Eurokangas

Sertifikaatit

Tutustu kankaiden sertifikaatteihin

Osa tuotteistamme on sertifioituja. Tällä sivulla saat tietää, mitä nämä sertifikaatit ja standardit tarkoittavat ja miten ne näkyvät konkreettisesti tehdessäsi ostoksia verkkokaupassamme tai myymälöissämme. 

Sertifikaatti on kansainvälinen tapa varmistua siitä, että tuote on turvallinen ja vastuullisesti tuotettu. Tuotteen valmistuksessa on huomioitu ja kunnioitettu niin ihmisiä kuin luontoa. Sertifikaattien avulla tuotteen tuotantoprosessi pysyy avoimena. Tutustu tarkemmin Eurokankaan tuotteiden sertifikaatteihin. Lue lisää myös vastuullisuudesta Eurokankaalla sekä Avainlippumerkistä.

Global Organic Standard – GOTS

Tutustu GOTS-sertifikaattiin

GOTS tulee sanoista Global Organic Textile Standard ja on kansainvälisesti tunnettu standardi luomukankaille ja -tekstiileille. GOTS on luomutekstiilien johtava standardi maailmassa ja sertifikaattia valvoo ulkopuolinen riippumaton taho. GOTS-sertifikaatti myönnetään ainoastaan luonnonmukaisesti viljellyille luonnonkuiduille.

Jotta tuotteelle voidaan myöntää GOTS-sertifikaatti, täytyy sen koko elinkaaren, aina raaka-aineen viljelystä lopputuotteeseen asti noudattaa sertifikaatin edellyttämiä ekologisia ja sosiaalisia vaatimuksia. Esimerkiksi vettä täytyy kierrättää tehokkaasti eikä viljelyssä saa käyttää lainkaan kemiallisia torjunta-aineita ja lannoitteita. GOTS edellyttää myös koko tuotantoketjun työnantajilta Kansainvälisen työjärjestön ILO:n asettamien kriteerien noudattamista. Kriteerien mukaan työaikojen ja palkkojen tulee olla kohtuulliset sekä työolosuhteiden turvalliset. Lisäksi lapsityövoima, pakkotyö, syrjintä ja muu epäinhimillinen kohtelu on ehdottoman kiellettyä.

GOTS voidaan jakaa kahteen luokkaan: ”Made with organic materials” -tuotteeksi sopii kangas, jonka kuiduista vähintään 70% on luomuviljeltyä ja enintään 10% synteettisiä. ”Organic”-merkinnän voi saada tuote, joka sisältää vähintään 95% luomuviljeltyä kuitua.

Luomupuuvilla on puuvillaa, joka on valmistettu ja sertifioitu luonnonmukaisten viljelyperiaatteiden mukaisesti. Sen viljelyssä ei käytetä keinotekoisia lannoitteita, torjunta-aineita tai geenimuunneltuja siemeniä. Lisäksi luomupuuvillan kasvatuksessa ylläpidetään maaperän hedelmällisyyttä ja luonnon monimuotoisuutta. Luomupuuvilla on selvästi turvallisempi valinta niin loppukäyttäjille kuin materiaalin tuotantoprosessissa työskenteleville ihmisille kuin perinteiseen tapaan viljelty puuvilla, sillä luomupuuvillan viljelyssä ei käytetä terveydelle haitallisia kemikaaleja.

Lue lisää GOTS-sertifikaatista virallisilta sivuilta: GOTS

GRS - Global Recycled Standard

Tutustu GRS-sertifikaattin

Global Recycled Standard, lyhennettynä GRS on kansainvälinen kierrätysstandardin merkki ja merkintäjärjestelmä. Sertifiointi varmistaa kierrätysmateriaalien alkuperän ja seuraa tarkasti materiaalin kulkua alusta loppuun. GRS-sertifikaatti edellyttää, että tuotteen materiaalista vähintään 50% on kierrätetyistä raaka-aineista.

GRS pyrkii vastaamaan niiden yritysten tarpeeseen, jotka haluavat tietää tuotteiden sisällön ja varmistaa tuotteen oikeudenmukaisen ja vastuullisen valmistuksen. Sen päämääränä on määritellä vaatimukset, joilla varmistetaan tarkat sisältövaatimukset, oikeudenmukaiset työolot ja että haitallisien ympäristö- ja kemiallisten vaikutuksien minimointi. GRS koskee koko toimitusketjua, aina tuotteen valmistuksesta lopulliseen myyntitilanteeseen asti. GRS-sertifikaatti on voimassa vuoden ja sitä jatketaan vuosittain.

Lue lisää GRS-sertifikaatista virallisilta sivuilta: GRS

Öko – Tex standardi 100

Tutustu Öko-Tex sertifikaattiin

Öko-tex 100 on kansainvälinen tekstiilien testaus- ja sertifiointijärjestelmä. Standardi rajoittaa haitta-aineiksi katsottujen tekstiilikemikaalien käyttöä ja takaa, että tuote on käyttäjälleen turvallinen. Öko-tex standardiin liittyvä vastuu on jaettu 17 testauslaitoksen kesken. Nämä testauslaitokset muodostavat yhdessä kansainvälisen Öko-tex liiton, jolla on yli 40 toimipaikkaa ympäri maailmaa.

Mitä enemmän kangas on kosketuksissa ihon kanssa, sitä tiukemmat Öko-tex standardin kriteerit ovat. Kankaan pH-arvon tulee olla sallittujen arvojen mukainen ja sen täytyy olla tutkitusti haitta-aineeton. Tekstiilien turvallisuusvaatimukset tiukentuvat vuosittain ja haitta-aineiden kriteeristöä päivitetään jatkuvasti. Sertifikaatti myönnetään vuodeksi kerrallaan ja sitä jatketaan, jos tuote edelleen läpäisee testit.

Öko-tex sertifikaatti voidaan näyttää tuotteessa pahvisella Öko-tex-tuotelapulla tai merkki voidaan painaa myyntipakkaukseen tai tuotteen saumaan ommeltuun kangaslappuun. Öko-tex arvioi ainoastaan valmista tuotetta eikä tuotteen valmistusprosessia. Sertifikaatti varmistaa kuitenkin tuotteen olevan turvallinen käyttäjälleen.

Lue lisää Öko-tex standardista virallisilta sivuilta: Öko-tex 100

Vegan

Tutustu Vegan-sertifikaattiin

Vegan-sertifikaatti on Euroopan Vegaaniliiton hyväksymä tunnus kankaille, joiden valmistuksessa ei ole käytetty mitään eläinperäistä raaka-aineesta valmiiseen kankaaseen. Kankaat ovat biohajoavia ja niistä ei palaudu maahan mitään eläimille tai ihmisille haitallisia ainesosia.

Euroopan Vegaaniliiton vegan-sertifikaatti on auttaa kuluttajia tehdessään ostoksia. Vegan-tunnuksella Eurokangas edistää selkeyttä ja läpinäkyvyyttä tuotteissaan.

Lue lisää Vegan-sertifikaatista virallisilta verkkosivuilta: V-label

ASIAKKAIDEMME ARVOSTELUITA

Suomen laajin myymäläverkosto ja kangasvalikoima

Ammattitaitoinen henkilöstö

Verhokankaat ompelusta asennukseen helposti yhdellä ostokerralla

Turvallinen kotimainen verkkokauppa