Eurokangas

Vastuullinen Eurokangas

Eurokangas on suomalainen perheyritys. Toimintamme tavoitteena on palvella asiakkaitamme laajalla ja monipuolisella mallistolla sekä kilpailukykyisellä hinnoittelulla. Haluamme panostaa hyvään asiakaspalveluun. Meille on tärkeää, että pystymme vastaamaan asiakkaidemme muuttuviin tarpeisiin ja vaatimuksiin huomioiden myös erilaiset eettiset sekä ekologiset näkökulmat.

Meille on myönnetty Ekokompassi-sertifikaatti

Haluamme säästää luonnonresursseja ja konkretisoimme tavoitteemme sekä toimenpiteemme ympäristöohjelmaamme, jonka rakensimme Ekokompassin asiantuntijoiden avustuksella. Ekokompassi on Suomen luonnonsuojeluliiton omistama sertifikaatti, joka pohjautuu kansainvälisen ympäristöjohtamisen ISO 14001 -standardiin. Sertifikaatin saaminen edellyttää sitoutumista järjestelmän kriteeristöön sekä ulkopuolisen auditoinnin läpäisemistä.

Saimme Ekokompassi-sertifikaatin kesällä 2023. Sitä varten selvitimme laajasti toimintamme ympäristövaikutuksista, määrittelimme tavoitteet ja laadimme toimenpidesuunnitelman. Koko henkilöstöllemme koulutettiin, jotta jokainen työntekijämme toimenkuvasta riippumatta osaisi ottaa ympäristöasiat paremmin huomioon omassa toiminnassaan. Auditoinnin jälkeen raportoimme ympäristötavoitteidemme toteutumisesta Ekokompassille vuosittain.

Ympäristölupauksemme

Haluamme kehittää toimintaamme ympäristöystävällisemmäksi konkreettisten ja mitattavien tekojen kautta. Lisäämme kierrätettyjä materiaaleja valikoimassamme, ja opastamme asiakkaitamme niiden valinnassa. Vähennämme jätettä ja tehostamme logistiikkaa. Vaadimme myös kumppaneiltamme enemmän huomioiden koko globaalin toimitusketjumme toiminnan kehittämisen.

Vastuullisuuskatsauksemme

Kokosimme vastuullisuustyömme pääkohdat elokuussa 2023 julkaistuun vastuullisuuskatsaukseen.

Tutustu vastuullisuuskatsaukseen tästä linkistä.

Kankaiden alkuperä

Kankaistamme suurin osa valmistetaan EU:n alueella, ja loput esimerkiksi Turkissa ja Kaukoidässä. Kerromme kankaidemme alkuperän kangaspakan tuotetietojen yhteydessä aina, kun se on mahdollista.

Alkuperämaan määritteleminen on kuitenkin joissain tapauksissa haastavaa johtuen kankaiden kansainvälisestä valmistusprosessista: lanka kudotaan kankaaksi yhdessä maassa, värjätään toisessa maassa ja viimeistellään kolmannessa maassa. Kankaan alkuperämaa määräytyy sen mukaan, missä tehdään viimeisin kankaan käyttötarkoituksen kannalta olennainen tuotannollinen tai taloudellinen toimenpide. Ostamme myös erilaisia mallikankaita suoraan valmisvaatetehtailta ja muotitaloilta, jolloin kankaan alkuperämaatietoa ei aina ole saatavilla. Useat toimittajamme ovat kuitenkin pitkäaikaisia kumppaneitamme, joiden toiminnan tunnemme hyvin.

Ostotoiminta

Ostotoiminnassa edellytämme toimittajiemme kunnioittavan ihmisoikeuksia noudattamalla YK:n yleisiä eettisiä, sosiaalisia, ja ympäristöstandardeja sekä ILO:n yleissopimusta. Valitsemamme toimittajat sitoutuvat myös EU:n kulloinkin voimassa olevaan REACH-kemikaaliasetukseen. REACH on Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus kemikaalien rekisteröinnistä, arvioinnista, lupamenettelyistä ja rajoituksista. Toimittajan valintaan vaikuttavat yllä mainittujen lisäksi monet muut seikat kuten tuotantomäärät, toimitusajat ja valmistuskustannukset.

Lue lisää REACH-kemikaaliasetuksesta

Lue lisää materiaaleista

Palakankaat

Eurokankaan palaosasto on ainutlaatuinen paikka tehdä herkullisia kangaslöytöjä niin sisustukseen kuin vaatetukseen. Palaosaston kankaat hankitaan valmiina paloina toimittajilta ja ne koostuvat tehtaiden ja valmistajien ylijäämistä. Laaja palavalikoima tarjoaa kuluttajalle mahdollisuuden hyödyntää valmisvaateteollisuuden ylijäämää ekologisella ja yksilöllisellä tavalla. Osa palakankaiden valikoimasta on myynnissä myös Eurokankaan verkkokaupassa.

Suomalaista ompelua

Työllistämme omia ompelijoita sekä alihankkija-ompelijoita ympäri Suomea. Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt meille käyttöoikeuden Avainlippu-merkkiin, jonka voimme liittää kaikkien suomalaisten ompelutöidemme yhteyteen. Valitsemalla Eurokankaan ompelupalvelun tuet suomalaista työtä!

Avainlippu

Eurokangas valmistaa Lahdessa EXK parveke- ja puusälekaihtimia, joilla on myös Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlippu-merkki osoituksena kotimaisesta laadusta.

Design from Finland

Meille on lisäksi myönnetty Design from Finland -merkki osoituksena yhteistyöstämme suomalaisten suunnittelijoiden kanssa. Haluamme olla omalta osaltamme edistämässä suomalaisen muotoilun ja designin kaupallista menestymistä.

Kiertotalouden edistäminen

Olimme mukana VTT:n vetämässä AARRE-hankkeessa etsimässä tulevaisuuden liiketoimintamalleja kiertotalouteen. Hankkeessa tehtiin tiivistä kansainvälistä yhteistyötä Cambridgen yliopiston (EPSRC Centre for Industrial Sustainability) sekä Lundin yliopiston (IIIEE) kanssa. Projektia rahoittivat Tekes, VTT, Helsingin yliopisto, SYKE sekä mukana olleet yritykset.

Lue lisää VTT:n sivuilta

Muovikassien kulutuksen vähentäminen

Olemme sitoutuneet Kaupan liiton Kestävän kehityksen yhteiskuntasopimukseen, jonka tavoitteena on vähentää muovikassien kulutusta Suomessa. Siten että vuoden 2025 loppuun mennessä muovikasseja kulutetaan enintään 40 kpl henkeä kohden vuodessa.

Lue lisää Kaupan Liiton sivuilta

Hanki itsellesi Eurokangas-kangaskassi

Kannamme vastuumme pakkausjätteestä

Olemme mukana Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n järjestelmässä, joten kaikki tuotepakkaustemme materiaalit on helppo kierrättää Rinki-ekopisteissä ympäri Suomen. Ringin kautta hoidamme tuottajavastuun velvoitteet ja osallistumme yhdessä tuhansien muiden yritysten kanssa pakkauskierrätyksen kustannuksiin. Raportoimme Ringille vuosittain käyttämiemme pakkausmateriaalien määrän. Kehitämme pakkauksiamme kierrätettävimmiksi ja olemme esimerkiksi korvanneet KOTI-tyynynpäällisten muovisen kiinnityskoukun pahvisella. Lue lisää Ringistä.

ASIAKKAIDEMME ARVOSTELUITA

Suomen laajin myymäläverkosto ja kangasvalikoima

Ammattitaitoinen henkilöstö

Verhokankaat ompelusta asennukseen helposti yhdellä ostokerralla

Turvallinen kotimainen verkkokauppa