Uutiset

Kuvassa: Lauri Danska, Kaija Ward ja Daniel Ward.

”Jos Applella oli Steve Jobs, niin Eurokankaalla oli Kaija Ward – ja nyt hänen poikansa Daniel”, lataa Lauri Danska, kertoessaan Eurokankaalle ohjaamastaan 75-vuotisjuhladokumentista"

Eurokangas viettää 75-vuotisjuhlavuottaan. Sen kunniaksi Lauri Danska tiimeineen kuvasi lahtelaisen perheyrityksen historiasta dokumenttielokuvan. Kasvu pienestä torin laidan kangaskaupasta maan johtavaksi kankaiden asiantuntijaksi ja avaimet käteen –palveluyritykseksi on ollut vaiherikas. Dokumentissa omistajaperhe ja työntekijät paljastavat, miten yritys luovi läpi sotien jälkeisen pula-ajan, 90-luvun laman ja nyt koronan ja kuinka tämä onnistui kovan työn, ammattitaidon ja yhteen hiileen puhaltamisen kautta. Kuluttajien tarpeet ja yrittäjyyden ehdot ovat muuttuneet koko yrityksen olemassaolon ajan. Eurokangas on kuitenkin selättänyt haasteen toisensa jälkeen ja matkannut sulavasti muutoksen aallonharjalla. Koronaepidemian keskellä tämä valaa henkilöstöön vahvaa uskoa siitä, että tästäkin selvitään.  

Idea dokumentista sai alkunsa, kun ohjaaja Lauri Danska ja Eurokankaan kehitysjohtaja Päivi Grönqvist tutustuivat. Päivin reaktio, hänen kuullessaan Laurin tekevän dokumenttielokuvia oli: ”Ei voi olla totta?! Me ollaan jo pitkään puhuttu, että Eurokankaan historiasta pitäisi tehdä dokumentti, kun firman takana on niin mielettömät persoonat. Ja nimenomaan dokumentti, eikä mitään tylsää yritysvideota”. Ja siitä se kaikki lähti, Lauri Danska kertaa.

Haastatteluissa ei Laurin mukaan ollut tietoakaan ’patsastelusta’ tai ’egoilusta’. Haastateltavat puhuivat avoimesti niin voitoista kuin vastoinkäymisistäkin, kuten dokumenttia tehdessä pitääkin. Eurokankaan taholta ei tullut minkäänlaista sensuuria. Calle ja Kaija Ward kertovat dokumentissa avoimesti siitä, miten yrityksellä oli maksuvaikeuksia ja miten rankkaa oli, kun kumpikin heistä sairastuivat syöpään ja suunnitelmat laajentua ulkomaille piti pistää jäihin. ”Tunnelma oli aito, minkä takia tätä projektia olikin niin motivoivaa tehdä”, Lauri kertoo tyytyväisenä.

Kaikista haastattelemistaan henkilöistä Kaija oli se, joka jätti Lauriin lähtemättömän vaikutuksen. Hän oli niin energinen ja inspiroiva. Sellainen henkilö, joka on hyvällä tavalla vaativa ja maalaa selkeän kuvan yrityksen tulevaisuudesta, minkä eteen sitten tehdään yhdessä töitä. ”Ihmiset kaipaavat Kaijan kaltaista karismaattista henkilöä, joka liidaa firmaa. En yhtään ihmettele, miksi työntekijät ovat halunneet antaa niin paljon itsestään Kaijalle ja firmalle”, Lauri puuskahtaa.

Nyt Danielin kautta Eurokankaan organisaatiota on kehitetty niin, ettei se enää lepää vain muutaman ihmisen hartioilla. ”Danielin haastattelusta minulle on jäänyt elävästi mieleen se, kun hän sanoi, että ’Mä oon jopa ehkä kärjistäen kieltänyt meiltä strategiat, koska maailma on mennyt niin nopeasti muuttuvaksi’. Lausahdus ei olisi voinut olla enää ajankohtaisempi. Koronapandemiahan alkoi levitä Suomessa pian haastattelujen nauhoittamisen jälkeen”, Lauri toteaa.

Yrityksen tarinaa nauhoittaessa Laurille tuli sellainen tunne, että joka ajanjaksossa on ollut jokin asia, joka on muuttunut ja joka olisi voinut viedä pohjan pois Eurokankaan liiketoiminnalta. Mutta sitten he ovat joko tiedon, taidon tai onnen tai niiden yhdistelmän kautta onnistuneet tekemään ratkaisuita, joiden avulla tulevaisuus on turvattu. Se on taito, minkä jokainen yrittäjä haluaisi oppia. Monet isotkin firmat ovat lähteneet yhden ihmisen kautta liikkeelle. ”Jos Applella oli Steve Jobs niin Eurokankaalla oli Kaija Ward. Ja nyt hänen poikansa Daniel”, ohjaaja Lauri Danska lataa hymyillen, ja muistuttaa dokumentin olevan nyt katsottavissa Youtubessa.

Lisätietoja:

Heidi Keskikylä, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, +358 44 759 2929, heidi.keskikyla@eurokangas.fi
Daniel Ward, toimitusjohtaja, +358 40 547 2744, daniel.ward@eurokangas.fi

Kuvapankki median käyttöön: https://www.eurokangas.fi/kuvapankki

Eurokangas on Suomen johtava kankaiden maahantuontiin ja vähittäismyyntiin erikoistunut 75-vuotisjuhlavuottaan viettävä perheyritys, jolla on Suomessa 31 myymälää, verkkokauppa sekä valtakunnallinen yritysmyynti.  Eurokangas panostaa liiketoiminnan jatkuvaan kehittämiseen ja tähtää verkkokaupalla myös kansainvälisille markkinoille. Eurokankaassa työskentelee noin 400 henkilöä ja yrityksen liikevaihto on yli 35 miljoonaa euroa vuodessa.

Eurokangas - Verkkokauppa palvelee 24/7

Lisäsimme asiakaspalvelukanavia – palvelemme nyt entistä monipuolisemmin

Julkaistu 24.3.2020

Ajat ovat haastavat, mutta haluamme palvella asiakkaitamme kaikilla mahdollisilla keinoilla myymälöissämme, verkkokaupassamme ja yritysmyynnissämme. Olemme lisänneet asiakaspalvelukanavia sekä asiakaspalvelumme palvelee nyt laajennetuin aukioloin. Ota rohkeasti yhteyttä – soita meille, chattaile tai viestittele sähköpostin välityksellä! Verkkokaupasta toimitamme tilaukset myös kotiovelle saakka. Myymälät, yritys- ja tukkumyynti palvelevat normaalisti myös etäyhteyksin.

Lue lisää asiakaspalvelun aukioloista ja palvelukanavista

Eurokangas mukana Muumien #meidänmeri-kampanjassa

Julkaistu 6.3.2020

Kampanja on päättynyt - kiitämme kaikkia Itämeren pelastustalkoisiin osallistuneita! Itämeri on yksi maailman saastuneimmista meristä. Moomin Characters ja John Nurmisen Säätiö ovat käynnistäneet Muumien 75-vuotisjuhlavuoden kunniaksi vuoden 2020 loppuun asti kestävän #meidänmeri-kampanjan, jonka tavoitteena on puhdistaa ja suojella Itämerta sekä sen ainutlaatuista kulttuuriperintöä. Kampanja haastaa pelastustalkoisiin kaikki lähimeremme ystävät – yritykset ja kuluttajat.

Eurokangas - Annan unen tulvia -verhokangas Eurokangas - Laske tähtiä -trikoo

Anna unen tulvia -verhokangas 16,95€m palttinasidoksella. Myös pehmeänä collegenaLaske tähtiä trikoo 24,90/m sekä verhokangas 19,95/m.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 75 vuotta Eurokankaan perustamisesta sekä ensimmäisen Muumi-kirjan julkaisemisesta. Juhlavuosien kunniaksi Eurokangas osallistuu Muumien #meidänmeri -kampanjaan lahjoittamalla oman mallistonsa Muumi-kankaista euron jokaista myytyä metriä kohden Itämeren suojeluun. Yhteensä neljästä muumikuosista koostuva Eurokankaan sisustus- ja vaatetuskankaiden Muumi-mallisto lanseerattiin syksyllä 2019.

Meille oli luontevaa lähteä mukaan kampanjaan, sillä sekä Muumit että Eurokangas viettävät kunniakasta 75 juhlavuottaan tänä vuonna. Moomin Charactersin #meidänmeri-kampanjaan osallistuminen tukee viime syksynä käynnistynyttä yhteistyötämme Muumi-malliston saralla ja olen iloinen, että saamme kampanjan kautta konkreettisesti lahjoittaa suomalaisille tärkeän Itämeren suojeluun. Toivottavasti saamme myös asiakkaamme innostettua talkoisiin”, kommentoi Eurokankaan toimitusjohtaja Daniel Ward kampanjaan osallistumisen lähtökohtia.

Tove Janssonin kuvituksiin pohjautuva Eurokankaan Muumi-mallisto täydentyy suloisilla uutuuskuoseilla alkukesänaikana. Kampanjaan kuuluvat Muumi-kankaat ovat saatavilla Eurokankaan myymälöistä sekä verkkokaupasta. 

Osallistu kampanjaan 31.12.2020 mennessä!
#meidänmeri-merkillä varustetut Muumi-kankaat löydät myymälöistä ja verkkokaupasta

Eurokangas - #meidänmeri


Ostamalla #meidänmeri-merkillä varustettuja Muumi-kankaita myymälöistä tai verkkokaupasta osallistut Itämeren suojeluun. Jokaisesta myydystä metristä lahjoitamme 1 € #meidänmeri-kampanjaan ajalla 6.3.-31.12.2020. Kampanja on päättynyt - kiitämme kaikkia Itämeren pelastustalkoisiin osallistuneita!

Muumikankaat verhoihin ja sisustukseen

Muumitrikoot aikuisille ja lapsille

 

Eurokangas - Marimekon kankaat myyntiin Mikkelin Eurokankaaseen

Marimekon kankaat myyntiin Mikkelin Eurokankaaseen

Julkaistu 5.3.2020

Mikkelin Eurokangas saa valikoimiinsa Marimekon ikoniset klassikot ja kevään raikkaat uutuudet 5.3.2020 alkaen. 

Eurokankaan ja Marimekon yhteistyö alkoi keväällä 2017. Marimekon kankaat on saatavilla tällä hetkellä 19 myymälästä ja verkkokaupasta. Asiakkaat voivat ostaa kankaita metreittäin tai ompeluttaa niistä verhoja, pöytäliinoja sekä muita kodintekstiilejä Avainlippu-työnä Eurokankaan ompelupalvelussa.

”Marimekon kankaat on otettu suurella suosiolla vastaan niin asiakkaiden kuin henkilöstönkin keskuudessa. Tällaiset tunnetut brändit laajentavat valikoimaamme ja mittaus-, ompelu sekä asennuspalveluidemme kautta voimme tarjota asiakkaillemme hyvin yksilöllisesti suunniteltuja sisustuskokonaisuuksia”, kertoo Eurokankaan myyntijohtaja Marjo Lehtonen yhteistyön merkityksestä.  

Mikkelin myymäläpäällikkö Sari Haikarainen jatkaa hehkuttaen: ”Olen iloinen, että saamme Marimekon kankaat myös meidän myymälämme valikoimiin! Uskon vahvasti, että täällä Etelä-Savossakin riittää kysyntää Marimekon upeille kankaille niin metreittäin kuin mittatilausverhoina. Kuosien suosio ylipäätään on taas kasvussa, kun värit ovat hiljalleen palaamassa suomalaisiin koteihin.”   

Marimekon kankaita on Mikkelin myymälän ohella saatavana seuraavista Eurokankaan myymälöistä: Espoon SelloHelsingin keskustaItäkeskusJyväskyläJoensuuKuopioLahtiOuluPorvooRovaniemiSeinäjokiVaasaVantaan TammistoTampereTurkuKajaaniKouvolaPori sekä verkkokaupasta 

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Myyntijohtaja Marjo Lehtonen

p. 040 553 5051, marjo.lehtonen@eurokangas.fi

 

Klaus K Hotellin sviitti sai ruhtinaallisen ilmeen Eurokankaan ja designbrändi GP&J Bakerin toimesta

Eurokangas - Klaus K Hotellin sviitti sai ruhtinaallisen ilmeen Eurokankaan ja design-brändi GP&J Bakerin toimesta

Ylellinen tunnelma, runsaat värit ja luksuksen tuntu olivat lähtökohtia Eurokangas PROn ja Hotelli Klaus K:n yhteistyölle arvohotellin sviitin sisustamisessa. Juuri valmistunut The Nympheus Suiteksi nimetty sviitti sai ylellisen ilmeen kansainvälisen designbrändin GP&J Bakerin kankailla ja tapeteilla, joista voi aistia ripauksen 1900-luvun alun Art Deco -tyyliä. Englantilaisen valmistajan kankaat ovat saatavilla kodin ja julkitilojen sisustuksiin Eurokankaasta.

Eurokangas - Klaus K Hotellin sviitti sai ruhtinaallisen ilmeen Eurokankaan ja design-brändi GP&J Bakerin toimesta

”Sisustuksen idea lähti GP&J Bakerin upeasta Nympheus-kuosista, joka on yli sata vuotta vanha, ja edelleen yksi heidän suosituimmista kuoseistaan. Oli ilo työskennellä GP&J Bakerin suunnittelijoiden kanssa ja lopputuloksena syntyi ylellinen ja aistillinen elämys", kertoo Eurokankaan hotellialan projektipäällikkö Janne Tuominen.

Eurokangas - Klaus K Hotellin sviitti sai ruhtinaallisen ilmeen Eurokankaan ja design-brändi GP&J Bakerin toimesta Eurokangas - Klaus K Hotellin sviitti sai ruhtinaallisen ilmeen Eurokankaan ja design-brändi GP&J Bakerin toimesta

GP&J Bakerin upeasta kuosiarkistosta poimittu Nympheus-kuosi ja sen värivariaatiot toistuvat runsaissa samettiverhoissa sekä sängynpäädyssä. Näistä poimittiin sävyt myös pehmeään smaragdinvihreään samettipeitteeseen, petauksen tyynyihin, tuolien verhoiluun sekä tekstiilien upeisiin yksityiskohtiin.

”The Nympheus Suite on mukava lisä erikoishuoneidemme joukkoon. Se ei ole tarkoituksellakaan muiden huoneiden kaltainen, vaan täysin oma maailmansa. Annoimme Eurokankaalle vapaat kädet huoneen tunnelman luomiseen kankaiden avulla. Tähän mennessä saamamme kommentit ovat olleet erittäin rohkaisevia. Ja onhan se upea huone!” kertoo Klaus K Hotellin markkinointipäällikkö Tero Thynell.

Katso kuvat ja lue koko tarina

The Nympheus Suite on varattavissa vuoden 2020 loppuun saakka Klaus K Hotellin varauspalveluiden kautta.

Kuvat: Aku Mattila

LISÄTIEDOT: Projektipäällikkö Janne Tuominen, p. 044 759 2265, janne.tuominen@eurokangas.fi

 

Eurokangas - Marimekko kankaat myyntiin Vaasan Eurokankaaseen

Marimekon kankaat myyntiin Vaasan Eurokankaaseen 

Julkaistu 6.2.2020

Vaasan Eurokankaan valikoima täydentyy ikonisilla Marimekon kankailla 6.2. alkaen.

Eurokankaan ja Marimekon yhteistyö alkoi keväällä 2017. Alkuvuodesta 2020 Marimekon kankaat ovat saatavilla jo 17 Eurokankaan myymälästä sekä verkkokaupasta. Eurokankaan myymäläkonsepti perustuu laajaan tuotevalikoimaan sekä asiantuntevaan palveluun. Yhteistyö Marimekon ja muiden brändien kanssa mahdollistaa monipuolisten vaihtoehtojen tarjoamisen asiakkaille. 

Eurokankaan ompelupalveluita hyödyntämällä asiakkaat voivat teettää Marimekon kankaista verhoja, pöytäliinoja, tyynynpäällisiä ja muita sisustustekstiilejä mittojen mukaan. Mittatilausverhot Marimekon kankaista voi tilata myös Eurokankaan verkkokaupasta.  

Marimekon kankaita on saatavana näistä Eurokankaan myymälöistä: Espoon SelloHelsingin keskustaItäkeskusJyväskyläJoensuuKuopioLahtiOuluPorvooRovaniemiSeinäjokiVaasaVantaan TammistoTampereTurkuKajaaniKouvola sekä Pori

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Lisätiedot myyntijohtaja Marjo Lehtonen, p. 040 553 5051

Eurokangas - Olemme mukana Hyvä Joulumieli -keräyksessä

Eurokangas mukana Hyvä Joulumieli -keräyksessä 

Julkaistu 18.11.2019

Yhdessä olemme enemmän! Me Eurokankaalla olemme kuin yksi suuri perhe, jossa jokaisella on paikkansa ja tehtävänsä. Kolmannen polven perheyrityksessä perinteet ja uudistuminen kulkevat rinta rinnan niin arjessa kuin juhlassa. Asiakkaamme tekevät työstämme merkityksellistä jokaisena päivänä. 

Lahjoitimme tänä vuonna joulutervehdyksiin varatut rahat Hyvä Joulumieli -keräykseen. Kerätyillä varoilla hankintaan lapsiperheille ruokalahjakortteja, joilla he voivat ostaa ruokaa joulupöytään. Hyvä Joulumieli -keräys on vuosittainen keräys kotimaan vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi.

Rauhallista joulua ja lämmin kiitos yhteistyöstä!
 

Eurokangas - Seinäjoen myymälä muutti Ideaparkkiin

Seinäjoen myymälä avataan kauppakeskuksen avajaisten yhteydessä torstaina 14.11.2019 klo 10. 

Seinäjoen Eurokangas muuttaa uuteen Ideaparkin kauppakeskukseen

Julkaistu 16.10.2019

Eurokankaan Seinäjoen myymälä muuttaa torstaina 14.11.2019 avattavaan Ideaparkin kauppakeskukseen. Ideaparkin modernin ja avaran myymälän valikoimiin tulevat uutuutena Marimekon kankaat ja teknisen ikkunasisustamisen tuotteissa kuten verhokiskoissa, rullaverhoissa ja kaihtimissa valikoimat lisääntyvät.  

Seinäjoen Eurokangas-myymälä avataan kauppakeskuksen avajaisten yhteydessä torstaina 14.11.2019 klo 10. Myymälän aukioloajat laajenevat muuton myötä ja jatkossa asiakkaita palvellaan myös sunnuntaisin. Noin 500 neliömetrin kokoisen myymälän valikoima koostuu vaatetuskankaista ja ompelutarvikkeista sekä verho- ja sisustuskankaista, kaihtimista, kiskoista, tangoista ja muista verhotarvikkeista sekä matoista. Myymälässä on ilmainen verhosuunnittelupalvelu, jonka kautta verhot ja muut sisustustekstiilit voi tilata omien mittojen mukaan ommeltuina, kotimaisena Avainlipputyönä. Saatavilla on myös mittaus- ja asennuspalvelut kohteessa.

Seinäjoen myymälässä toimii myös yritysmyynnin edustaja Kaija Niemi, jonka kautta hoituvat julkitilojen, toimistojen, hotellien ja ravintoloiden tekstiilisisustamisen tarpeet. Kattava PRO-mallisto sisältää muun muassa paloturvalliset kankaat ja matot sekä kiskot, kaihtimet ja screenit.

”Uusi Ideapark vaikuttaa vetovoimaiselta kauppapaikalta Seinäjoella ja luonnollisesti meille on tärkeää olla siellä, missä ihmiset liikkuvat ja missä olemme helposti asiakkaidemme saavutettavissa. Eurokankaan konsepti on uniikki Suomessa: olemme sekä kangaskauppa että kokonaisvaltainen sisustusliike. Meidän sisustuspalveluiden laajuus verhosuunnittelusta, ompeluun ja asennukseen on sellainen asia, mitä eivät kaikki vielä tunne. Kauppakeskuksessa tavoitamme myös uusia asiakkaita, kertoo Eurokankaan myyntijohtaja Marjo Lehtonen.”

”Myymälämme henkilökunta odottaa innoissaan muuttoa uuteen, uudistuvaan myymälään! Ideaparkiin asiakkaiden on helppo tulla omalla autolla tai julkisilla kulkuneuvoilla. Myös myymälämme on hyvällä paikalla kauppakeskuksessa. Paras asiakaspalvelu on meille tärkeintä ja siinä auttavat uudet upeat tilamme, laajeneva valikoimamme sekä raikkaat esillepanot” , iloitsee Seinäjoen Eurokankaan myymäläpäällikkö Anne Mattila.   

Seinäjoen myymälän yhteystiedot ja aukioloajat

Lisätiedot myyntijohtaja Marjo Lehtonen, p. 040 553 5051

 

Eurokangas - Olemme mukana Suomen Kädentaidot messuilla Tampereella

Eurokangas mukana Suomen Kädentaidot -messuilla Tampereella

Julkaistu 16.10.2019

Tervetuloa Eurokankaan osastolle numero A950 Suomen Kädentaidot –messuille Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen 15.-17.11.2019. Kokoamme messuille ajankohtaisimmat materiaalit sekä koukuttavimmat DIY-vinkit. Tänä vuonnakin luvassa on kiloittain iloa!

Eurokankaan messuosasto rakentuu ekologisista pahvilaareista, jotka täyttyvät kauden herkullisimmista kankaista. Vaatteiden ompeluun sopivia materiaaleja ovat esimerkiksi villat, tekoturkikset, viskoosit, trikoot ja paljetit. Kivoja joululahjoja syntyy esimerkiksi käsityöpuuvillasta, nahasta, vohvelikankaasta, kaitaliinakankaasta, heijastavasta kankaasta ja flanelleista. Suositun sisustushitin valotaulun tekemiseen osastoltamme löytyy monta upeaa kuosia sekä kiilapuukehykset. Messutarjouksena Eurokankaan kangaskassi kaupan päälle yli 30 euron ostoksiin.

Näitä messuja ei kannata missata! Ota siis suunta kohti Tamperetta ja treffataan Eurokankaan osastolla!    

Lisätiedot: markkinointi- ja viestintäpäällikkö Heidi Keskikylä p. 044 759 2929 tai heidi.keskikyla(a)eurokangas.fi (tavattavissa myös Eurokankaan osastolla).

 

Eurokangas - Valloittavat muumikankaat nyt Eurokankaassa

Valloittavat Muumi-kankaat nyt Eurokankaassa! 

Julkaistu 16.10.2019

Tove Janssonin alkuperäisten Muumi-kirjojen taidokkaat kuvitukset siirtyvät tänä syksynä Eurokankaan verho- ja sisustuskankaisiin. Kankaiden kuoseissa seikkaillaan niin Yksinäisillä vuorilla, Muumipapan muistelmissa kuin myös tulvan saartamassa Muumilaaksossa. Vuonna 1945 ensimmäisen Muumi-kirjan myötä suurelle yleisölle esitellyt Muumit edustavat kokonaista elämänfilosofiaa, ja Muumeista onkin muodostunut sekä aikuisten että lasten suosikkeja ympäri maailman.

Kaikki neljä Muumi-kangasta ovat monikäyttöistä 100% puuvillaa ja kankailla on Öko-Tex® Standard 100 -sertifikaatti. Muumi-teemaiset kankaat saatavilla nyt kaikista Eurokankaan myymälöistä ja verkkokaupasta.

Lue lisää Muumeista

Muumikankaat verhoihin ja sisustukseen


Joensuun Eurokangas siirtyy Centrumista Sokos-tavarataloon

Julkaistu 2.7.2019

Eurokankaan myymälä Joensuussa muuttaa Kauppakeskus Centrumista (Kauppakatu 29) Sokos-tavaratalon (Siltakatu 6) yhteyteen. Uudistetut tilat Sokoksen pohjakerroksessa mahdollistavat laajan sisustus- ja vaatetuskankaiden valikoiman sekä tuotteiden näyttävän esillepanon. Uutuutena myymälän valikoimiin tulee Marimekon kankaat. Avajaisia vietetään perjantaina 9.8.2019.

Olemme etsineet myymälällämme Joensuusta jo pidemmän aikaa uutta liiketilaa. Sokoksen tiloissa pääsemme aivan Joensuun keskustan ytimeen ja uusi myymälä mahdollistaa tuotteidemme sekä palveluidemme esittelyn asiakkaillemme entistä paremmin. Valikoimiin tulee mm. Marimekon kankaat, joista voi tilata kauttamme mittojen mukaan ommeltuja verhoja sekä muita kodintekstiileitä”, hehkuttaa Eurokankaan myyntijohtaja Marjo Lehtonen.

Eurokankaan palvelukonsepti perustuu laajaan valikoimaan sekä asiantuntevaan palveluun ompelusta asennukseen. Laadukkaiden verho-vaatetus- ja sisustuskankaiden lisäksi Eurokankaan valikoima sisältää verhokiskot, rullaverhot, kaihtimet, matot sekä muut valmiit sisutustekstiilit.

Joensuun myymälän yhteystiedot ja aukioloajat


Lisätiedot myyntijohtaja Marjo Lehtonen, p. 040 553 5051


Eurokangas - ILOISIA UUTISIA LAPSILLE JA LAPSENMIELISILLE: STORY OF ROON TRIKOOT EUROKANKAASEEN

Iloisia uutisia lapsille ja lapsenmielisille: Story of Roon trikoot Eurokankaaseen

Julkaistu 30.4.2019

Eurokankaan Design From Finland -vaatetuskankaiden valikoima laajenee suomalaisen Story of Roon satumaisilla trikoilla. Kankaat tulevat myyntiin kevään 2019 aikana Tammiston, Helsingin, Itiksen, Oulun ja Myllyn myymälöihin sekä verkkokauppaan. Vuonna 2017 perustetun Story of Roon kankaat kertovat Roon maailmasta, jossa mielikuvituksella ei ole rajoja. Runsaat kuosit ja sympaattiset hahmot puhuttelevat niin lapsia kuin aikuisia.

Kaikki Roon kangaskuosit ovat Ulla-Maj Saarisen suunnittelemia ja ne pohjautuvat Roon tarinaan. Kankaat ovat luomupuuvillaa ja ne on painettu Puolassa, Euroopassa. Kankailla on Öko-Tex 100 -standardin sertifikaatti. Suositun World beyond –kuosin uusi harmaa-vihreä väritys tulee myyntiin ainoastaan Eurokankaalle.

Tutustu kaikkiin Eurokankaan Design from Finland –trikoisiin

 

Eurokangas kehittää näkymätöntä kangasta yhteistyössä kiinalaisen yliopiston kanssa

Julkaistu 1.4.2019

Eurokangas on aloittanut kiinalaisen Zhejiang Yliopiston kanssa innovaatio- ja tuotekehitysyhteistyön, jonka tavoitteena on näkymättömän kangasmateriaalin kehittäminen kaupallisiin tarkoituksiin.   

Eurokangas kehittää näkymätöntä kangasta yhteistyössä kiinalaisen yliopiston kanssa

Kuvassa Eurokankaan kehitysjohtaja Päivi Grönqvist esittelee näkymättömän kankaan ensimmäistä prototyyppiä Eurokankaan keskusvarastolla Pennalassa.

Näkymättömän metamateriaalin on suunnitellut alun perin englantilainen ydinfyysikko John Pendry, joka todeksi näytti neuvostoliittolaisen fyysikko Victor Veselagon jo 1960-luvulla tekemät hypoteesit. Näkymättömän kankaan ensimmäinen, mikroaaltosilmiltä kätkevä versio julkaistiin yhdysvaltalaisen tutkijaryhmän toimesta vuonna 2008 ja se noteerattiin heti Time –lehden Top 10 tieteellisen löydön listalla. Nyt kiinalainen huippututkijoista koostuva tiimi työskentelee oikean ihmissilmän kätkevän kankaan parissa.  Teknologinen läpimurto on lähellä toteutumista ja kankaiden edelläkävijänä Eurokangas haluaa olla siinä mukana.

”Elämässä on niin monta tilannetta, missä haluaisi kätkeä tai kätkeytyä. Näemme tässä mahdollisuuden vastata esimerkiksi verhottomaan sisustukseen kodeissa ja julkitiloissa. Pimentävät verhot voivat olla ikkunassa suojaamassa valolta ja auringon lämmöltä ilman, että ihmissilmä niitä erottaa.”, kertoo Eurokankaan kehitysjohtaja Päivi Grönqvist innoissaan.  

Eurokangas on avannut koelaboratorion Tammiston myymälänsä yhteydestä vuokrattuihin tiloihin tänään maanantaina 1.4.2019. Näkymättömän kankaan mekaanisiin testeihin haetaan usean silmäparin testiryhmää. Oletko kiinnostunut – ilmoittaudu tästä linkistä!

 

UUTTA EUROKANKAASSA - MINNA CANTHIN INNOITTAMAT KUOSIT

Julkaistu 11.2.2019

Minna Canthin 175-vuotissyntymäpäivää vietetään tänä vuonna. Suomalainen perheyritys Eurokangas haluaa kunnioittaa Canthin merkittävää elämäntyötä tasa-arvon edistäjänä ja nostaa esille suomalaista suunnitteluosaamista tuomalla maaliskuussa 2019 mallistoon neljä Minna Canthin innoittamaa designkuosia.

SUUNNITTELUKILPAILU

Kuosit valittiin syksyllä 2018 järjestetyn kuosisuunnittelukilpailun töistä. Kilpailu innoitti suunnittelijoita visualisoimaan Canthille tärkeitä teemoja kuten vapautta, rakkautta ja tasa-arvoa. Kilpailuun osallistui niin ammattisuunnittelijoita kuin koululaisia, mikä ilahdutti Minna Canthin seuran sekä Eurokankaan asiantuntijoista koostunutta valitsijaraatia. Lukuisista hyvistä ehdotuksista raati valitsi voittajiksi neljä kuosia, jotka kaikki kuvaavat Minna Canthin arvomaailmaa kukin omintakeisella näkökulmallaan. ”Minna Canthin rohkea elämänasenne näkyy voittajakankaissa, jotka tuovat innoitusta ja voimaa”, iloitsee Minna Canth 175 juhlatoimikunnan puheenjohtaja Leena Majander. ”Voittajien joukkoon valikoitui upea kokonaisuus erilaisia kuoseja niin tarinoiltaan kuin visuaaliselta ilmeeltään. Erityinen ilon aihe oli lahtelaisen Tiirismaan koulun koko oppilasryhmän osallistuminen kilpailuun ja yhden voittajatyön löytyminen sitä kautta”, kiittelee Eurokankaan ostopäällikkö Riitta Fagerlund.

VOITTAJAKUOSIT

Eurokangas - Minna Canth Anna ja Homsantuu design Maija Fagerlund

Kuosipari Johanna ja Homsantuu sekä Katkaistu kangas
design Maija Fagerlund

Johanna ja Homsantuu -kuosin tarina lähtee Minna Canthin Työmiehen vaimosta, joka kuvaa Johannan onnetonta avioliittoa. Aviomies valehtelee, juo ja jatkaa entistä suhdettaan romanityttö Homsantuun kanssa. Ankeuden sijaan nykylukijan huomion kiinnittää kuitenkin Johannan ja Homsantuun välinen solidaarisuus. Naisten keskinäisessä suhteessa ei ole katkeruutta tai kaunaa, vaan he tukevat ja ymmärtävät toisiaan. Kirjassa Johannan häät olivat surullinen tapahtuma, joten tässä kuosissa iloisesti tanssivat vain Johanna ja Homsantuu. Hiiteen kaikki valehtelijat ja sortajat, ja vanhentuneet, kurjuuden mahdollistavat yhteiskunnalliset rakenteet! Eläköön ystävyys ja naisten (ja kaikkien muidenkin) välinen solidaarisuus!

Eurokangas - Minna Canth Katkaistu kangas design Maija Fagerlund

Katkaistu kangas -kuosi kuvaa sitä, kuinka aviomies katkaisee Johannan itse kutoman kankaan. Huolellisesti valmistettu käsityö olisi ollut Johannalle avain turvattuun toimeentuloon, jonka aviomies estää katkaisemalla ja myymällä keskeneräisen kankaan. Tasa-arvossa on menty paljon eteenpäin Canthin ajoista, vaikka vielä on työmaata kaikkialla maailmassa. Paljon on tapahtunut Canthin ja hänen esimerkkinsä ansiosta. Katkaistu kangas juhlii edistystä liittämällä kaikki katkaistut kankaat yhdeksi uudeksi kankaaksi.

 Eurokangas - Minna Canth Rajaton design Kaisa Koivuranta

Rajaton
design Kaisa Koivuranta

Kerroksellinen Rajaton-kuosi kertoo graafisella kielellään Canthin lapsuudesta ja urasta.
Tekstuuripinta kuvastaa Minnan lapsuutta lankakauppiaan tyttärenä ja mustekuviot antavat tunnustusta hänelle kirjailijana sekä rajoja rikkovana ajattelijana.

 Eurokangas - Minna Canth Samanarvoiset design Emilia Paavilainen

Samanarvoiset
design Emilia Paavilainen (Lahden Tiirismaan koulu)

Samanarvoiset-kuosi on koululaisen näkemys Canthille tärkeiden arvojen toteutumisesta nykymaailmassa. Kuosi kuvastaa ihmisten välistä tasa-arvoa. Sitä kun kaikki eri rotuiset, eri sukupuolet, eri näköiset, köyhät ja rikkaat ovat samanarvoisia.

KUVAT JA AIKATAULU

Uutuuskuosit tulevat Eurokankaan valikoimiin vko 11/2019 alkaen. Kuvat median käyttöön ovat saatavilla Google Drivesta. Tiedote ja kuvat ovat heti julkaisuvapaita.

MARIMEKON KANKAAT MYYNTIIN ITÄKESKUKSEN JA PORVOON EUROKANKAISIIN

Julkaistu 25.1.2019

Porvoon ja Itäkeskuksen Eurokankaiden valikoima täydentyy ikonisilla Marimekon kankailla.

Eurokangas - Marimekon kankaat täydentävät Porvoon Eurokankaan valikoimaa.

Eurokankaan ja Marimekon yhteistyö alkoi keväällä 2017. Alkuvuodesta 2019 Marimekon kankaat ovat saatavilla jo 15 Eurokankaan myymälästä sekä verkkokaupasta. Eurokankaan myymäläkonsepti perustuu laajaan tuotevalikoimaan sekä asiantuntevaan palveluun. Yhteistyö Marimekon ja muiden brändien kanssa mahdollistaa monipuolisten vaihtoehtojen tarjoamisen asiakkaille.  

”Marimekkoa on kysytty meiltä paljon ja olemme aikaisemmin ohjanneet asiakkaita verkkokauppaamme. On aivan mahtavaa, että nyt saimme Marimekon kankaat myös myymälävalikoimiimme hypisteltäviksi ja voimme suunnitella asiakkaille niistä esimerkiksi verhoja, pöytäliinoja ja tyynynpäällisiä”, iloitsee Eurokankaan Porvoon myymäläpäällikkö Ninni Eirto

Eurokankaan ompelupalveluita hyödyntämällä asiakkaat voivat teettää Marimekon kankaista verhoja, pöytäliinoja, tyynynpäällisiä ja muita sisustustekstiilejä mittojen mukaan. Mittatilausverhot Marimekon kankaista voi tilata myös Eurokankaan verkkokaupasta.  

Tällä hetkellä Marimekon kankaita voi ostaa Eurokankaan verkkokaupasta  sekä Helsingin keskustan, Espoon Sellon, Vantaan Tammiston, Turun, Tampereen Ratinan, Oulun, LahdenRovaniemen, Kuopion, JyväskylänKajaanin, Kouvolan, Porin, Porvoon ja Itäkeskuksen (1.2.2019 alk.) myymälöistä.

 

Eurokangas - Yhteistyössä Naisten linja - Se kolmas.

Eurokangas on mukana Naisten Linjan kampanjassa yhdessä Anne-Mari Pahkalan ja Minna Tervamäen kanssa

Julkaistu 31.10.2018

Yhteistyössä on voimaa! Eurokangas on mukana Naisten Linjan Se kolmas. –hyväntekeväisyyskampanjassa,  jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta sekä keskustelua parisuhdeväkivallasta muodin ja taiteen keinoin. Muotitaiteilija Anne-Mari Pahkala ja tanssija-koreografi Minna Tervamäki tulkitsevat kolme tarinaa väkivallasta. Näistä syntyy kolmen uniikkiasun visuaalinen kokonaisuus, jossa kankailla on tärkeä rooli tunteiden tulkkina.

Naiset ja heidän perheensä ovat Eurokankaalle tärkeitä niin asiakkaina kuin työntekijöinä, ja siksi yhteistyöhön oli luontevaa lähteä mukaan yhdessä omien alojensa vahvojen osaajien, Anne-Mari Pahkalan ja Minna Tervamäen kanssa.

”Meille oli luontevaa vastata kyllä, kun Naisten Linjan viestintäsuunnittelija Johanna Storck ja Anne-Mari Pahkala lähestyivät yhteistyöehdotuksellaan. On suorastaan häkellyttävää, miten koskettavasti kankaillamme ilmennetään vaikeita kokemuksia näiden asujen sekä niihin liittyvien tarinoiden kautta. Kankailla on merkityksensä elämän iloissa ja suruissa.”, kommentoi Eurokankaan markkinointi- ja viestintäpäällikkö Heidi Keskikylä.

Se kolmas –kampanja näkyy eri medioissa loppuvuoden aikana. Anne-Mari Pahkalan kampanjalle suunnittelemien juhla-asujen ja Satu Malinin niistä ottamien valokuvateosten yleisönäyttely järjestetään kansainvälisenä naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisena päivänä sunnuntaina 25.11.2018 Helsingissä, Kampin kauppakeskuksen keskusympyrässä. Asut saadaan yleisön nähtäville myös Eurokankaan Helsingin keskustan myymälään loppuvuoden aikana. 

Katso kampanjan video, jonka on kuvannut Satu Mali:
Naisten puolella. Väkivaltaa vastaan. Nyt ja aina.


Lisätietoja: 
https://www.naistenlinja.fi/sekolmas/


Eurokangas - KANKAIDEN KARKKIKAUPPA AVAUTUU SUOMEN KÄDENTAIDOT -MESSUILLE

KANKAIDEN KARKKIKAUPPA AVAUTUU SUOMEN KÄDENTAIDOT -MESSUILLE

Julkaistu 28.9.2018

Eurokangas on mukana suuren suosion saavuttaneilla Suomen Kädentaidot -messuilla Tampereella 16.–18.11.2018. Käsityöharrastajille on tarjolla laareittain inspiraatiota Eurokankaan karkkikauppa-ideasta lähteneellä osastolla. Luvassa on siis kiloittain iloa!

Messut järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.  Suositussa tapahtumassa vierailee viikonlopun aikana lähes 50 000 kävijää. Eurokankaan osasto sijaitsee A-hallissa ja sen numero on A950.

Eurokankaan vakioasiakkaat tuntevat Palaosaston aarteet laareista, joissa kankaat ovat myynnissä kilohintaan laaduittain lajiteltuina ja sopiviksi paloiksi leikattuina. Palakonsepti on jalostunut myös messuosastolle, jonne on valikoitu hauska ja ajankohtainen valikoima erilaisia paloja. Mukana on mm. uutuustrikoita, tekokarvaa, askartelumateriaaleja kuten korkkia ja heijastinkangasta. Mausteena osastolla on lisäksi erilaisia kivoja pikkutavaroita sekä tarvikkeita kuten irtonappeja, nauhoja ja neulelankoja. 

Kaikki messutuotteet ovat myynnissä edulliseen kilo- tai kappalehintaan. Messutarjouksiakaan ei ole unohdettu, joten jos messuille on tulossa, niin ehdottomasti kannattaa poiketa Eurokankaan osastolla. Iloisesti tervetuloa! 

EUROKANKAAN PORTTIPUISTON MYYMÄLÄ LOPETTAA

Julkaistu 24.9.2018

Eurokangas sulkee Vantaan Porttipuiston myymälänsä 14.10.2018. Vantaan alueen asiakkaita palvelevat jatkossakin Tammiston ja Variston myymälät sekä verkkokauppa osoitteessa eurokangas.fi 

– Porttipuiston alue tuntui vetovoimaiselta silloin kun myymälän sijaintia alun perin suunniteltiin. Valitettavasti todellisuus kuitenkin osoittautui toisenlaiseksi, emmekä onnistuneet lukuisista toimenpiteistä huolimatta saavuttamaan sellaisia asiakasvirtoja, joilla myymälä olisi saatu kannattavaksi. Liikepaikka ja sijainti ovat erikoiskaupalle ensiarvoisen tärkeitä. Meillä on pääkaupunkiseudulla useita myymälöitä ja olemme edelleenkin valmiita panostamaan uusiin myymälöihin kasvukeskuksissa. Kommentoi Eurokankaan myyntijohtaja Marjo Lehtonen.   

Porttipuiston Eurokankaassa työskentelee tällä hetkellä 6 henkilöä, joille kaikille tarjotaan töitä muissa Eurokankaan myymälöissä. Eurokankaalla on Porttipuiston lisäksi 31 myymälää Suomessa, kun Raision Myllyyn avautuu uusi myymälä lokakuussa. Lisäksi Eurokankaalla on verkkokauppa sekä valtakunnallinen yritysmyynti.  Pääkaupunkiseudun yritysmyynti toimii Tammiston myymälän tiloissa. 

 

EUROKANGAS MUKANA TYÖ EI SYRJI –KAMPANJASSA

Julkaistu 11.9.2018

Eurokangas mukana-Tyo ei syrji -kampanjassa

Eurokangas on sitoutunut edistämään syrjimätöntä ja kaikille avointa työkulttuuria Elinkeinoelämän keskusliiton käynnistämässä #eisyrji-kampanjassa, joka tähtää asenteiden muuttamiseen ja syrjimisen vähentämiseen työelämässä.

Kampanjan pääviestinä on, että työ ei itsessään syrji, vaan ihmisten asenteet. Eurokangas on perheyritys, jonka menestystarina perustuu vahvoihin omistajapersooniin ja heidän kunnianhimoisiin visioihinsa. Edelleenkin erikoiskauppa- ja palvelualalla toimivalle yritykselle on tärkeää, että ihmiset saavat tehdä työtänsä yksilöinä hyödyntäen vahvuuksiaan ja tuoden oman panoksensa tiimeihinsä.

”Meillä on töissä lähes 400 ammattilaista myymälöissä, ompelimoissa, projekti- ja tukkumyynnissä, konttorin tukitoiminnoissa sekä varastossa. Palkkaamme tehtävään aina sopivimman henkilön ikään, sukupuoleen tai kulttuuritaustaan katsomatta. Ihmisten erilaisuus ja monipuolinen työyhteisö on rikkaus. Me haluamme omalta osaltamme olla vahvistamassa työkulttuuria, jossa ketään ei syrjitä”, kertoo Eurokankaan henkilöstöjohtaja Marina Ala-Nikula.

Lisätietoja kampanjasta ja muista mukana olevista yrityksistä: https://eisyrji.fi/

Eurokangas Oy on johtava kankaiden maahantuontiin ja vähittäismyyntiin erikoistunut suomalainen 73-vuotias perheyritys, jolla on yli 30 myymälää eri puolella Suomea, valtakunnallisesti toimiva yritys- ja tukkumyynti sekä eurokangas.fi-verkkokauppa. Eurokankaan asiakkaita ovat kuluttajat, yritykset ja julkinen sektori. Eurokangas panostaa liiketoiminnan jatkuvaan kehittämiseen ja tähtää verkkokaupalla myös kansainvälisille markkinoille. Eurokankaassa työskentelee noin 400 henkilöä ja yrityksen liikevaihto on noin 35 miljoonaa euroa vuodessa. www.eurokangas.fi

 

Eurokangas - Marimekko Siirtolapuutarha

20.8.2018 MARIMEKON KANKAAT SAATAVILLA PIAN MYÖS KOUVOLAN, KAJAANIN JA PORIN EUROKANGAS-MYYMÄLÖISTÄ

Marimekon kankaat ovat pian saatavilla jo 13 Eurokangas-myymälästä sekä verkkokaupasta, kun elo-syyskuun vaihteessa myös Kouvolan, Kajaanin ja Porin myymälöiden kangasvalikoima täydentyy Marimekon kuoseilla.

Eurokankaan ja Marimekon yhteistyö alkoi keväällä 2017 ja tällä hetkellä Marimekon kankaita voi ostaa verkkokaupasta sekä Helsingin keskustan, Espoon Sellon, Vantaan Tammiston, Turun, Tampereen Ratinan, Oulun, Lahden, Rovaniemen, Kuopion ja Jyväskylän myymälöistä.

”Olemme iloisia, kun vihdoin saamme Marimekko-kankaat meillekin myyntiin! Verkkokaupasta asiakkaat ovat selvästi huomanneet, että Eurokankaasta saa myös Marimekon kankaita ja olemme täältä myymälästä ohjanneet asiakkaita ostoksille verkkokauppaan”, hehkuttaa Eurokankaan Kajaanin myymäläpäällikkö Sari Laitinen.

Eurokankaan ompelupalveluita hyödyntämällä asiakkaat voivat teettää verhoja, pöytäliinoja, tyynynpäällisiä ja muita sisustustekstiilejä mittojen mukaan myös Marimekon kuoseista. 

 

Eurokangas avaa uuden myymälän Raision kauppakeskus Myllyyn

10.8.2018 Eurokangas avaa uuden myymälän Raision kauppakeskus Myllyyn lokakuussa

Eurokangas avaa toisen myymälän Turun talousalueelle. Uusi myymälä aukeaa Raision Kauppakeskus Myllyyn lokakuussa 2018. Turun keskustan myymälä, Kauppakeskus Sokos Wiklundissa jatkaa toimintaansa normaalisti.

Uusi Eurokangas-myymälä avataan vetovoimaisen Kauppakeskus Myllyn toiseen kerrokseen, ravintolamaailman viereen. Myymälä on kooltaan 470 neliömetriä ja sen valikoima koostuu vaatetuksen kankaista ja tarvikkeista sekä verho- ja sisustuskankaista, kaihtimista, kiskoista, tangoista ja muista verhotarvikkeista. Myymälä tarjoaa verho- ja sisustustekstiilipalvelut mittaus- ja suunnittelukäynneistä, ompeluun ja asennukseen.

”Valitsimme Myllyn, koska se on monipuolinen kauppakeskus, joka vetää asiakkaita laajalta alueelta. Sinne on helppo tulla ja siellä on jo runsas tarjonta erilaisia liikkeitä sekä palveluita. Myllystä kuitenkin puuttui laajan valikoiman kangasmyymälä sekä verhojen suunnittelu- ja ompelupalvelut, kertoo Eurokankaan myyntijohtaja Marjo Lehtonen.” 

Myymälähenkilöstön rekrytoinnit ovat käynnistymässä parhaillaan. Avauksen tarkemmasta ajankohdasta tiedotetaan tarkemmin syksyn aikana.

Eurokangas Oy on johtava kankaiden maahantuontiin ja vähittäismyyntiin erikoistunut suomalainen 73-vuotias perheyritys, jolla on yli 30 myymälää eri puolella Suomea sekä valtakunnallisesti toimiva yritys- ja tukkumyynti. Eurokankaan asiakkaita ovat kuluttajat, yritykset ja julkinen sektori. Eurokangas panostaa liiketoiminnan jatkuvaan kehittämiseen ja tähtää verkkokaupalla myös kansainvälisille markkinoille. Eurokankaassa työskentelee noin 400 henkilöä ja yrityksen liikevaihto on noin 35 miljoonaa euroa vuodessa.  www.eurokangas.fi  

 

31.7.2018 EUROKANGAS LAAJENTAA IKKUNASISUSTAMISEN TUOTE- JA PALVELUVALIKOIMAANSA OSTAMALLA KISKOTALON  

Perheyritys Eurokangas Oy on 31.5.2018 päivätyllä kaupalla hankkinut omistukseensa Kiskotalo Oy:n koko osakekannan. Eurokangas hakee kaupalla kasvua ja vahvistaa asemaansa kotien ja julkitilojen ikkunasisustamisen edelläkävijänä Suomessa. 

Yrityskauppa täydentää Eurokankaan nykyistä valikoimaa moderneilla kisko- ja ripustusjärjestelmillä. Kiskotalo on vuonna 2011 perustettu kiskojen ja komponenttien asiantuntija- ja tukkuliike Suomessa. Kaupan myötä Kiskotalosta tulee Eurokankaan tytäryritys, joka jatkaa liiketoimintaa edelleen Kiskotalon nimellä toimitusjohtajanaan perustajajäsen Pete Aalto.

”Uskomme vahvasti hyvän kumppanimme Kiskotalon osaamiseen ja kehityspotentiaaliin. Yrityskaupan kautta vahvistamme edelleen Eurokankaan osaamista ikkunasisustamisen tuotteissa ja palveluissa niin yritys- kuin kuluttajamyynnissäkin. Kiskotalon hyvien tuotteiden ja Eurokankaan laajan hankinta- ja myyntiorganisaation kautta yrityskaupassa toteutuvat selvät synergiat molemmille”, vakuuttaa Eurokankaan toimitusjohtaja Daniel Ward.

Kiskotalon toimitusjohtaja Pete Aalto näkee kaupassa paljon hyvää Kiskotalon liiketoiminnan kehittymiselle: ”yhdistyminen maineikkaan Eurokankaan kanssa on Kiskotalolle mahdollisuus kasvuun. Kiskotalon ja Eurokankaan vahvat osaamisalueet ja yhteistyöverkostot mahdollistavat asiakkaillemme entistäkin laajemman ja kilpailukykyisen valikoiman. Yhdessä me parhaimmillaan olemme ikkunasisustamisen ykkönen Suomessa.”

Lisätietoja:

Daniel Ward
040 5472 744, daniel.ward@eurokangas.fi
Toimitusjohtaja, Eurokangas Oy

Pete Aalto
040 562 9754, pete@kiskotalo.fi
Toimitusjohtaja, Kiskotalo Oy

 

20.6.2018 BOUTIQUE-LEHDESSÄ JUTTU EUROKANKAAN TARINASTA

Ketterimmät, sinnikkäimmät ja onnekkaimmat yritykset kukoistavat jopa laman aikaan ja sodan jälkimainingeissa. Eurokangas on hyvä esimerkki yrityksestä, joka on osannut kääntää vaikeat ajat voitokseen.  Boutique-lehden artikkelissa valotetaan yli 70-vuotiaan perheyrityksen tapahtumarikkaita vaiheita kauppaneuvos Kaija Wardin ja toimitusjohtaja Daniel Wardin kertomana. Mitä ajatuksia artikkeli herättää sinussa?

LUE ARTIKKELI BOUTIQUE-LEHDESTÄ

 

15.6.2018 EUROKANKAAN TAPIOLAN MYYMÄLÄ LOPETTAA

Eurokangas sulkee Espoon Tapiolan myymälänsä 26.6.2018. Tapiolan alueen asiakkaita lähinnä olevat myymälät ovat jatkossa Espoon Sellossa ja Iso Omenassa sekä Helsingin keskustassa Yliopistonkadulla sekä verkkokauppa osoitteessa eurokangas.fi.

– Tapiolan myymälän toiminta on ollut pitkään kannattamatonta ja päädyimme lopettamispäätökseen yhteistoimintaneuvotteluiden tuloksena. Valitettavasti Heikintorin kauppakeskus on jo huonokuntoinen ja menettänyt vetovoimaansa sekä asiakasvirtoja uusien kauppakeskusten avauduttua. Erikoiskaupan liikkeen pitää sijaita siellä, missä ihmiset ovat, jotta toiminta olisi tuloksellista. Meillä on pääkaupunkiseudulla useita myymälöitä ja olemme edelleenkin valmiita panostamaan uusiin myymälöihin kasvukeskuksissa. Kommentoi Eurokankaan myyntijohtaja Marjo Lehtonen.

Tapiolan Eurokankaassa työskentelee tällä hetkellä viisi henkilöä, joille kaikille tarjotaan töitä muissa Eurokankaan myymälöissä. Eurokankaalla on Tapiolan lisäksi 32 myymälää Suomessa, verkkokauppa sekä valtakunnallinen yritysmyynti. Pääkaupunkiseudun yritysmyynti toimii Tammiston myymälän tiloissa.

 

8.6.2018 EUROKANGAS JÄRJESTÄÄ SUUNNITTELUKILPAILUN MINNA CANTHIN JUHLAVUODEN 2019 KUNNIAKSI

Eurokangas - Minna Canth 175v - Suunnittelukilpailu: Vapaus, tasa-arvo, rakkaus

Vapaus, tasa-arvo, rakkaus - toteutuvatko ne koskaan tässä matoisessa maailmassa?” kirjoitti Minna Canth vuonna 1885 Keski-Suomi -lehdessä. Tasa-arvon puolustajan Minna Canthin syntymästä tulee ensi vuonna kuluneeksi 175 vuotta.

Suomalainen perheyritys Eurokangas kutsuu graafikot, kuvittajat, tekstiilisuunnittelijat sekä näiden alojen opiskelijat suunnittelemaan kuosin Minna Canthin hengessä. Kuosin tulee olla ajankohtainen, oivaltava sekä huomiota herättävä ja se voi soveltua joko sisustuskankaaksi tai vaatetuskankaaksi.

Kuosisuunnittelukilpailulla Eurokangas haluaa kunnioittaa Minna Canthin merkittävää elämäntyötä tasa-arvon edistäjänä ja nostaa esille ajankohtaista suomalaista suunnitteluosaamista. Kilpailuaikaa on syyskuun 2018 loppuun asti ja voittajat julkistetaan Minna Canthin syntymäpäivän aattona 18.3.2019. 

Lisätiedot kilpailusta ja osallistumisesta eurokangas.fi/suunnittelukilpailu sekä ostopäällikkö Riitta Fagerlund riitta.fagerlund@eurokangas.fi.

 

6.6.2018 Eurokangas PRO somistaa Jukolan Viestin kisailmeen

Eurokangas - Eurokangas PRO somisti Jukolan Viestin kisailmeen

Vuosittain järjestettävä Jukolan Viesti kietoutuu tänä vuonna kankaisiin, kun Eurokankaan värit ja kuosit valloittavat kisa-alueen. Lahti-Hollola Jukolan somistamisessa tarvittiin useita satoja metrejä kankaita, joiden värien, kuosien sekä käyttötarkoituksen oli sovittava erilaisiin kohteisiin sekä tarkoin määriteltyyn kisailmeeseen.

Projektimyyjä Leena Saulin (kuvassa) toimittamat raikkaan pinkit ja turkoosit ulkoiluvaatekankaat sekä Eurokangas PRO:n mallistosta löytyvä pöytäliinakangas tuovat alueelle yhtenäisen ja brändinmukaisen ilmeen. Asiantuntijan apu helpottaa kokonaisuuden rakentamista ja sopivien materiaalien valintaa.

Lue koko artikkeli Lahti-Hollola Jukolan Viestin sivuilta

Valtakunnallisesti toimiva Eurokangas PRO on asiantuntija yritysten ja julkitilojen tekstiilisisustamisessa. Eurokangas palvelee kuluttaja- ja yritysasiakkaita laajassa myymäläverkossa sekä verkkokaupassa Eurokangas.fi.

Miten asiantuntijamme voivat auttaa sinun projektissasi?

Ota yhteyttä alueesi projektimyyjään

 

13.4.2018 EUROKANKAAN KOKKOLAN MYYMÄLÄ LOPETTAA YT-NEUVOTTELUIDEN TULOKSENA

Eurokangas sulkee Kokkolan myymälänsä elokuun 2018 loppuun mennessä alkuvuodesta käytyjen yhteistoimintaneuvotteluiden tuloksena.

– Neuvotteluiden aikana haimme ratkaisuja, joilla olisimme voineet jatkaa kangaskauppaa kannattavasti Kokkolan alueella. Valitettavasti emme löytäneet sellaisia toimenpiteitä, joilla toiminnan kannattavuus olisi saatu riittävälle tasolle ja pitkään jatkunut myynnin laskukurssi käännettyä, toteaa Eurokankaan myymälätoiminnasta vastaava myyntijohtaja Marjo Lehtonen.

Kokkolan Eurokankaassa työskentelee tällä hetkellä 3 henkilöä. Heille tarjotaan mahdollisuuksien mukaan muuta työtä Eurokangas-ketjussa. Eurokankaalla on Kokkolan lisäksi 32 myymälää, verkkokauppa sekä valtakunnallinen yritysmyynti, jotka palvelevat asiakkaita normaalisti. Kokkolan asiakkaita lähinnä olevat myymälät sijaitsevat jatkossa Seinäjoella ja Vaasassa. Kokkolan alueen yritysasiakkaita palvelee jatkossakin projektimyyjä Kaija Niemi.

– Olen omasta puolestani pahoillani Kokkolan myymälän tilanteesta. Toivon, että voimme palvella Kokkolan asiakkaita jatkossa jatkuvasti kehittyvässä verkkokaupassamme sekä muissa myymälöissämme, kommentoi Marjo Lehtonen.

Myymälän aukioloaikoihin voi tulla muutoksia kevään kuluessa.

 

16.02.2018 Marimekon kankaat saatavilla jo kymmenestä Eurokankaan myymälästä

Eurokangas - Marimekon kankaat saatavilla jo kymmenestä Eurokankaan myymälästä

Eurokankaan ja Marimekon kankaiden myyntiin liittyvä yhteistyö jatkuu, kun Marimekon kankaat tulevat myyntiin helmi-huhtikuun 2018 aikana myös Rovaniemen, Lahden, Kuopion, Tampereen keskustan ja Jyväskylän Eurokangas-myymälöihin.
Marimekon kankaiden myynti aloitettiin Eurokankaassa keväällä 2017 ja tänä keväänä kankaat tulevat olemaan saatavilla jo kymmenestä Eurokangas-myymälästä sekä verkkokaupasta. Tällä hetkellä Marimekon kankaita voi ostaa Helsingin keskustan, Espoon Sellon, Vantaan Tammiston, Turun ja Oulun myymälöissä.

”Asiakkaamme ovat ottaneet Marimekon kuosikankaiden valikoiman positiivisesti vastaan ja hyödyntäneet kotimaista ompelupalvelumme, joka toteuttaa verhot, pöytäliinat ja tyynynpäälliset mittojen mukaan”, iloitsee Eurokankaan myyntijohtaja Marjo Lehtonen. ”Kuosillisten kankaiden kysyntä on ylipäätään kasvussa ja näyttäisikin siltä, että pitkään vallalla ollut valkoisen trendi on väistymässä suomalaisten sisustuksessa.”

Eurokankaassa myynnissä oleviin Marimekko-kankaisiin voi tutustua verkkokaupassa: https://www.eurokangas.fi/verhot/marimekko

 

29.01.2018 Tampereen keskustan myymälä muuttaa keväällä 2018

Eurokangas - Eurokankaan Tampereen keskustan myymälä muuttaa keväällä 2018

Eurokankaan Tampereen keskustan myymälä muuttaa Hämeenkadulta uuteen kauppakeskus Ratinaan huhtikuun 2018 aikana. Ratinaan avattava uusi Eurokangas-myymälä on 1200 neliömetriä eli lähes 300 neliömetriä nykyistä myymälää tilavampi, mikä mahdollistaa aikaisempaa laajemman sisustus- ja vaatetuskankaiden valikoiman sekä tuotteiden paremman esillepanon. Esimerkiksi ompelevia asiakkaita koukuttava palakankaiden osasto uudistuu täysin. Myymälän avajaisten yhteydessä Tampereelle avataan myös Marimekon shop-in-shop, josta Marimekon suositut painokuosikankaat ovat ostettavissa metreittäin tai mittojen mukaan ommeltavina kodintekstiileinä.

”Myymälämme henkilökunta on innoissaan avarammista tiloista upouuden ja modernin kauppakeskuksen sykkeessä! Ratinan asiakasvirran myötä tavoitamme niin nykyiset kuin uudetkin asiakkaamme, ja saamme olla luomassa entistä parempia palvelukokemuksia. Hienoa, että Marimekko-kankaat tulevat täydentämään painokuosien valikoimaamme.”, hehkuttaa myymäläpäällikkö Tuija-Leena Rintala. Eurokankaan palvelukonsepti perustuu laajaan valikoimaan sekä asiantuntevaan palveluun. Kymmenien tuhansien erilaisten vaatetus- ja sisustuskankaiden lisäksi valikoimissa on esimerkiksi verhokiskot, kaihtimet, rullaverhot, matot sekä muut valmiit tekstiilit.

”Ompelupalvelumme toteuttaa verhot, peitteet ja muut kodintekstiilit asiakkaan mittojen mukaan. Tarvittaessa otamme myös mitat ja asennamme verhot paikalleen – verhojen ostaminen ei siis voisi olla helpompaa!”, kertoo Rintala Eurokankaan palveluista.

Eurokangas Oy on johtava kankaiden maahantuontiin ja vähittäismyyntiin erikoistunut suomalainen 73-vuotias perheyritys, jolla on 33 myymälää eri puolella Suomea, valtakunnallisesti toimiva yritys- ja tukkumyynti sekä eurokangas.fi-verkkokauppa. Eurokankaan asiakkaita ovat kuluttajat, yritykset ja julkinen sektori. Eurokangas panostaa liiketoiminnan jatkuvaan kehittämiseen ja tähtää verkkokaupalla myös kansainvälisille markkinoille. Eurokankaassa työskentelee noin 400 henkilöä ja yrityksen liikevaihto on yli 34 miljoonaa euroa vuodessa. www.eurokangas.fi

 

12.01.2018 Rekrykoulutus-ryhmä vierailulla Pennalassa

Eurokangas - Rekrykoulutus-ryhmä vierailulla Pennalassa pe 12.1.

Iloiset ja innokkaat kangasmyyjä-opiskelijat vierailivat pääkonttorilla osana Amiedun kanssa yhteistyössä järjestettävää Rekrykoulutusta. Ohjelmassa oli tutustuminen pääkonttorin toimintoihin, sisustuksen sekä vaatetuksen kankaiden mallistoihin sekä keskusvaraston maailmaan. Myyjän rekrykoulutuksen kautta työttömät tai työttömyysuhan alla olevat alanvaihtajat saavat mahdollisuuden työllistyä vähittäiskaupan myynnin ja asiakaspalvelun työtehtävissä.

Kuvassa rekrykoulutuksen opiskelijat (takarivissä) poseeraavat yhdessä Eurokankaan toimitusjohtajan Daniel Wardin, Kauppaneuvos Kaija Wardin sekä kehitysjohtaja Päivi Grönqvistin kanssa. 

 

20.12.2017 Eurokankaan Kouvolan ja Jyväskylän myymälät muuttavat alkuvuodesta 2018

Eurokangas - Eurokankaan Kouvolan ja Jyväskylän myymälät muuttavat alkuvuodesta 2018

Eurokankaalla on 33 myymälää eri puolella Suomea. Kaupungit kehittyvät koko ajan ja Eurokangas haluaa olla siellä, missä ihmiset liikkuvat.

”Haluamme lähtökohtaisesti liikkeidemme olevan kaupunkien keskustoissa kivijalassa tai kauppakeskuksissa. Toki joissakin kaupungeissa olemme myös kehittyvissä kauppakeskittymissä keskusta-alueen ulkopuolella.  Seuraamme aktiivisesti asiakasvirtoja ja optimoimme liikepaikkojemme sijaintia. Tavoite on tietenkin se, että asiakkaamme löytävät meidät helposti.”, kertoo Eurokankaan konseptipäällikkö Sari Sund. 

Eurokankaan valikoima koostuu sisustuksen ja vaatetuksen kankaista sekä tarvikkeista. Uusia tuotealueita tulee koko ajan lisää, viimeisimpänä EXK-tuotemerkin alla valmistettavat parveke- ja puusälekaihtimet sekä laajeneva mattovalikoima. Sari Sund toteaa, että” Näin laaja valikoima ja sen esillepanot vaativat paljon tilaa ja tilalta vaaditaan myös joustavuutta.”  

Eurokankaan Kouvolan myymälä muuttaa helmikuun 2018 alussa vaateliikkeen tilalle kävelykadun varrelle. Muutto tapahtuu vastapäisestä Manski-kauppakeskuksen pohjakerroksesta. Kouvolan myymäläpäällikkö Kirsi Hannikainen on tyytyväinen muuttoon: ”myymälän sijainti paranee, kun pääsemme katutasoon ja tilaa saadaan lisää.”   

Eurokankaan Jyväskylän myymälä muuttaa maaliskuun 2018 alussa Kolmikulmasta uudistuneeseen Sokkarin kauppakeskuksen katutasoon. ”Hienoa, että pääsemme uudistuneisiin tiloihin ja samalla myymälämme koko ilme päivittyy!”, iloitsee Jyväskylän myymäläpäällikkö Milja Temonen      

 

5.12.2017 VALLOITTAVA SAARA AALTO VIERAILEE HELSINGIN KESKUSTAN EUROKANKAASSA LAUANTAINA 16.12.2017

Eurokangas Saara Aalto Helsingin keskustan myymalassa 16.12.2017

Suomen tuore Euroviisuedustaja ja viime vuoden Britannian X Factor finalisti Saara Aalto on tavattavissa Helsingin keskustan Eurokankaassa lauantaina 16.12.2017 klo 12–14 osoitteessa Yliopistonkatu 5, 00100 Helsinki.

Eurokangas on tehnyt Saara Aallon kanssa yhteistyötä esiintymisasujen materiaaleihin liittyen. Lauantain tilaisuudessa yleisöllä on mahdollisuus kurkistaa kulissien taakse tutustuen Saara Aallon esiintymisasuihin sekä tarinoihin niiden takana. Äänessä ovat niin Saara Aalto itse kuin asujen suunnittelija Anne-Mari Pahkala.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tapahtumaan voi osallistua Eurokankaan Facebook-sivujen kautta.

Tervetuloa!

Lisätietoja:
Heidi Keskikylä
Markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Eurokangas Oy 

heidi.keskikyla@eurokangas.fi

 

7.9.2017 FINLAYSON JA EUROKANGAS YHTEISTYÖHÖN: FINLAYSONIN KANKAAT MYYNTIIN EUROKANKAASEEN

Finlayson Eurokangas

Kotimaisen Finlaysonin kankaat tulevat myyntiin kaikkiin Eurokankaan myymälöihin. Finlaysonin monille suomalaisille tutut kuosit täydentävät Eurokankaan jo ennestään laajaa valikoimaa. Eurokankaan ompelupalvelua hyödyntämällä asiakkaat voivat nyt teettää Finlaysonin kankaista verhot ja muut kodintekstiilit mittojen mukaan.

Finlaysonin ajankohtainen kangasmallisto, joka sisältää monet tutut kuosit kuten Taimin, Elefantin ja Coronnan, on saatavilla kaikista Eurokankaan myymälöistä lokakuun aikana. Osa kankaista on saatavana metritavarana vain Eurokankaasta. Finlaysonin kankaat ovat myynnissä myös Eurokankaan verkkokaupassa, josta niitä voi tilata metreittäin tai mittojen mukaan ommeltavina verhoina.

”On hienoa, että pääsimme yhteistyöhön toisen vahvan kotimaisen tekstiilialan yrityksen kanssa. Finlaysonin mallisto monipuolistaa entisestään skandinaavista kuosivalikoimaamme ja odotamme sen tuovan Eurokankaaseen myös uusia asiakkaita.”, kommentoi Eurokankaan toimitusjohtaja Daniel Ward.

”Itse tekeminen, korjaaminen, kierrättäminen, uuden keksiminen ja luova ajattelu on lähellä Finlaysonin sydäntä ja perimää. Siksi on hienoa, että yhä useampi kuosimme on saatavilla myös metrikankaana.
Toivomme, että Finlaysonin kankaat innostavat ihmisiä tekemään monenmoista hauskaa, hyödyllistä ja kaunista – oli sitten kyse arjesta, juhlasta, sisustamisesta tai vaatetuksesta.”
Petri Pesonen, luova johtaja, Finlayson.

Lisätietoja:
Daniel Ward
Toimitusjohtaja, Eurokangas Oy
040 5472 744 | daniel.ward@eurokangas.fi

 

17.8.2017 Eurokankaan muovikassit muuttuvat maksullisiksi osana Green Deal -sopimusta 

Eurokangas muovikassit maksullisiksi

Kaupan liitto teki viime vuonna ympäristöministeriön kanssa Green Deal –sopimuksen, jonka tavoitteena on, että vuoden 2025 loppuun mennessä muovikassien kulutus on Suomessa enintään 40 kappaletta henkeä kohti vuodessa. Eurokangas on muiden kaupan alan johtavien ketjujen ohella liittynyt mukaan Kaupan liiton muovikassisopimusjärjestelmään ja tehnyt muovikassien vähentämiseen tähtäävän Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksen. Sopimuksen myötä Eurokankaan kassalla ostettavat muovikassit muuttuvat maksullisiksi 1.9.2017 alkaen.

”Maksun perimisen tarkoituksena on vähentää muovikassien kulutusta ja estää niistä syntyvän muovijätteen määrää. Haluamme kannustaa asiakkaitamme käyttämään erityisesti kankaisia kestokasseja ostosten suojaamiseen sekä kuljettamiseen. Julkaisimme helpon kangaskassin ompeluohjeen nettisivuillamme. Erilaisia kankaita hyödyntämällä kauppakassista saa omanlaisensa ja vaikkapa vettähylkivän. Kassalla meillä on nyt jo myynnissä myös kankainen kestokassi kahdessa eri koossa.”, kertoo Eurokankaan myyntijohtaja Tuija Wänttinen.

Eurokankaan kassalla myytävä muovikassi maksaa koosta riippuen 10, 20 tai 50 senttiä. Valikoimissa on jatkossakin kankainen kestokassi kahdessa eri koossa hintaan 1,- tai 1,50 euroa.

 

10.5.2017 Marimekon kankaat myyntiin Eurokankaaseen

Marimekon kankaat tulevat myyntiin Eurokankaaseen täydentämään Eurokankaan jo ennestään laajaa ja monipuolista kuosikankaiden valikoimaa. Lisäksi Marimekko ja Eurokangas ovat sopineet paloturvallisia kankaita koskevasta lisenssiyhteistyöstä. Eurokankaan kattavat suunnittelu-, ompelu- ja asennuspalvelut ovat jatkossa saatavilla myös Marimekon kankaisiin.

Eurokangas Marimekko

Marimekon kankaat saapuvat kesän aikana Eurokankaan Vantaan Tammiston ja Helsingin keskustan myymälöihin rakennettaviin shop-in-shopeihin sekä eurokangas.fi-verkkokauppaan. Marimekon kankaita voi ostaa shop-in-shop-myymälöistä metreittäin tai mittojen mukaan ommeltavina kodin tekstiileinä kuten verhoina, pöytäliinoina ja tyynynpäällisinä. Eurokankaan verkkokaupasta Marimekon kankaita voi tilata joko metreittäin tai mittojen mukaan ommeltuina verhoina.

Lisäksi Eurokankaalle tulee myyntiin paloturvallisten Marimekko-kankaiden mallisto, joka koostuu aluksi seitsemästä eri kuosista ja niiden värivariaatioista. Paloturvalliset kankaat on valittu julkitilojen asiakastarpeet huomioiden.

”Olemme iloisia, että voimme tehdä yhteistyötä Marimekon kanssa ja palvella asiakkaitamme entistäkin paremmin. Eurokankaan konsepti perustuu palveluun sekä laajaan tuotevalikoimaan, mikä mahdollistaa yhteistyön laajasti eri brändien kanssa. Haluamme tarjota asiakkaillemme kaikki kankaista yhden luukun periaatteella. Myyntiin tulevilla paloturvallisilla Marimekko-kankailla palvellaan erityisesti julkitilojen sisustustarpeita.”, kertoo Eurokankaan toimitusjohtaja Daniel Ward yhteistyön taustoista.

 

Eurokangas Oy on johtava kankaiden maahantuontiin ja vähittäismyyntiin erikoistunut suomalainen 72-vuotias perheyritys, jolla on 33 myymälää eri puolella Suomea, valtakunnallisesti toimiva yritys- ja tukkumyynti sekä eurokangas.fi-verkkokauppa. Eurokankaan asiakkaita ovat kuluttajat, yritykset ja julkinen sektori. Eurokangas panostaa liiketoiminnan jatkuvaan kehittämiseen ja tähtää verkkokaupalla myös kansainvälisille markkinoille. Eurokankaassa työskentelee noin 400 henkilöä ja yrityksen liikevaihto on yli 32 miljoonaa euroa vuodessa.

Lisätietoja:
Daniel Ward
Toimitusjohtaja, Eurokangas Oy
040 5472 744 | daniel.ward@eurokangas.fi

 

 

 

 

 

 

13.4.2017 Eurokangas-ketju laajenee – uusi myymälä avataan Iso Omenaan!

Eurokangas Iso Omena

Eurokangas avaa uuden myymälän Espoon Iso Omenan uudistuvaan kauppakeskukseen 20.4.2017.

Iso Omenan myymälä on 33. Eurokangas Suomessa ja 8. pääkaupunkiseudulla. Uusi myymälä aukeaa kauppakeskus Iso Omenan toiseen laajennusosaan. Iso Omenan kauppakeskuksessa on kaiken kaikkiaan yli 200 liikettä ja palvelua.

Eurokankaan tuotevalikoima sisältää vaatetus- ja sisustuskankaat sekä tarvikkeet ja valmiit sisustustuotteet kuten matot, valmisverhot ja tyynynpäälliset. Palveluvalikoima kattaa sisustustekstiileiden suunnittelun, ompelun ja asennuksen. Eurokangas tarjoaa myös tekniset ikkunasisustamisen ratkaisut kuten parvekekaihtimet ja screenit, joihin yritys on panostanut ostamalla kaihdinliiketoiminnan osaamista yrityskaupan kautta. Eurokankaan asiakkaita ovat niin kuluttajat, yritykset kuin julkinen sektori.

”Myymäläketjun laajentaminen on osa monikanavaista kasvustrategiaamme, johon kuuluu myös maaliskuussa avattu eurokangas.fi-verkkokauppamme. Olemme tekstiili- ja kaupan alan vahva työllistäjä Suomessa ja palveluksessamme työskentelee noin 400 henkilöä. Oman henkilöstön lisäksi ompelupalvelumme työllistää useita ompelualan yrittäjiä ympäri Suomea.”, kertoo Eurokankaan toimitusjohtaja Daniel Ward.

Eurokankaalla on pääkaupunkiseudulla myymälät myös Helsingin keskustassa ja Itäkeskuksessa, Espoon Sellossa ja Tapiolassa, Vantaan Tammistossa, Varistossa sekä Porttipuistossa ja Tuusulassa. Eurokankaalla on lisäksi valtakunnallisesti palveleva yritys- ja projektimyynti.

Myymälän yhteystiedot:

Käyntiosoite: Kauppakeskus Iso Omena, Piispansilta 11, 2. kerros.

Uusi myymälä on avoinna arkisin klo 10 – 21, lauantaisin klo 9-18 ja sunnuntaisin klo 12-18. 

 

1.4.2017 Eurokangas lanseeraa uuden kaihdininnovaation

JULKAISTU APRILLIPÄIVÄNÄ 2017

Suomen johtava kankaiden maahantuontiin ja vähittäismyyntiin erikoistunut perheyritys Eurokangas laajentaa tuotevalikoimaansa 1.4.2017 Kyttäyskaihtimilla™. Eurokankaan palvelu- ja tuotevalikoimaan jo ennestään kuuluvat kaihtimet nostetaan siten aivan uudelle ulottuvuudelle palvelemaan tarkkaavaisten naapurien laajaa ja aktiivista kohderyhmää.

Eurokangas Kyttäyskaihdin

Eurokankaan teknisten tuotteiden tuotepäällikön Jussi Auvisen mukaan kaihdinten käyttöön liittyvässä markkinatutkimuksessa kävi ilmi, että uteliaiden naapurien eli niin sanottujen ”kerrostalokyttääjien” kohderyhmä käyttää alumiinisten sälekaihdinten jousto-ominaisuutta tottuneesti aina havaitessaan taloyhtiön yhteisellä alueella epäilyttävää liikehdintää. Kaihtimien raosta pilkottavat sormet ja kyttäävä silmä ovat tuttu näky monelle taloyhtiön asukkaalle. Perinteisten kaihdinten käyttöön liittyy kuitenkin haasteita. Kyttääjien pitää joko valvoa taloyhtiön piha-alueen toimintaa 24 tuntia vuorokaudessa tai luottaa kyttääjille ominaiseen kuudenteen aistiinsa ja siirtyä ikkunalle heti naapurin liikkuessa piha-alueella. Perinteisten analogisten kaihtimien rinnalle tuotavat Kyttäyskaihtimet™ automatisoivat valvontatehtäviä ja antavat kyttääjien keskittyä ydinosaamiseensa – kyttäämiseen.

Kyttäyskaihtimet™ on varustettu liikkeentunnistimella ja ne ilmoittavat äänisignaalilla taloyhtiön piha-alueen liikkeistä. Säleet aukeavat hienovaraisesti ja huomaamattomasti kyttääjän omien silmien korkeudelta, ja säleiden välinen aukko seuraa havaitun kohteen liikettä. Kyttäyskaihdinten™ liikkeentunnistimen tekoäly havaitsee myös vaaran. Mikäli kohde huomaa säleiden raosta tarkkailevan kyttääjän, säleet sulkeutuvat automaattisesti siksi aikaa, kunnes kohteen huomio erkaantuu ikkunan suunnasta.

Kyttäyskaihtimet™ PRO –versio on elämäntapakyttääjän valinta. Kaksisuuntaisesti toimiva automaatiojärjestelmä mahdollistaa kyttääjän oman elämän esittelyn. Siinä missä Kyttäyskaihtimet™ pitävät huolen kyttääjän yksityisyydestä, Kyttäyskaihtimet™ PRO:n ”Expose all” –toiminto palvelee ekstrovertteja kyttääjiä. Kyseisellä asetuksella kaihtimet avautuvat kokonaan tai valitulta korkeudelta aina kun liikkeentunnistin havaitsee piha-alueella liikkuvan naapurin. Näin myös kaveria kaipaavat kyttääjät pääsevät hieromaan tuttavuutta naapureihin turvallisesti ikkunalasin takaa.

”Markkinatutkimuksessamme kävi hyvin selvästi ilmi, että naapuruston rauhaa ja lainkuuliaisuutta valvovat kansalaiset ovat alipalveltuja heidän harrastukseensa – ellei jopa elämäntapaansa – liittyvien palvelujen ja tuotteiden osalta” Auvinen kommentoi. ”Siitä se ajatus sitten lähti.”
Kyttäyskaihtimet™ tulevat myyntiin Eurokankaalle tänään 1.4.2017 ja asiakkailla on mahdollisuus tutustua mallikappaleisiin kaikissa myymälöissä. 

 

27.3.2017 Eurokankaan verkkokauppa on avattu

Eurokankaan verkkokaupan etusivu


Euroopan laajin ja monipuolisin kangasvalikoima löytyy nyt osoitteessa
Eurokangas.fi. Täysin uudistettu sivu palvelee monipuolisesti myymälästä ja verkosta ostavia kuluttaja-asiakkaita sekä yritys- ja projektimyynnin asiakkaita.  

Eurokankaan verkkokauppa tarjoaa ympäri vuorokauden auki olevan ostoskanavan kankaista, ompelutarvikkeista ja kodinsisustuksesta kiinnostuneille.  Verkko-ostajien lisäksi sivu palvelee myös myymäläasiakkaita, sillä jokaisen tuotteen myymäläkohtaisen saatavuuden voi nyt tarkistaa verkosta jo ennen paikan päällä asioimista.  Verhojen ompelupalvelu on verkkokaupassa tuotteistettu siten, että asiakas voi tilata suorat sivuverhot omilla mitoillaan sekä haluamallaan kankaalla ja kiinnitystavalla muutaman helpon vaiheen kautta.  Verkkokaupassa on omat osiot myös tukku- ja projektimyynnin asiakkaille.

”Olemme iloisia, että kauppa on auki! Ensimmäiset tilaukset on toimitettu. Kehitämme palveluamme ja valikoimaamme jatkuvasti yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Asiakkaat olivat mukana myös kaupan testauksessa, ja palaute on ollut todella positiivista.”, kommentoi Eurokankaan toimitusjohtaja Daniel Ward avausta.

Verkkokaupan tuotevalikoima sisältää vaatetus- ja sisustuskankaat sekä tarvikkeet ja valmiit sisustustuotteet kuten matot, valmisverhot ja tyynynpäälliset.  Kaikki verkkokaupan kautta tilatut mittatilausverhot ommellaan Suomessa.  Verkkokaupan tuotevalikoimaa on tavoitteena kasvattaa sekä kehittää tulevaisuudessa asiakastarpeet huomioiden. Esimerkiksi kaihtimiin ja muihin teknisiin ikkunasisustamisen ratkaisuihin tullaan panostamaan. 

Verkkokaupan avaus Suomessa viitoittaa Eurokankaan tietä kohti ulkomaan markkinoita. ”Tästä on hyvä jatkaa kehitystä eteenpäin ja kohti kansainvälistymistä.”, kommentoi Eurokankaan toimitusjohtaja Daniel Ward tulevaisuuden suunnitelmia.

LISÄTIEDOT

Daniel Ward
Toimitusjohtaja
daniel.ward@eurokangas.fi
040 5472 744

Eurokangas Oy on johtava kankaiden maahantuontiin ja vähittäismyyntiin erikoistunut suomalainen 71-vuotias perheyritys, jolla on 33 myymälää eri puolella Suomea sekä valtakunnallisesti toimiva yritys- ja tukkumyynti. Eurokankaan tuote- ja palveluvalikoima sisältää vaatetus- ja sisustustekstiilien lisäksi valmiit ja mittatilaustyönä tehtävät ikkunasisustamisen tuotteet, kuten verhot, kaihtimet ja screenit. Eurokankaassa työskentelee noin 400 henkilöä ja yrityksen liikevaihto on yli 32 miljoonaa euroa vuodessa.

 

Eurokankaan verkkokaupan kankaiden kuvaus Eurokankaan verkkokaupassa panostetaan tuotteiden visuaaliseen esillepanoon ja tuotetietojen kattavuuteen. Verkkokauppaan tulevat kankaat kuvataan Eurokankaan pääkonttorilla Pennalassa. Avaa täysikokoinen kuva
   
Eurokankaan responsiivinen verkkokauppa Visuaalinen käyttöliittymä ja tuotteiden selkeä esillepano tekevät verkko-ostamisesta helppoa. Jatkuvasti päivittyvä inspiraatiosisältö tarjoaa ajankohtaisia ideoita kotiin ja vaatetukseen. Avaa täysikokoinen kuva

 

10.3.2017 Kevätkuvastomme on ilmestynyt!

 Eurokankaan kevään 2017 kuvasto on täällä! Selaa kuvaston näköisversiota tai hae oma kappaleesi myymälästämme.

27.2.2017 Eurokangas laajenee- useita työpaikkoja avoinna

Eurokangas avaa uuden myymälän Espoon Iso Omena -kauppakeskukseen huhtikuussa 2017. Uusi myymälä on 33. Eurokangas Suomessa.

Myymäläketjun laajennuksen myötä rekrytoimme uutta henkilökuntaa. Haemme uuteen myymälään myymäläpäällikköä, apulaismyymäläpäällikköä, kangasmyyjiä sekä sisustusmyyjiä, joiden työnkuvaan kuuluvat myös asiakaskäynteinä tapahtuva kotisuunnittelu.

Lisäksi haemme PK-seudulla toimivaa alihinkintaompelijaa sekä myyjä/kotisuunnittelijaa Espoon Tapiolan myymälään. Tarjoamme työtä myös Pohjanmaan alueella: haemme Kokkolan ja Seinäjoen alueella toimivia alihinkintaompelijoita sekä Oulun alueella toimivaa kisko- ja kaihdinasentajaa.

Katso kaikki työpaikat ja lähetä hakemus: mol.fi


27.1.2017 Poikkeusaukioloajat inventaarion aikaan

Suoritamme inventaariota helmikuun aikana, jolloin yksittäiset myymälät suljetaan normaalia aikaisemmin. Poikkeusaukioloajat koskevat seuraavia myymälöitä:

 

Lahti Suljetaan ke 1.2. klo 17
Jyväskylä Suljetaan to 2.2. klo 17
Turku Suljetaan ke 1.2. klo 16
Rovaniemi Suljetaan ke 1.2. klo 17
Vaasa Suljetaan ke 1.2. klo 17
Mikkeli Suljetaan ke 1.2. klo 17
Vantaa Varisto Suljetaan ke 1.2. klo 17
Seinäjoki Suljetaan ke 1.2. klo 17
Salo Suljetaan ke 1.2. klo 17
Lempäälä, Ideapark Suljetaan ke 1.2. klo 17
Tapiola, Espoo Suljetaan ma 6.2. klo 16
Helsinki keskusta Suljetaan ma 6.2. klo 18 
Porvoo Suljetaan ke 1.2. klo 17
Vantaa Tammisto Suljetaan ma 30.1. ja ma 6.2. klo 18
Tampere keskusta Suljetaan to 2.2. klo 17

 

20.1.2017 Eurokangas lanseeraa Suomen juhlavuoden sisustuskangasmalliston

Suomen juhlavuoden inspiroimana Eurokangas toteutti taiteilija Markku Pirin suunnitteleman yhdeksän eri kuosia kattavan sisustuskangasmalliston. Kuosit kumpuavat vahvoista tulkinnoista, jotka osuvat suomalaisten sydämeen tuoden iloa kodin arkeen yli sukupolvien sekä kulttuurien.

Eurokankaan Suomen juhlavuoden mallisto - Markku Piri, Daniel Ward, Kaija Ward
Suunnittelija Markku Piri ja Eurokankaan Kaija Ward ja Daniel Ward 18.1.2017 järjestetyssä mediatilaisuudessa Helsingissä.

Markku Piri lähti suunnitteluprojektiin miettimällä suomalaisuuden keskeisiä ”alkuaineita”: ”Päädyin siihen, ettei Suomen sielua voi ajatella ilman vettä ja sen välkettä, puuta ja sen tuntua, metsiä ja niiden tuoksua, marjoja ja niiden makua, ja mitä kaikkea valon puute tai sen runsaus ja vuodenaikojen vaihtelut saavat aikaan”, Markku Piri kuvailee.

Eurokankaan kehitysjohtaja Päivi Grönqvist on innoissaan yhteistyöstä: ”Malliston suunnittelu Markun kanssa on ollut antoisa projekti. Nämä kangaskuosit on tarkoitettu arkeen: ne tuovat kotiin palan kauneinta Suomea ja rakkaimpia muistoja. Kuosit voi yhdistää helposti muuhun sisustukseen ja luoda kerroksellisuutta, joka tekee kodista persoonallisen.”

Markku Piri Kansallismaisema

KANSALLISMAISEMA

”Vaikuttavaa suomalaisessa maisemassa on metsän ja veden välinen vuoropuhelu. Korkeimmalta metsän näkee puilta ja kun katsoo alaspäin, avautuu järvien sekä metsien poimuileva verkosto."  - Markku Piri

KANSALLISMAISEMA design Markku Piri 24,90/m - Värivaihtoehdot vihreä ja ruskea - 100 % puuvilla - Saatavana vk 6 lähtien.

 

Markku Piri Heijastus

HEIJASTUS

Kymmenien tuhansien järvien maassa kauneimpia kesän tuntemuksia on auringon nousu ja lasku liplattavan järven pintaan heijastuen. Näkymän äärellä viihtyy tuntikausia.” - Markku Piri

HEIJASTUS design Markku Piri 22,90/m - Värivaihtoehdot roosa ja harmaa - 100 % polyesteri - Saatavana vk 6 lähtien.

 

Markku Piri Kivi

KIVI

”Kivi on maaginen ja rehevä ruohikko graafisena viivastona sen ympärillä on kuin taikaa: kuule ruohikon kahina ja häikäisty veden välkkeestä.” - Markku Piri

KIVI design Markku Piri 24,90/m - Värivaihtoehdot vihreä ja ruskea - 100 % puuvilla - Saatavana vk 6 lähtien.

 

Markku Piri Hirsiaitta

HIRSIAITTA

”Vanha hirsiaitta kuvastaa luonnon ja ihmisen suhdetta yksinkertaisimmillaan. Hirsien suhde toisiinsa ja salvoksiin sekä niistä syntyvä graafinen rytmi on jotain, jossa kaikki loksahtaa kohdalleen.” - Markku Piri

HIRSIAITTA design Markku Piri 24,90/m - 100 % puuvilla - Saatavana vk 6 lähtien.

 

Markku Piri Hiljaa yössä

HILJAA YÖSSÄ

”Lumi pehmentää äänet ja moninkertaistaa taivaan tähtien valot sekä öisen kaupungin sähkövalot. Tampereen Vapriikin museon kätköistä löytyi sähköjen sytyttämisen 80-vuotisjuhlan kunniaksi julkaistu Martti L. Laitisen ottama lehtikuva, josta ammensin urbaanin tunnelman Hiljaa yössä -kuosiin.” - Markku Piri

HILJAA YÖSSÄ design Markku Piri 22,90/m - 100 % polyesteri - Saatavana vk 6 lähtien.

 

Markku Piri Pohjolan taikaa

POHJOLAN TAIKAA

”Talvisen pohjolan valojen ja sääilmiöiden visuaalinen kauneus kietoutuu graafisiksi ja tyylitellyiksi linjoiksi kuin taivaan merellä lainehtivat revontulet.” – Markku Piri

POHJOLAN TAIKAA design Markku Piri 19,90/m - Värivaihtoehdot lila ja harmaa - 70 % polyesteri 30 % puuvilla. Saatavana vk 6 lähtien.

 

Markku Piri Juhannusseppele

JUHANNUSSEPPELE

”Yöttömien öitten juhla ja niittyjen kauneimmat kukat! Kissankellot, puna-apilat, päivänkakkarat, leinikit ja kotkansiipi kietoutuvat vehreisiin saniaisiin kevyesti tanssivaksi Juhannusseppeleeksi.” – Markku Piri

JUHANNUSSEPPELE design Markku Piri 22,90/m - 100 % polyesteri - Saatavana vk 18 lähtien.

 

Markku Piri Marjassa

MARJASSA

”Suomen kesän suuria iloja ovat villit ja viljellyt marjat, jotka kasvavat kesän vahvassa valossa muhkeiksi. Heinänkorren täyttävä helminauha ahonmansikoita on kesän maukkain muisto.” – Markku Piri

MARJASSA design Markku Piri 19,90/m - Myös kerninä 24,90/m - 100 % puuvilla - Saatavana vk 18 lähtien.

 

Markku Piri Suomuurain

SUOMUURAIN

”Suomen soitten kuningatar on suomuurain, hilla eli lakka, joka pursuaa eksoottisia aromeja ja auringon kultaa! Suomuuraimen herkät kukat, muhkeat marjat, voimakkaat lehdet innostivat kukkakuosiin, jonka rytmissä on ansaittua ryhtiä ja ylväyttä.” – Markku Piri

SUOMUURAIN design Markku Piri 22,90/m - 100 % polyesteri - Saatavana vk 18 lähtien.

Markku Piri on suomalainen tekstiilitaiteilija ja poikkitaiteellinen muotoilija, joka on suunnitelut töitä useille kotimaisille sekä kansainvälisille brändeille. Pirin monipuolinen tuotanto ulottuu tekstiileistä, lasista ja keramiikasta aina keittiökalusteisiin sekä koruihin asti. Piri on tunnettu myös leipurintaidoistaan ja erityisesti herkullisista kakuistaan. Vuonna 2017 Pirillä on Suomen juhlavuoden ohjelmistoon sisältyvä näyttelykiertue Italiassa kolmessa eri museossa.
Eurokangas Oy on johtava kankaiden maahantuontiin ja vähittäismyyntiin erikoistunut suomalainen 72-vuotias perheyritys, jolla on 32 myymälää eri puolella Suomea sekä valtakunnallisesti toimiva yritysmyynti. Eurokangas panostaa liiketoiminnan jatkuvaan kehittämiseen ja tähtää pian avattavalla verkkokaupalla myös kansainvälisille markkinoille. Eurokankaassa työskentelee noin 400 henkilöä ja yrityksen liikevaihto on noin 32 miljoonaa euroa vuodessa.

 

17.1.2017 Oletko sinä uusi kankaista ja muodista kiinnostunut myyjämme? 

Eurokangas työpaikat vaatetuskankaiden myyjä

Haemme Vantaan Tammiston myymälään osa-aikaista VAATETUSKANGASMYYJÄÄ. Arvostamme asiakaspalvelu- ja myyntihenkisyyttä, oma-aloitteisuutta sekä joustavuutta. Työ pitää sisällään ilta- ja viikonlopputöitä. Odotamme hakijalta kiinnostusta kankaisiin ja muotiin sekä positiivista asennetta. Hakijalta edellytetään aikaisempaa myyntikokemusta tai tekstiilialan koulutusta.

Tarjoamme mielenkiintoiset ja haasteelliset työtehtävät, viihtyisän työympäristön ja hyvät mahdollisuudet kehittyä työssä.

Pyydämme vapaamuotoiset kirjalliset hakemukset osoitteeseen: Eurokangas, Tiilentie 2, 16320 Pennala tai rekrytointi@eurokangas.fi 23.1.2017 mennessä. Hakemukseen merkintä "vaatetuskangasmyyjä/Tammisto". Tiedusteluihin vastaa henkilöstöpäällikkö Marina Ala-Nikula, marina.ala-nikula@eurokangas.fi.

Lue työpaikasta lisää osoitteessa www.mol.fi

 

3.1.2017 Eurokangas Oy ostaa J-Group Finland Oy:n ja vahvistaa asemaansa ikkunasisustuksen tuote- ja palvelualalla

Eurokangas Oy ostaa J-Group Finland Oy:n

Eurokangas Oy on ostanut kaihtimia ja kaihdinkomponentteja tarjoavan J-Group Finland Oy:n liiketoiminnan. Suomen johtava tekstiilialan yritys Eurokangas Oy laajentaa kaupalla tuote- ja palveluvalikoimaansa pehmeästä ikkunasisustuksesta myös teknisiin kaihdinratkaisuihin.

J-Group Finland Oy:ltä siirtyvän teknisen kaihdin- ja aurinkosuojaosaamisen myötä Eurokangas Oy:n tarjooma kattaa kaikki ikkunasisustamisen olennaisimmat osa-alueet. Eurokangas Oy tarjoaa mittoihin ommeltujen tekstiilien ja kiinnitysmekanismien lisäksi kaihdin- ja aurinkosuojaratkaisut avaimet käteen -periaatteella. Eurokangas Oy:lle siirtyy Exclusive-kaihdintuoteperhe, jolla on kattava jälleenmyyjäverkosto Suomessa. Jatkossa Eurokangas Oy toimittaa lisäksi valmistusmateriaaleja ja palveluita kaihdinteollisuudelle.

J-Group Finland Oy:n henkilöstö siirtyy vanhoina työntekijöinä Eurokangas Oy:n työntekijöiksi.

”Tavoitteenamme on luoda kattava palveluverkosto, joka tarjoaa kaikille asiakasryhmillemme ikkunasisustukseen tarvittavat tekstiilit ja tekniset tuotteet sekä palvelee asiakkaita kokonaisvaltaisesti suunnittelusta asennukseen. J-Group Finland Oy:n vankka tekninen kaihdin- ja aurinkosuoja-osaaminen tuo kokonaisuuteemme huomattavaa lisäarvoa.”, kertoo Eurokangas Oy:n toimitusjohtaja Daniel Ward.

”Yritysjärjestely luo varman pohjan tuotteiden markkinoinnille, myynnille ja kehitystyölle. Samalla tämä vahvistaa Exclusive-tuotebrändin arvoa ja antaa mahdollisuuden kehittää tuoteperhettä jatkuvasti kehittyvillä markkinoilla.”, kommentoi J-Group Oy:n hallituksen puheenjohtajan tehtävästä Eurokangas Oy:lle teknisten ratkaisujen tuotepäälliköksi siirtyvä Jussi Auvinen.

LISÄTIETOJA:

Daniel Ward
040 5472 744,  daniel.ward@eurokangas.fi
Toimitusjohtaja, Eurokangas Oy

Jussi Auvinen
040 7094 146, jussi.auvinen@eurokangas.fi
J-Group Finland Oy:n hallituksen puheenjohtaja
Tuotepäällikkö, tekniset ratkaisut, Eurokangas Oy

Eurokangas Oy on johtava kankaiden maahantuontiin ja vähittäismyyntiin erikoistunut suomalainen 71-vuotias perheyritys, jolla on 32 myymälää eri puolella Suomea sekä valtakunnallisesti toimiva yritys- ja tukkumyynti. Eurokankaan asiakkaita ovat kuluttajat, yritykset ja julkinen sektori. Eurokangas panostaa liiketoiminnan jatkuvaan kehittämiseen ja tähtää pian avattavalla verkkokaupalla myös kansainvälisille markkinoille. Eurokankaassa työskentelee noin 400 henkilöä ja yrityksen liikevaihto on yli 32 miljoonaa euroa vuodessa.
www.eurokangas.fi | www.exk.fi

 

15.12.2016 Eurokangas aloittaa yhteistyön suomalaisten naisten ja perheiden hyvinvointia edistävän Elämälle-hankkeen kanssa

Eurokangas mukana Elämälle-hankkeessa.

Suomen juhlavuoden kunniaksi Eurokangas aloittaa yhteistyön Synnytys- ja naistentautiopin tutkimussäätiön perustaman Elämälle-hankkeen kanssa. Elämälle-hankkeen lahjoitukset ohjataan synnytysturvallisuuden, lapsettomuushoitojen, ehkäisyturvallisuuden ja naistentautien ongelmien tukemiseksi. Naisvaltaisen alan edustajana Eurokangas haluaa olla vaikuttamassa siihen, että  naistentautien ja  synnytysten tutkimus Suomessa kehittyy ja keskustelua naisen elämän iloista sekä suruista voidaan käydä entistä avoimemmin.

”Suurin osa asiakkaistamme ja neljästä sadasta työntekijästämme on naisia. Mietimme, mitä voisimme tehdä heidän hyväkseen ja päätimme aloittaa Elämälle-hankkeen yrityslähettiläänä Suomen juhlavuoden tekona. Elämälle-hankkeen edistämät asiat ovat tärkeiltä myös meille ja siksi tuntui luonnolliselta lähteä tukemaan tutkimustoimintaa, joka edistää suomalaisten naisten ja perheiden hyvinvointia. Elämälle-hanke mahdollistaa läpinäkyvän tuen suoraan tutkimukselle. Elämän ilot ja surut ovat asioita, jotka yhdistävät meitä naisia.”, kertoo Eurokankaan hallituksen puheenjohtaja, kauppaneuvos Kaija Ward yhteistyön taustoista.

Elämälle-hanke on ensimmäinen synnytys- ja naistentautiopin varainkeruuhanke Suomessa ja se toimii startup-henkisesti joukkorahoituksesta tuttuja toimintamalleja hyödyntäen. Voittoa tavoittelemattomalla hankkeella kerätään varoja alaa edistäviin koulutuksiin sekä tutkimuksiin ja siinä ovat mukana kaikki Suomen sairaalat.  Hankkeen varojenkeruu tapahtuu Synnytys- ja naistentautiopin tutkimussäätiön kautta, joka on myöntänyt tutkimusapurahoja kaikkiaan jo yli puolen miljoonan euron arvosta vuodesta 1991 alkaen. Hankkeen taustalla on vuonna 1928 perustettu Suomen Gynekologiyhdistys, joka toimii aktiivisesti raskaudenajan, synnytys- ja vastasyntyneiden turvallisuuden, lapsettomuushoitojen, ehkäisyturvallisuuden, naistentautien ja gynekologisten syöpien tutkimuksen, koulutuksen ja tietoisuuden edistämiseksi.

"Elämälle-hankkeen tarkoitus on tukea korkeatasoista naistentautien ja synnytysten tutkimusta Suomessa. Keskoslapsia syntyy noin 2750 vuosittain.  Keskosuus altistaa lapsen useille pitkäaikaiselle haitoille ja heidän hoitonsa maksaa useita tuhansia euroja päivässä. Säätiömme tukee useita tärkeitä tutkimuskohteita, kuten keskosuuden syitä ja  miten niihin voidaan ennaltaehkäisevästi puuttua. Yhteistyö Eurokankaan kanssa auttaa meitä tukemaan  tutkimusta, joka auttaa naisia monissa eri elämänvaiheissa”, kertoo tutkimussäätiön sihteeri, erikoislääkäri Päivi Pakarinen.

Eurokangas Oy on johtava kankaiden maahantuontiin ja vähittäismyyntiin erikoistunut suomalainen 71-vuotias perheyritys, jolla on 32 myymälää eri puolella Suomea sekä valtakunnallisesti toimiva yritysmyynti. Eurokangas panostaa liiketoiminnan jatkuvaan kehittämiseen ja tähtää pian avattavalla verkkokaupalla myös kansainvälisille markkinoille. Eurokankaassa työskentelee noin 400 henkilöä ja yrityksen liikevaihto on yli 32 miljoonaa euroa vuodessa.  eurokangas.fi #eurokangas

12.12.2016 Ompelemme jouluviikolla ponchoja ja tuubihuiveja - tule hakemaan itsellesi tai joululahjaksi!

Ompelutempaus myymälöissä!

Osta kangas, me ompelemme siitä ponchon tai tuubihuivin odottaessasi. Ompelupalvelu on täysin ilmainen!

Ompelemme jouluviikolla lähes kaikissa myymälöissämme. Alla olevasta listasta voit tarkistaa oman myymäläsi ompelupäivät. Tervetuloa hakemaan uudet asusteet itselle ja lahjaksi!

Helsinki, Itäkeskus maanantai 19.12. – perjantai 23.12
Joensuu maanantai 19.12. ja tiistai 20.12
Jyväskylä maanantai 19.12.
Kajaani maanantai 19.12. – perjantai 23.12
Kotka tiistai 20.12.
Kouvola maanantai 19.12.
Kuopio maanantai 19.12. – perjantai 23.12
Lahti maanantai 19. – torstai 22.12 klo 10-17
Lappeenranta maanantai 19.12. ja tiistai 20.12.
Lempäälä, Ideapark maanantai 19.12. – perjantai 23.12
Lielahti maanantai 19.12. – perjantai 23.12
Mikkeli maanantai 19.12.
Oulu maanantai 19.12. – torstai 22.12
Porvoo maanantai 19.12.
Riihimäki maanantai 19.12 ja torstai 22.12.
Rovaniemi maanantai 19.12.
Savonlinna maanantai 19.12. – keskiviikko 21.12.
Seinäjoki maanantai 19.12.
Tampere, keskusta maanantai 19.12. – perjantai 23.12.
Turku tiistai 20.12.
Vaasa maanantai 19.12. ja tiistai 20.12 klo 10-17
Vantaa, Porttipuisto maanantai 19.12. – perjantai 23.12.
Vantaa, Tammisto maanantai 19.12. – keskiviikko 21.12.

 

17.10.2016 Suomalaisen Named-merkin kaavat nyt myynnissä Eurokankaalla

Named-kaavat nyt Eurokankaalla!

Named on helsinkiläisten Saara ja Laura Huhdan merkki, joka keskittyy kaavojen tekemiseen. Suunnittelijasisarusten yritys lanseeraa kahdesti vuodessa kaavamalliston, joissa yhdistyvät skandinaavinen puhdaslinjainen yksinkertaisuus ja mielenkiintoiset yksityiskohdat. Valikoidut Named-kaavat ovat nyt myynnissä kaikissa Eurokankaan myymälöissä.

Huolella kaavoitetut, ajattoman tyylikkäät vaatteet täydentävät Eurokankaan muotikaavavalikoimaa. Suomalainen ajankohtainen suunnittelu puhuttelee tyylitietoisia asiakkaita ja kaavojen selkeät linjat ja vaatteisiin sopivien materiaalien moninaisuus tarjoaa tilaa ideoinnille ja oman persoonan esiin tuomiselle.

Named-merkin taustalla on Huhdan sisarusten rakas harrastus. Named tarjoaa vaihtoehdon valmisvaateteollisuuden ennalta määrätyille väreille, materiaaleille ja yksityiskohdille antaen asiakkaalle vapauden toteuttaa itseään luovasti.

Malliston vaatteet sopivat kaikille ompelutaitoon katsomatta

Kaavat on luokiteltu viiteen vaikeusasteeseen, joten mallistosta löytyy sopivan haastavaa ommeltavaa aloittelijasta kokeneeseen käsityöharrastajaan. Koska kaavat ovat selkeitä ja linjat yksinkertaisia, kankaan leikkuu onnistuu nopeasti. Kokenut ompelija käyttää vaatteissa haastavampia materiaaleja tai lisää vaatteisiin mielenkiintoisia yksityiskohtia. Näin syntyy yksilöllisiä asuja, joita ei varmasti tule kadulla vastaan.

Kaavapaketissa on kaikki tarvittava onnistuneeseen muotiluomukseen

Eurokankaassa myytävät Named-kaavat on pakattu tyylikkäisiin kartonkipakkauksiin. Osa kaavoista on ns. tuplakaavoja, joilla voidaan tehdä kaksi eri vaatetta samoista kaavoista. Useimmat kaavat on tulostettu yhdelle tasolle, jolloin kaavat voidaan leikata suoraan arkilta. Mallistosta löytyy kaavoja, jotka on mitoitettu jopa kokoon 50 asti. Kaavojen mukana tulevassa ohjelehtiössä on materiaalisuositukset ja kuvitetut ohjeet ompelutyön jokaiselle työvaiheelle.

Namedin filosofia korostaa oppimista, rakkautta luomiseen sekä onnistumisen iloa!