Eurokangas

Verhoilukankaiden hoito-ohjeet


Oikeanlaisella hoidolla pidennät verhoiltujen huonekalujen ikää ja käytettävyyttä. Noudata huollossa verhoilukankaalle annettuja hoito-ohjeita.

Suojaa verhoilu ennen käyttöä

Suojaa verhoilu ennen käyttöönottoa verhoilulle tarkoitetulla tekstiilisuojalla valmistajan ohjeiden mukaisesti. Suojaa erityisesti herkät ja vaaleat kankaat. Tekstiilinsuoja-aine muodostaa kankaan pinnalle näkymättömän suojakerroksen, joka estää lian ja kosteuden imeytymisen kankaaseen. Suojaa verhoillut sohvat, tuolit ja matot heti niiden käyttöönoton yhteydessä. Suojaus pidentää merkittävästi kankaan ikää ja helpottaa sen puhdistamista. Tavallisessa käytössä suojaus kestää noin 2–3 vuotta.

Suojatut tekstiilit on helppo pitää puhtaina, sillä suojatusta pinnasta tahrat lähtevät helposti pienellä pyyhkäisyllä. Tekstiilisuoja sopii kaikille kangaslaaduille verhoilluista huonekaluista sisustustekstiileihin, kuten pöytäliinoihin, tyynynpäälisiin ja mattoihin. Tekstiilisuojalla suojaat myös esimerkiksi autojen ja veneiden penkit.

Lue lisää ja tilaa Softcare -tekstiilisuoja

Huolla verhoilua hellästi sille sopivilla tuotteilla

Imuroi verhoillut huonekalut kevyesti sileällä suulakkeella säännöllisesti viikkosiivouksen yhteydessä. Puhdista tahrat hellävaraisesti heti niiden synnyttyä. Nestemäiset tahrat voi imeyttää välittömästi esimerkiksi talouspaperiin.

Tahrojen poistossa vältä hankaavaa liikettä. Pyyhi tahra kankaasta nukan tai kudonnan suuntaisesti. Pese tahra tarvittaessa miedolla saippualiuoksella tai verhoilukankaalle soveltuvalla tekstiilipesulla. Puhdistusainetta sumutetaan tahraan tai pinnalle ja aineen annetaan vaikuttaa muutaman minuutin ajan. Sen jälkeen pinta pyyhitään puhtaalla, kostealla froteeliinalla kolmeen, neljään kertaan käyttäen aina liinan puhdasta puolta. Älä hankaa nyppyyntyvää pintaa voimakkaasti. Lopuksi häivytetään kostean ja kuivan raja-alue pyyhkimällä verhoilua kostutetulla liinalla, jotta kankaaseen ei jää jälkeä. Pyyhi nukkapintaisen kankaan nukka yhdensuuntaiseksi. Puhdas, hyvin kuivunut kaluste kannattaa suojata heti tekstiilisuojalla.

Testaa ensin puhdistusaineen vaikutus näkymättömään osaan. Luonnonkuitukankaisiin saattaa vesipesussa jäädä pesuraitoja, jonka vuoksi käytä tarvittaessa ammattialaisen apua.

Lue lisää ja tilaa Softcare tekstiilipesuaine

Tahrojen poisto FibreGuard-käsittelyn sisältäviltä kankailta

Useissa verhoilukankaissamme on FibreGuard-käsittely, joka helpottaa kankaiden puhdistusta. FibreGuard -käsittelyn ansiosta hylkii likaa ja vettä.

Puhdista FibreGuard-käsitellyt kankaat seuraavasti:

  • Laita tahran päälle vettä suihkuttamalla ja imeytä lika talouspaperialla. Älä hankaa, muuten paperin kuidut takertuvat kankaaseen. Toista suihkuttelua ja imeyttämistä, kunnes et näe tahraa enää talouspaperissa.
  • Suihkuta vettä tahra-alueelle ja hiero aluetta pehmeästi mikrokuituliinalla. Käytä tarvittaessa valkoista taloussaippuaa vaikeisiin tahroihin ja hankaa pyörivin liikkein. Toista edellinen, kunnes tahra on lähtenyt.
  • Anna kankaan kuivua itsestään. Älä käytä hiustenkuivaajaa.

FibreGuard-kankaista puhdistat vaivattomasti yleiset liat kuten suklaan, kahvin, ketsupin, huulipunan, punaviinin, majoneesin, mudan, öljyn, kynän jäljet sekä monet muut tahrat. Saat puhtaamman lopputuloksen, kun puhdistat välittömästi tahran kankaasta.

Katso videolta kuinka helppoa on FibreGuard-käsiteltyjen kankaiden huolto!

Verhoilukankaat verkkokaupassa

Lue lisää verhoilukankaista

ASIAKKAIDEMME ARVOSTELUITA

Suomen laajin myymäläverkosto ja kangasvalikoima

Ammattitaitoinen henkilöstö

Verhokankaat ompelusta asennukseen helposti yhdellä ostokerralla

Turvallinen kotimainen verkkokauppa