Eurokangas

Muuta kangastietoutta

REACH (EU:n kemikaaliasetus)

REACH on EU:n kemikaaliasetus, joka määrittää vaaralliseksi luokiteltavat aineet ja asettaa näiden aineiden käytölle tai enimmäispitoisuuksille rajoituksia (Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus N:o 1907/2006). REACH-asetuksen tavoitteena on varmistaa terveyden- ja ympäristönsuojelun korkea taso koko EU-alueella, ja samalla lisätä EU:n kemianteollisuuden kilpailukykyä korkeilla turvallisuusvaatimuksilla ja tuotekehityksen edistämisellä. REACH velvoittaa tuotteen maahantuojan jakamaan eteenpäin tietoa myymistään kemikaaleista ja tuotteissa esiintyvistä aineista.

Tekstiiliteollisuudessa kemikaaleja käytetään kuidun valmistuksessa ja viljelyssä, sekä nahan, langan tai kankaan valmistuksessa ja värjäyksessä. Erilaiset kemikaalit ovat oleellinen osa tekstiilin valmistusta, eikä kemikaalipitoisuus tee tuotteesta virheellistä. Oleellista on, että tuotteet eivät sisällä kielletyiksi listattuja kemikaaleja tai niiden pitoisuudet eivät ole määritettyjä raja-arvoja korkeammat. Kaikki asetuksessa listatut kemikaalit, sekä kandidaattilistan aineet ovat Eurokankaan tuotteissa kiellettyjä. Käytämme ainoastaan toimittajia, jotka sitoutuvat siihen, etteivät tuotteet sisällä voimassaolevan EU:n kemikaaliasetuksen määrittämiä kiellettyjä tai rajoitettuja kemikaaleja.

Akustiikkaluokat

Käytännössä kaikki kankaat vaimentavat ääntä, mutta se, miten tehokkaasti tai millä taajuusalueella, riippuu kankaan ominaisuuksista. Käytännössä mittaustulokset ovat ainoa varma tapa mitoittaa kankaan vaimennusvaikutus tilassa. Normaalikankaiden (n. 300-600 g/m2 painavien puuvilla-, villa-,pellava-, tekokuitukankaiden, jotka ovat kohtuullisen tiiviitä/”tukevia”/paksuja, mutta ilmaa läpäiseviä) suhteen voi kohtuullisen turvallisesti luvata, että kangas oikein asennettuna vaimentaa jonkin verran tilan kaikuisuutta. Valoverhojen ja ohuiden kankaiden suhteen mittaustulos on ainoa keino varmistua materiaalin akustisesta toimivuudesta. Samoin mittaustuloksia tarvitaan, kun pääasiassa kankailla halutaan toteuttaa akustinen erityistila, johon tarvitaan erittäin tehokkaasti vaimentavia ratkaisuja tai laajakaistainen vaimennus koko taajuusalueella matalista korkeisiin ääniin.

Lue lisää akustiikkaverhoista

Pimennyskankaat

Pimennys kankaat luokitellaan kahteen ryhmään, dimout ja blackout. Blackout -kankaissa kankaan välissä on valoa läpäisemätön laminoitu kalvo. Dimout-kankaissa ei ei ole laminoitua kalvoa, mutta kerroksittaisen ja ohutlankaisen sidoksen ansiosta niiden pimentävyys normaaliolosuhteisiin on hyvä. Dimout-kankaissa pimentävyyteen materiaalin rakenteen lisäksi vaikuttavat materiaali tummuus sekä valmiiden verhojen poimutuksen määrä.

Lue lisää pimennysverhoista

Dimout-verhokankaat verkkokaupassa

Blackout-verhokankaat verkkokaupassa

ASIAKKAIDEMME ARVOSTELUITA

Suomen laajin myymäläverkosto ja kangasvalikoima

Ammattitaitoinen henkilöstö

Verhokankaat ompelusta asennukseen helposti yhdellä ostokerralla

Turvallinen kotimainen verkkokauppa