Yritysvastuumme

VASTUULLINEN EUROKANGAS

Eurokangas on suomalainen perheyritys. Toimintamme tavoitteena on palvella asiakkaitamme laajalla ja monipuolisella mallistolla sekä kilpailukykyisellä hinnoittelulla. Haluamme panostaa hyvään asiakaspalveluun. Meille on tärkeää, että pystymme vastaamaan asiakkaidemme muuttuviin tarpeisiin ja vaatimuksiin huomioiden myös erilaiset eettiset sekä ekologiset näkökulmat.

Kankaiden alkuperä

Kankaistamme suurin osa valmistetaan EU:n alueella, ja loput esimerkiksi Turkissa ja Kaukoidässä. Kerromme kankaidemme alkuperän kangaspakan tuotetietojen yhteydessä aina, kun se on mahdollista.

Alkuperämaan määritteleminen on kuitenkin joissain tapauksissa haastavaa johtuen kankaiden kansainvälisestä valmistusprosessista: lanka kudotaan kankaaksi yhdessä maassa, värjätään toisessa maassa ja viimeistellään kolmannessa maassa. Kankaan alkuperämaa määräytyy sen mukaan, missä tehdään viimeisin kankaan käyttötarkoituksen kannalta olennainen tuotannollinen tai taloudellinen toimenpide. Ostamme myös erilaisia mallikankaita suoraan valmisvaatetehtailta ja muotitaloilta, jolloin kankaan alkuperämaatietoa ei aina ole saatavilla. Useat toimittajamme ovat kuitenkin pitkäaikaisia kumppaneitamme, joiden toiminnan tunnemme hyvin.

 Eurokangas - Yritysvastuu

Ostotoiminta

Ostotoiminnassa edellytämme toimittajiemme kunnioittavan ihmisoikeuksia noudattamalla YK:n yleisiä eettisiä, sosiaalisia, ja ympäristöstandardeja sekä ILO:n yleissopimusta. Valitsemamme toimittajat sitoutuvat myös EU:n kulloinkin voimassa olevaan REACH-kemikaaliasetukseen. REACH on Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus kemikaalien rekisteröinnistä, arvioinnista, lupamenettelyistä ja rajoituksista. Toimittajan valintaan vaikuttavat yllä mainittujen lisäksi monet muut seikat kuten tuotantomäärät, toimitusajat ja valmistuskustannukset.

Lue lisää REACH -kemikaaliasetuksesta

Lue lisää materiaaleista materiaalioppaastamme

 

Eurokangas - Yritysvastuu: Palakankaat

Palakankaat

Eurokankaan palaosasto on ainutlaatuinen paikka tehdä herkullisia kangaslöytöjä niin sisustukseen kuin vaatetukseen. Palaosaston kankaat hankitaan valmiina paloina toimittajilta ja ne koostuvat tehtaiden ja valmistajien ylijäämistä. Laaja palavalikoima tarjoaa kuluttajalle mahdollisuuden hyödyntää valmisvaateteollisuuden ylijäämää ekologisella ja yksilöllisellä tavalla. Osa palakankaiden valikoimasta on myynnissä myös Eurokankaan verkkokaupassa.

Tutustu verkkokaupan palakankaiden valikoimaan

 

 Eurokangas - Yritysvastuu: Suomalaista ompelua Eurokangas - Yritysvastuu: Suomalaista ompelua

Suomalaista ompelua

Työllistämme omia ompelijoita sekä alihankkija-ompelijoita ympäri Suomea. Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt meille käyttöoikeuden Avainlippu-merkkiin, jonka voimme liittää kaikkien suomalaisten ompelutöidemme yhteyteen. Valitsemalla Eurokankaan ompelupalvelun tuet suomalaista työtä!

Lue lisää palveluistamme sisustajalle

 

Eurokangas - Yritysvastuu: EXK kaihtimet Eurokangas - Yritysvastuu: Avainlippu

Avainlippu

Eurokangas valmistaa Lahdessa EXK parveke- ja puusälekaihtimia, joilla on myös Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlippu-merkki osoituksena kotimaisesta laadusta.

EXK parvekekaihtimet

EXK puusälekaihtimet

 

Eurokangas - Yritysvastuu: Sydänmaa design Merja Palin Eurokangas - Yritysvastuu: Design from Finland

Design from Finland

Meille on lisäksi myönnetty Design from Finland -merkki osoituksena yhteistyöstämme suomalaisten suunnittelijoiden kanssa. Haluamme olla omalta osaltamme edistämässä suomalaisen muotoilun ja designin kaupallista menestymistä.

Lue lisää Eurokankaan Design from Finland kuoseista

 

Kiertotalouden edistäminen

Olimme mukana VTT:n vetämässä AARRE-hankkeessa etsimässä tulevaisuuden liiketoimintamalleja kiertotalouteen. Hankkeessa tehtiin tiivistä kansainvälistä yhteistyötä Cambridgen yliopiston (EPSRC Centre for Industrial Sustainability) sekä Lundin yliopiston (IIIEE) kanssa. Projektia rahoittivat Tekes, VTT, Helsingin yliopisto, SYKE sekä mukana olleet yritykset.

Lue lisää VTT:n Aarre-tutkimusprojektin sivuilta

 

Eurokangas - Yritysvastuu: Muovikassien kulutuksen vähentäminen

Muovikassien kulutuksen vähentäminen

Olemme sitoutuneet Kaupan liiton Kestävän kehityksen yhteiskuntasopimukseen, jonka tavoitteena on vähentää muovikassien kulutusta Suomessa. Siten että vuoden 2025 loppuun mennessä muovikasseja kulutetaan enintään 40 kpl henkeä kohden vuodessa.

Lue lisää Kaupan liiton sivuilta

Hanki itsellesi Eurokangas -kestokassi