Eurokangas

Verhoilukankaat

Verhoilu on huonekalun näyttävin ja usein myös se arvokkain osa, joten sen valintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Huolellisesti valitulla verhoilukankaalla lisäät huonekalun käyttöikää ja parhaassa tapauksessa annat huonekalulle kokonaan uuden elämän! Verhoilukankaidemme runsas valikoima pitää sisällään laajan skaalan eri värejä, struktuureja, kuviointeja sekä materiaaliyhdistelmiä. Valitse kankaan väri ja materiaali sisustukseesi sopivaksi tai leikittele rohkeasti näyttävillä väreillä tai kuoseilla.

Verhoilumateriaalit

Luonnokuidut

Materiaaleista luonnonkuidut kuten pellava, villa ja puuvilla ovat miellyttäviä käyttää ja luovat kotiin luonnonläheistä tuntua. Luonnonkuidut eivät sähköisty helposti eivätkä kerää irtonukkaa, mutta ovat alttiita likaantumaan helposti. Luonnonkuiduilla verhoiltuja huonekaluja suosittelemme suojaamaan verhoilusuojalla ja huoltamaan säännöllisesti.

Pellava on aina ajaton ja tyylikäs valinta verhoilukankaaksi. Pellavakankaalla on kaunis kiilto ja kangas kestää myös kulutusta. Pellavan ominaisuuksiin kuuluu rypistyminen, mutta erilaisten viimeistelyiden sekä materiaaliyhdistelmien avulla kankaan rypistymistä voidaan vähentää. Esimerkiksi pellavaviskoosisekoitteet ovat suosittuja ja kauniita verhoilukankaita.

Villakankaat ovat kestäviä ja helppohoitoisia verhoilukankaita. Luonnonmateriaalina villa hylkii vettä ja likaa sekä on myös usein paloturvallinen vaihtoehto.

Tekokuidut

Tekokuitukankaat ovat monikäyttöisiä ja huolettomia verhoilukankaita. Erilaiset sekoitekankaat ovat usein helppohoitoisia ja vesipestäviä, kestävät hyvin kulutusta ja pitävät hyvin muotonsa. Tekokuitukankaat pitävät hyvin myös muotonsa, ja ne sopivatkin hyvin kiinteisiin ja tiukkoihin verhoiluihin.

Sametit ja muut nukkapintaiset kankaat ovat tuntumaltaan ja ilmeeltään ihanan pehmeitä. Ne ovat hyvin kulutusta kestäviä sekä sopivat moneen käyttöön. Sametti- ja nukkakankaiden ominaisuuksiin kuuluu nukan taipuminen, joka ajan saatossa voi vaikuttaa huonekalun ulkonäköön tehden siitä kauniisti patinoituneen. Samettikankaat ovat usein valmisettu tekokuiduista tai luonnon- ja tekokuitujen yhdistelmästä.

Viimeistelyt

Useissa kankaissa on puhdistusta helpottava käsittely ja ne ovat sekä likaa että vettä hylkiviä. Näitä ominaisuuksia sisältäviä kankaita on esimerkiksi Active Linen ja Sunbrellan mallistoissa.

Sunbrella-malliston kankaat hylkivät likaa, kosteutta ja hometta suojaten tehokkaasti myös UV-säteilyltä. Kankaan kuidut on läpivärjätty, jolloin kangas ei haalistu kovassakaan porotuksessa. Sunbrellan kankaat sopivat kaikkiin kodin tiloihin.

Katso alta videot Active Line ja Sunbrella -kankaiden ominaisuuksista - näin helppoa niiden huolto on!

Verhoilukankaan valinta

Verhoilukankaan valintaan vaikuttaa erityisesti huonekalun käyttötarve. Mieti, tuleeko verhoilu päivittäiseen käyttöön vai onko kyseessä harvemmin tarvittava sisustustuoli. Kiinnitä käyttötarpeen ohella huomiota myös muihin kankaan ominaisuuksiin – jäykkyyteen, kudontaan, värin valonkestoon, ja hoidettavuuteen.

Luonnonkuiduista valmistettujen materiaalien värin valonkesto on tekokuituja hieman huonompi, joten tämä kannattaa huomioida verhoilukangasta valitessa ja huonekalun sijoittelussa. Verhoiltavan huonekalun muoto vaikuttaa valittavan kankaan paksuuteen ja jäykkyyteen. Ohuet kankaat muotoutuvat hyvin kalusteen kaariin, rypytyksiin ja vaikeisiin kulmiin, kun taas jäykemmät kankaat sopivat suoriin ja selkeisiin linjoihin.

Kankaiden eri kuviointeja ja värejä kannattaa yhdistellä rohkeasti. Kuosin valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota kuvion ja kalusteen välisiin mittasuhteisiin, jotta kokonaisuudesta tulee harmoninen. Kuviollisia ja pintarakenteeltaan epätasaisia kankaita kannattaa suosia huonekaluissa, jotka joutuvat päivittäiselle käytölle. Ne naamioivat tahrat yksivärisiä kankaita paremmin.

Irtopäällisiin käytettävät kankaat kannattaa esikutistaa ennen ompelua. Kuviollisissa kankaissa ota huomioon myös kuvion mahdollinen kohdistus. Lue myös vinkkimme verhoilukankaiden hoitoon, näin saat verhoilukankaan kestämään pidempään.

Asiantuntevat myyjämme auttavat sinua myymälöissämme sopivan verhoilukankaan valinnassa. Verhoilukankaat voit tilata näppärästi myös verkkokaupastamme.

Tutustu verhoilukankaiden valikoimaan

ASIAKKAIDEMME ARVOSTELUITA

Suomen laajin myymäläverkosto ja kangasvalikoima

Ammattitaitoinen henkilöstö

Verhokankaat ompelusta asennukseen helposti yhdellä ostokerralla

Turvallinen kotimainen verkkokauppa