Eurokangas

Uutiset

Englantilaisen William Morrisin klassikkokankaat myyntiin Eurokankaaseen

Julkaistu 24.4.2024

Englantilaisen Arts and Crafts -liikkeen edelläkävijän ja teollisen kangassuunnittelun uranuurtajan
William Morrisin kuratoitu kangasmallisto on saapunut myyntiin Eurokankaan valikoituihin myymälöihin ja verkkokauppaan.

William Morris on yksi tunnetuimpia 1800-luvun lopun tekstiili- ja tapettisuunnittelijoita, joka työllään vaikutti suuresti tunnetun Arts and Crafts -liikkeen syntymiseen. Euroopassa ja Suomessa tyylisuuntaus tunnetaan paremmin jugendina. Visionäärinen William Morris haki suunnitteluinspiraationsa luonnosta ja sen orgaanisista muodoista. Kankaiden ja kuosien muotokielessä toistuvat jugendmaiselle tyylille ominainen ornamentiikka, kasvua ja luontoa symboloivat muodot sekä tyylitellyt lehti- ja kukkakuosit.

”William Morrisin kankaat ovat todellisia perienglantilaisia klassikoita. Valikoimaamme saapunut mallisto kattaa Morrisin ikonisimmat ja suosituimmat kuosit. Malliston kankaat ovat toisiinsa yhteensopivia, ja se mahdollistaa laajojenkin sisustuskokonaisuuksien toteuttamisen. Materiaaleissa toistuvat puuvilla ja pellava, upeasti hohtavat painetut sametit sekä taidokkaat jacquardit ja brodeeraukset. Morrisin verho- ja sisustuskankaat tuovat väriä ja kuoseja moderneihin koteihin, mutta erityisen hyvin ne pääsevät oikeuksiinsa jugend- ja Art Nouveau tyylisissä kodeissa ja sisustuksissa”, kertoo ostopäällikkö Riitta Fagerlund.

William Morrisin näyttävät kankaat täydentävät Eurokankaan kansainvälisten merkkibrändien valikoimaa. ”Meille on kunnia-asia saada valikoimaamme merkittäviä kotimaisia ja kansainvälisiä brändejä. William Morrisin kankaat ovat erittäin tervetullut vahvistus jo ennestään arvostettujen brändikankaiden valikoimaamme. Uskon, että asiakkaamme ottavat Morrisin kankaat ilolla vastaan, ja ompelupalvelumme kautta voimme tarjota niistä myös mittatilausverhoja ja muita sisustustekstiileitä koteihin eri puolella maata”, kertoo Eurokankaan toimitusjohtaja Daniel Ward.

William Morrisin valikoitu mallisto on saatavilla Helsingin keskustan, Iso-Omenan ja Turun myymälöistä sekä koko Suomen kattavasti Eurokankaan verkkokaupasta.

Aiheeseen liittyvät kuvat median käyttöön tästä linkistä.

LISÄTIEDOT:

Riitta Fagerlund, ostopäällikkö
044 7592 994 tai riitta.fagerlund@eurokangas.fi

Daniel Ward, toimitusjohtaja
040 5472 744 tai daniel.ward@eurokangas.fi

Eurokangas Oy on johtava kankaiden maahantuontiin ja vähittäismyyntiin erikoistunut suomalainen vuonna 1945 perustettu perheyritys, jolla on 29 myymälää Suomessa, verkkokauppa sekä valtakunnallisesti toimiva yritysmyynti. Kansainvälisille markkinoille yritys tähtää verkkokaupan kautta. Eurokankaassa työskentelee lähes 400 henkilöä. www.eurokangas.fi

William Morris (1834-1896) oli englantilainen taiteilija, runoilija, kirjailija ja aktivisti. Luonnonsuojelijana hän arvosti yksinkertaisuutta, hyödyllisyyttä ja kauneutta ja puolusti luontoa kaiken inspiraation lähteenä. Morris oli englantilaisen Arts and Crafts -liikkeen johtohahmo, kangassuunnittelun uranuurtaja ja käsityöläisperinteen puolustaja. Morrisin suunnittelemat kangas- ja tapettikuosit ovat edelleen yleisesti arvostettuja.

RATIA ja Eurokangas yhteistyö: RATIAN kankaat myyntiin Eurokankaaseen

Julkaistu 11.9.2023

Suomalaisesta suunnittelusta ja ajattomasta muotoilufilosofiastaan tunnetun muotoilutoimisto RATIAn kankaat tulevat yksinoikeudella myyntiin kaikkiin Eurokankaan myymälöihin ja verkkokauppaan lokakuun aikana. Valikoimiin saapuu monipuolinen kattaus sisustuskankaita sekä trikoita useissa väreissä ja kuoseissa. Eurokankaan ompelupalvelusta voi tilata RATIAn sisustuskankaista myös verhot ja muut kodin tekstiilit mittojen mukaan.

Muotoilutoimisto RATIA on vahva kotimainen suunnittelutoimisto, joka tunnetaan ajattomista ja laadukkaista merkkituotteistaan. Toimiston perustajan, muotoilija Ristomatti Ratian, kädenjälki ja suunnittelufilosofia näkyvät toimiston muotokielessä edelleen. ”Suunnittelemiemme konseptien tulee kestää pidempiaikainen tarkastelu paitsi laadullisesti myös muotokieleltään – ohimenevät villitykset ja kertakäyttöisyys eivät vastaa käsitystämme kestävästä muotoilusta”, kertoo RATIAN toimistonjohtaja Elina Lappi.

Eurokankaalle valikoiduissa RATIAn trikoissa ja sisustuskankaissa kestävä muotoilufilosofia näkyy harmonisena väripalettina, laadukkaina materiaaleina ja aikaa kestävinä kuoseina. Malliston muotokieli pohjaa luontoon ja kankaiden kuvioinneissa nähdään paljon ajattomia kasvi- ja lehtiaiheita. Graafiset kuosit saavat voimaa värivalinnoista ja dynaamisesta muotokielestä. Materiaaleiksi mallistoon on valittu GRS-sertifioituja verholaatuja, luomupuuvillaisia trikoo- ja collegekankaita sekä BCI-sertifioituja sisustuspuuvilloja.

Eurokankaalla laajaa yhteistyömallistoa odotetaan innolla. ”Eurokangas on suomalainen 30 myymälän kangaskauppaketju, jonka toiminnan ytimessä on laaja valikoima ja asiantunteva palvelu. RATIAn kankaat ovat erittäin tervetullut vahvistus jo ennestään arvostettujen kotimaisten brändikankaiden valikoimaamme. Uskon, että ompelevat asiakkaamme ottavat RATIAn kankaat ilolla vastaan, ja ompelupalvelumme kautta voimme tarjota niistä myös mittatilausverhoja ja muita sisustustekstiileitä”, kertoo Eurokankaan toimitusjohtaja Daniel Ward.

”On jännittävää nähdä kuosimme näin ensi kertaa kankaina. Olen erittäin iloinen yhteistyöstämme, ja siitä, että voimme tuoda klassikkokuosimme sekä uutuuksia kaikkien saataville näinkin laajasti ja monipuolisesti”, kertoo RATIAn toimistonjohtaja Elina Lappi.

Tiedotteeseen liittyvät kuvat tästä linkistä.

LISÄTIEDOT:
Eurokangas Oy
Daniel Ward, toimitusjohtaja
040 5472 744 tai daniel.ward@eurokangas.fi

Muotoilutoimisto RATIA
Elina Lappi, toimistonjohtaja
045 631 4520 tai elina@ratia.com

Eurokangas Oy on johtava kankaiden maahantuontiin ja vähittäismyyntiin erikoistunut suomalainen vuonna 1945 perustettu perheyritys, jolla on 30 myymälää Suomessa, verkkokauppa sekä valtakunnallisesti toimiva yritysmyynti. Kansainvälisille markkinoille yritys tähtää verkkokaupan kautta. Eurokankaassa työskentelee noin 400 henkilöä ja yrityksen liikevaihto on yli 36 miljoonaa euroa vuodessa. www.eurokangas.fi

Muotoilutoimisto RATIA edustaa ennakkoluulotonta ja ajatonta muotoilua, toimivaa arjen luksusta, jonka tarkoituksena on luoda ihmiselle kaunis ympäristö, jossa on hyvä elää. RATIA-tuoteperheeseen kuuluu kauniin yksinkertaisia tuotteita arkeen ja elämän tärkeisiin hetkiin. RATIA pyrkii suunnittelussa tuotteiden pitkäikäisyyteen – muotoiluun, joka kestää sekä käyttöä että aikaa. www.ratia.com

Saimme Ekokompassi-sertifikaatin ja julkaisimme ensimmäisen vastuullisuuskatsauksen

Julkaistu 30.8.2023

Ekokompassi on Suomen luonnonsuojeluliiton omistama ympäristöjärjestelmä ja sertifikaatti, joka auditoidaan ulkoisesti. Sertifikaatti perustuu kansainvälisen ympäristöjohtamisen ISO 14001 -standardiin.

Eurokankaalla ympäristöjärjestelmän rakentaminen on ollut yli vuoden pituinen projekti, jossa olemme kartoittaneet toimintamme ympäristövaikutuksia ja laatineet oman ympäristöohjelman tavoitteineen sekä mittareineen. Ulkopuolinen asiantuntija on suorittanut auditoinnin muutamassa eri toimipisteessämme, ja varmistanut, että käytännön toimintamme vastaa ympäristöohjelman sisältöä.

”Ekokompassi on ollut meille iso ja tärkeä projekti! Suomalaisena perheyrityksenä haluamme kehittää toimintaamme ympäristöystävällisemmäksi ja vastuullisemmaksi. Meillä on tehty vuosien mittaan paljon hyviä tekoja esimerkiksi muovin käytön vähentämiseksi ja vastuullisempien vaihtoehtojen tuomiseksi valikoimaamme. Esimerkiksi palakangasvalikoimamme perustuu tekstiiliteollisuuden ylijäämämateriaaleihin. Nyt Ekokompassin myötä saamme vieläkin selkeämmät tavoitteet, mittarit sekä vastuut kehittämiselle”, kertoo Eurokankaan toimitusjohtaja Daniel Ward.

Ekokompassi tähtää jatkuvaan parantamiseen. Eurokankaan ympäristöohjelma, ja siihen liittyvät tavoitteet on laadittu yhdessä Ekokompassin asiantuntijan kanssa. Ohjelman toteutumista seurataan säännöllisellä raportoinnilla sekä kolmen vuoden välein tehtävillä auditoinneilla. Ensimmäisen 3 vuoden seurantajakson ympäristöohjelmamme osa-alueet:

Jätteet Hankinnat Logistiikka Viestintä
Jätehuollon tehostaminen kaikissa yksiöissä Vastuullisempien materiaalien kartoittaminen valikoimaan Kuljetusrasitteen vähentäminen Ympäristöohjelmasta viestiminen eri sidosryhmille
Pakkausmateriaalin vähentäminen Läpinäkyvyyden lisääminen Vastuullisuusarviointi kuljetuskumppaneille Vastuullisemmista vaihtoehdoista viestiminen eri sidosryhmille
Kiertotalouden liiketoimintamallit Vastuullisuuskriteeristö osaksi ostoehtoja toimittajille Kuljetuksien keskittäminen

Näiden osa-alueiden pohjalta muodostimme myös ympäristölupauksemme:

Haluamme kehittää toimintaamme ympäristöystävällisemmäksi konkreettisten ja mitattavien tekojen kautta. Lisäämme kierrätettyjä materiaaleja valikoimassamme ja opastamme asiakkaitamme niiden valinnassa. Vähennämme jätettä ja tehostamme logistiikkaa. Vaadimme myös kumppaneiltamme enemmän huomioiden koko globaalin toimitusketjumme toiminnan kehittämisen.

Ekokompassi-projektin ohella on valmistunut myös ensimmäinen vastuullisuuskatsauksemme, johon olemme koonneet vastuullisuustyömme tärkeimpiä osa-alueita ja toimenpiteitä. Vastuullisuuskatsaus on luettavissa verkkosivuillamme.

LISÄTIEDOT:
Daniel Ward, toimitusjohtaja
040 5472 744 tai daniel.ward@eurokangas.fI

Heidi Keskikylä, viestintä- ja markkinointipäällikkö
044 7592 929 tai heidi.keskikyla@eurokangas.fi

*Eurokangas Oy on johtava kankaiden maahantuontiin ja vähittäismyyntiin erikoistunut suomalainen vuonna 1945 perustettu perheyritys, jolla on 30 myymälää Suomessa, verkkokauppa sekä valtakunnallisesti toimiva yritysmyynti. Kansainvälisille markkinoille yritys tähtää verkkokaupan kautta. Eurokankaassa työskentelee yli 400 henkilöä ja yrityksen liikevaihto on yli 37 miljoonaa euroa vuodessa. www.eurokangas.fi *

Eurokankaan Itäkeskuksen myymälä muuttaa Eastonin Hansakäytävälle

Julkaistu 15.8.2023

Eurokankaan Itiksen kauppakeskuksessa sijaitseva myymälä muuttaa viereisen kauppakeskus Eastonin Hansakäytävälle. Uusi myymälä avautuu lauantaina 2.9.2023. Nykyinen myymälä palvelee viimeistä päivää perjantaina 25.8.2023.

Vilkkaasti liikennöidyn Itäväylän varrella sijaitseva moderni Kauppakeskus Easton on rakennettu vuonna 2017. Laajan K-Citymarketin lisäksi kauppakeskuksessa sijaitsee useita päivittäis- ja erikoistavaraliikkeitä. Eastonin omistavan Keskon tavoitteena on kasvattaa erikoisliikkeiden ja –palveluiden tarjontaa erityisesti Hansakäytävällä, jonka kautta on kulkuyhteys Itiksen kauppakeskukseen. ”On todella hienoa saada Eurokangas osaksi Eastonin tarjontaa. Eurokangas on tunnettu brändi, joten tämä vahvistaa tavoitettamme olla monipuolinen ja laadukas kauppakeskus. Eurokankaan uusi myymälä elävöittää mukavasti Hansakäytävän toimintaa ja heidän tulonsa myötä toivommekin tämän positiivisen kehityksen myös jatkuvan”, kertoo Eastonin kauppakeskuspäällikkö Olli Virtanen.

Eurokankaan uusi Hansakäytävän liiketila on tiloiltaan nykyistä tilavampi ja avarampi, mikä mahdollistaa myymälän valikoiman sekä esillepanojen uudistamisen ja laajentamisen. Nykyiselläänkin laaja sisustus- ja vaatetuskankaiden valikoima saadaan entistä kauniimmin ja runsaammin esille sekä isot ikkunapinnat tuovat näkyvyyttä ja valoisuutta. Suurempien tilojen ansiosta myymälään avataan myös kaihdin- ja kiskotuotteiden esittelyalue, jossa asiakas voi itse kokeilla vaikkapa laskosverhojen tai rullaverhojen moottorointiratkaisuja. Lisäksi myymälän suosittu Marimekon kangasvalikoima täydentyy Marimekon vahakankailla syksyn aikana.

”Eurokankaalle on tärkeää ketjuna, että olemme helposti saavutettavissa siellä, missä asiakkaammekin ovat. Easton on meille erinomainen valinta. Kauppakeskuksessa sijaitsee useita päivittäis- ja erikoistavaraliikkeitä, kuten K-Citymarket, Alko, Puuilo sekä monet muut. Uskon, että saamme synergiaa tästä puolin ja toisin sekä houkuttelemme sijainnillamme myös uusia asiakkaita. Eastonissa on myös helppo asioida sujuvien kulkuyhteyksien ja ilmaisten parkkipaikkojen ansiosta ”, kommentoi Eurokankaan myyntijohtaja Marjo Lehtonen.

LISÄTIEDOT:
Olli Virtanen
Kauppakeskuspäällikkö, Kauppakeskus Easton
p. 040 585 6018
olli.t.virtanen@kesko.fi

Marjo Lehtonen
Myyntijohtaja, Eurokangas Oy
p. 040 553 5051
marjo.lehtonen@eurokangas.fi

Eurokangas Oy on johtava kankaiden maahantuontiin ja vähittäismyyntiin erikoistunut suomalainen vuonna 1945 perustettu perheyritys, jolla on 30 myymälää Suomessa, verkkokauppa sekä valtakunnallisesti toimiva yritysmyynti. Kansainvälisille markkinoille yritys tähtää verkkokaupan kautta. Eurokankaassa työskentelee noin 400 henkilöä ja yrityksen liikevaihto on yli 36 miljoonaa euroa vuodessa. www.eurokangas.fi

Käärijä-villitys kääri loppuun vihreät kankaat koko Eurokangas-ketjusta

Julkaistu 28.4.2023

Suomen euroviisuedustaja Käärijän pukeutuminen on inspiroinut kädentaitajia ympäri Suomen siinä määrin, että vihreät kankaat on myyty loppuun lähes koko Eurokangas-ketjusta.

Käärijän omintakeinen euroviisutyyli on inspiroinut monia kädentaitajia ompelemaan omia versioitaan kuuluisasta vihreästä bolerosta. ”Kangasvinkkejä ja ideoita vihreisiin boleroihin on kysytty kiihtyvällä tahdilla sekä myymälöistä että verkkokaupasta. Näyttää siltä, että vihreät kankaat alkavat olla loppu koko ketjusta. Selvitän ostotiimimme kanssa kangastoimittajien mahdollisuuksia lisätoimituksiin”, myyntijohtaja Marjo Lehtonen kertoo.

Käärijän esiintymisasuun valmistukseen käytetty vaihtelevasti eri materiaaleja – kunhan materiaali on vain oikean sävyistä vihreää. ”Kädentaitajat ovat hyvin luovia, joten kaikki keinot halutun tyylin muodostamiseksi on löydetty. Asuja on ommeltu, askarreltu ja jopa neulottukin”, Lehtonen kertoo.

”On hienoa huomata, miten tällaiset projektit yhdistävät perheitä ja kädentaitajia. Ompeluvinkkejä boleroihin kysytään somessa ja myymälöissä. Monet perheet ovat ommelleet esiintymisasuja yhdessä ja näyttää myös siltä, että perheiden lemmikitkään eivät ole säästyneet bolerovillitykseltä. Varmasti nämä asut ovat mukana niin Vapun juhlinnassa kuin euroviisukatsomoissakin”, Lehtonen naurahtaa hyväntahtoisesti.

LISÄTIEDOT:
Marjo Lehtonen
Myyntijohtaja
p. 040 553 5051
marjo.lehtonen@eurokangas.fi

Eurokangas tuo markkinoille biohajoavan verhomalliston ensimmäisenä Suomessa

Julkaistu 26.4.2023

Eurokangas tuo markkinoille biohajoavan Gaia-verhomalliston, joka perustuu kiertotalousajatteluun. Mittojen mukaan biohajoavista materiaaleista valmistetut verhot kestävät käytössä pitkään, ja elinkaarensa päässä tuotteilla on takaisinotto-ohjelma, jonka kautta materiaalit saadaan talteen suljetun kierron periaatteen mukaisesti.

Gaia-mallisto sisältää tarvittavat tuotteet mittatilausverhojen valmistukseen: kaksi erilaista paloturvallista kangaslaatua laajalla väripaletilla, ompelulangat ja verhonauhat.

”Haluamme olla alamme vahva asiantuntija ja vastata asiakkaidemme tarpeisiin maailman ympärillämme jatkuvasti muuttuessa. Erityisesti julkitilasisustamisen puolella on odotettu kiertotalouden innovaatioita, ja meille Gaia-mallisto oli luonteva ratkaisu siihen suuntaan. Voimme yhdistää vastuullisemmat materiaalit suomalaiseen ompelutyöhön ”, kertoo Eurokankaan toimitusjohtaja Daniel Ward.

Gaia-tuotteista tilattavat verhot ja muut tekstiilit ommellaan mittojen mukaan Suomessa auditoidussa ompelimossa, jolloin valmiilla tuotteella on OceanSafe- ja Cradle to Cradle -sertifikaatit. Sertifikaatit takaavat läpinäkyvän prosessin aina raaka-aineen tuotannosta lopputuotteen valmistukseen saakka. Mittatilaustekstiileillä on myös takaisinotto-ohjelma, jolla varmistetaan, että raaka-aine saadaan elinkaarensa päässä takaisin kiertoon joko teolliseen kompostointiin tai uusiokuidun materiaaliksi.

”Gaia on saanut todella positiivisen vastaanoton sekä Eurokankaalla sisäisesti että niiden asiakkaiden keskuudessa, joille sitä on jo esitelty. Kankaiden laadut ja värikartat on suunniteltu siten, että ne palvelisivat monenlaisissa tiloissa sekä tarpeissa”, kertoo Eurokankaan sisustuksen ostopäällikkö Riitta Fagerlund.

Gaia-mallisto on saatavilla Eurokankaan yritysmyynnistä, myymälöistä ja verkkokaupasta.

LISÄTIEDOT:
Daniel Ward, toimitusjohtaja
040 5472 744 tai daniel.ward@eurokangas.fi

Riitta Fagerlund, ostopäällikkö
044 7592 994 tai riitta.fagerlund@eurokangas.fi

Eurokangas Oy on johtava kankaiden maahantuontiin ja vähittäismyyntiin erikoistunut suomalainen vuonna 1945 perustettu perheyritys, jolla on 30 myymälää Suomessa, verkkokauppa sekä valtakunnallisesti toimiva yritysmyynti. Kansainvälisille markkinoille yritys tähtää verkkokaupan kautta. Eurokankaassa työskentelee noin 400 henkilöä ja yrityksen liikevaihto on yli 36 miljoonaa euroa vuodessa. www.eurokangas.fi

Teknisiä ominiasuuksia sisältävät verhot viilentävät kodin energiaa säästäen

Julkaistu 30.3.2023


Screenkaihtimien värivalikoima on laaja. Tehokasta auringonsuojaa saadaan kaihtimien ja pimennysverhojen yhdistelmällä

***Energian hinnan heitellessä yhä useammat kuluttajat etsivät edelleen ratkaisuja energian säästöön. Tulevan kesän hellejaksot voivat tulla kalliiksi, jos kaupunki- ja kesäkoteja viilennetään useilla sähkölaitteilla. Teknisistä verhoratkaisuista löytyy tehokkaasti kuumuutta torjuvia vaihtoehtoja, jotka viilentävät kodin energiatehokkaasti. ***

”Asiakkaamme etsivät jo ennakoiden ratkaisuja kotien viilennykseen kesäkuumalla. Tämä näkyy lisääntyneenä kysyntänä etenkin verho- ja kaihdinpuolella. Tietoisuus energian kulutuksen vähentämispaineista on kasvanut, ja asiakkaat hakevat nyt pitkäikäisiä, vastuullisia ja sähköä säästäviä vaihtoehtoja”, kertoo Eurokankaan toimitusjohtaja Daniel Ward.

Kesän hellejaksojen aikana kodin lämpötila voi nousta nopeastikin tukalaksi. Koko päivän porottava aurinko lämmittää hetkessä sisätilat, jos ikkunoissa ei ole riittävää suojaa. ”Erityisen kysyttyjä tällä hetkellä ovat tehokasta suojaa antavat alumiinitaustaiset screenkaihtimet. Teknisiä ominaisuuksia sisältävän screenkankaan läpinäkyvyys on 3%, jolloin kauniista kesä- tai mökkimaisemasta voidaan nauttia näkymiä menettämättä myös kaihtimien ollessa suljettuna. Tämä screenkangas heijastaa takaisin auringonvaloa ja pitää näin tilan viileänä”, kertoo tuotepäällikkö Katja Pasanen.

Rullakaihdinten sekä runsaiden verhojen yhdistelmä on tilan viilennyksen kannata kaikkein tehokkain. Kun sisätilat pysyvät viileinä, sähköä ei tarvitse kuluttaa kodin viilentämiseen ilmalämpöpumpuin, ilmastointilaittein tai tuulettimin. ”Esimerkiksi mökeillä pimennysverhot voi vetää ikkunoiden suojaksi jo lähtiessä. Palatessa takaisin mökki on mukavan viileä, eikä tarvitse pelätä sähkökäyttöisten viilennyslaitteiden aiheuttavan vaaratilanteita joskus pitkienkin poissaolojen aikana. Tehokasta auringonsuojaa tuovat kaihdin- ja verhoratkaisut ovat vaihtoehtoja myös tilanteissa, jossa esimerkiksi ilmalämpöpumpun asennukseen ei saa taloyhtiön lupaa. Oikein huollettuna ja käytettynä kotimaisena työnä valmistetut kaihtimet ja verhot ovat vastuullinen ja ehdottomasti asumismukavuutta lisäävä valinta”, jatkaa Ward.

”Materiaalinäkökulmasta erittäin tehokasta auringonsuojaa tuovat kankaat, joissa on kuumuutta takaisin heijastavia ominaisuuksia. Tällaiset tekniset kankaat voivat heijastaa takaisin jopa 60% ulkoa tulevasta lämmöstä. Heijastavuus on saatu aikaan kankaaseen kudottujen metalloitujen lankojen avulla. Kangasta voidaan käyttää sellaisenaan tai verhojen vuorina. Myös auringonvaloa läpipäästämättömät pimennyskankaat ovat erinomaisia vaihtoehtoja. Väreistä kannattaa valita vaaleita, sillä tummat ja mustat värit imevät itseensä lämpöä vaaleita enemmän”, vinkkaa sisustuksen ostopäällikkö Riitta Fagerlund.

LISÄTIEDOT:
Daniel Ward, toimitusjohtaja, +358 40 547 2744, daniel.ward@eurokangas.fi
Katja Pasanen, tuotepäällikkö, kaihdintuotteet +358 50 577 2169, katja.pasanen@eurokangas.fi
Riitta Fagerlund, ostopäällikkö, sisustuskankaat, +358 44 759 2994, riitta.fagerlund@eurokangas.fi

Kuvat median käyttöön

Eurokangas on yrityksenä erikoistunut kankaisiin sekä mittojen mukaan kotimaisena Avainlipputyönä valmistettaviin sisustustekstiileihin, kaihtimiin ja verhokiskoihin. Yrityksen verhosuunnittelupalvelu auttaa suunnittelemaan tilaan ja tarpeeseen sopivat verhot sekä kaihtimet joko henkilökohtaisena käyntinä kotona tai paikan päällä myymälässä. Saatavilla on myös asennuspalvelu. Mittatilausverhot tai -rullaverhon voi hankkia vaivattomasti myös yrityksen verkkokaupasta.

Verhoista etsitään ratkaisua ikkunoista ja ovista tulevan vedon ehkäisemiseen sekä energialaskun hillitsemiseen

Julkaistu 4.10.2022

Energian hinta ja nousevat kustannukset ovat saaneet kuluttajat kiinnostumaan siitä, kuinka omaan lämmityslaskuun voi saada säästöä. Eurokankaalla havahduttiin kuluttajien tarpeisiin, kun viileiden kelien saavuttua erilaisten lämpöverhoratkaisujen kysyntä lisääntyi.

Ikkunoiden ja ovien kautta sisätilojen lämpöä häviää asiantuntijoiden arvioiden mukaan 15–20 % rakennuksen iästä ja tyypistä riippuen. Toimivilla verhoratkaisuilla voidaan ehkäistä ikkunoista ja ovista tulevan kylmää vetoa sekä lämpöhukkaa. Kun vedon tunne sisällä vähenee, myös sisäilman lämmityksen tarve vähenee.

”Mistään uudesta asiasta ei varsinaisesti ole kysymys, kun puhutaan ikkunoista ja ovista tulevan kylmän ilman eristämisestä verhoilla. Näin on tehty jo entisaikoinakin. Nyt vain aihe on taas hyvin ajankohtainen, kun energianhinta nousee ja etsitään konkreettisia säätökeinoja hillitä omaa laskutusta.”, kertoo Eurokankaan toimitusjohtaja Daniel Ward.

Eurokangas on yrityksenä erikoistunut kankaisiin ja mittatilaustekstiileihin. Yritys ompelee verhot ja sisustustekstiilit sekä valmistaa kaihtimet ja verhokiskot Suomessa mittojen mukaan. Myymälöistä saadun palauteen sekä verkon hakujen perusteella lämpöverhojen eli kylmää vedon tunnetta ja lämpöhäviötä ehkäisevien verhoratkaisujen kysyntä on ollut selvässä kasvussa. Myös oviverhoja kysellään etenkin vanhempiin taloihin. Asiakkaat etsivät keinoja, joilla asunnon vetoisuutta ja ikkunoiden sekä ovien lämpöhäviötä voitaisiin tehokkaasti ehkäistä.

”Materiaalinäkökulmasta lämpöverhoissa perussääntönä on, että mitä paksummat verhot ja tiiviimpi sidos, sitä parempi viileän ja vedon eristävyys. Sopivia kankaita ovat esimerkiksi lämmin villa, muhkeat sametit ja tiiviit pimentävät kankaat. Eristävyyttä voi vielä tehostaa verhojen vuorituksella ja erityisellä verhon välivuorella. Myös kerroksellisuus on tärkeää eli yhdistetään vaikkapa pimentävät verhot ja tavalliset verhot hotellimaiseen tyyliin tai tiivis rullaverho ja tavalliset verhot”, opastaa Eurokankaan sisustuksen ostopäällikkö Riitta Fagerlund.

Jokainen koti ja huonetila on erityinen, jolloin mitään kaikille valmista ratkaisua ei ole olemassa. Eurokankaan myymälöissä on saatavilla verhosuunnittelupalvelu joko myymälässä tai asiakkaan kotona. Asiantuntijan avulla voidaan yhdessä käydä läpi tarpeet ja miettiä sopivaa toteutusta. Myös asennuspalvelu on saatavana. Jos ei asu Eurokankaan myymälän läheisyydessä, niin mittatilausverhot tai -rullaverhon voi hankkia myös yrityksen verkkokaupasta.

ASIAKKAIDEMME ARVOSTELUITA

Suomen laajin myymäläverkosto ja kangasvalikoima

Ammattitaitoinen henkilöstö

Verhokankaat ompelusta asennukseen helposti yhdellä ostokerralla

Turvallinen kotimainen verkkokauppa