Eurokangas

Verhoilukankaiden hoito-ohjeet

Verhoilukankaiden hoito-ohjeet

Oikeanlaisella hoidolla pidennät verhoiltujen huonekalujen ikää ja käytettävyyttä. Noudata huollossa verhoilukankaalle annettuja hoito-ohjeita.

SUOJAA VERHOILLUT HUONEKALUT JA SISUSTUSTEKSTIILIT ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA

Suojaa verhoilu ennen käyttöönottoa verhoilulle tarkoitetulla tekstiilisuojalla valmistajan ohjeiden mukaisesti. Suojaa erityisesti herkät ja vaaleat kankaat. Tekstiilinsuoja-aine muodostaa kankaan pinnalle näkymättömän suojakerroksen, joka estää lian ja kosteuden imeytymisen kankaaseen. Suojaa verhoillut sohvat, tuolit ja matot heti niiden käyttöönoton yhteydessä. Suojaus pidentää merkittävästi kankaan ikää ja helpottaa sen puhdistamista. Tavallisessa käytössä suojaus kestää noin 2–3 vuotta.

Suojatut tekstiilit on helppo pitää puhtaina, sillä suojatusta pinnasta tahrat lähtevät helposti pienellä pyyhkäisyllä. Tekstiilisuoja sopii kaikille kangaslaaduille verhoilluista huonekaluista sisustustekstiileihin, kuten pöytäliinoihin, tyynynpäälisiin ja mattoihin. Tekstiilisuojalla suojaat myös esimerkiksi autojen ja veneiden penkit. 

Softcare tekstiilisuoja sekä tekstiilipesu ovat hellävaraisia ja tehokkaita tuotteita verhoilun huoltoon.

HUOLLA VERHOILUA HELLÄSTI SILLE SOPIVILLA TUOTTEILLA

Imuroi verhoillut huonekalut kevyesti sileällä suulakkeella säännöllisesti viikkosiivouksen yhteydessä. Puhdista tahrat hellävaraisesti heti niiden synnyttyä. Nestemäiset tahrat voi imeyttää välittömästi esimerkiksi talouspaperiin.

Tahrojen poistossa vältä hankaavaa liikettä. Pyyhi tahra kankaasta nukan tai kudonnan suuntaisesti. Pese tahra tarvittaessa miedolla saippualiuoksella tai verhoilukankaalle soveltuvalla tekstiilipesulla. Puhdistusainetta sumutetaan tahraan tai pinnalle ja aineen annetaan vaikuttaa muutaman minuutin ajan. Sen jälkeen pinta pyyhitään puhtaalla, kostealla froteeliinalla kolmeen, neljään kertaan käyttäen aina liinan puhdasta puolta. Älä hankaa nyppyyntyvää pintaa voimakkaasti. Lopuksi häivytetään kostean ja kuivan raja-alue pyyhkimällä verhoilua kostutetulla liinalla, jotta kankaaseen ei jää jälkeä. Pyyhi nukkapintaisen kankaan nukka yhdensuuntaiseksi. Puhdas, hyvin kuivunut kaluste kannattaa suojata heti tekstiilisuojalla.

Testaa ensin puhdistusaineen vaikutus näkymättömään osaan. Luonnonkuitukankaisiin saattaa vesipesussa jäädä pesuraitoja, jonka vuoksi käytä tarvittaessa ammattialaisen apua.

TAHROJEN POISTO FIBREGUARD-KÄSITTELYN SISÄLTÄVILTÄ KANKAILTA

Useissa verhoilukankaissamme on FibreGuard-käsittely, joka helpottaa kankaiden puhdistusta. FibreGuard -käsittelyn ansiosta hylkii likaa ja vettä.

Puhdista FibreGuard-käsitellyt kankaat seuraavasti: 

- Imeytä tahra talouspaperiin. Suihkuta tahraan vettä sumutinpullosta.
- Taputtele kangas kuivaksi esimerkiksi talouspaperin avulla.
- Vältä hankaavaa ja pyörivää liikettä, jotta lika ei imeydy syvemmälle kankaan kuituihin.
- Toista sumutusta ja taputtelua niin kauan, kunnes tahra haalenee ja lika on irronnut.

Käytä vaikeille tahroille tarvittaessa saippuaa. Suihkuta tahraan sumutinpullosta vettä, ja lisää pieni määrä saippuaa tahraan. Hiero tahraa mikrokuituliinalla kevyesti. Poista ylimääräinen saippua ja sumuta tahraan vettä. Taputtele tahra kuivaksi liinalla ja anna kankaan kuivua itsestään.

Katso videosta kuinka helppoa on FibreGuard-käsiteltyjen kankaiden huolto!

ASIAKKAIDEMME ARVOSTELUITA

Suomen laajin myymäläverkosto ja kangasvalikoima

Ammattitaitoinen henkilöstö

Verhokankaat ompelusta asennukseen helposti yhdellä ostokerralla

Turvallinen kotimainen verkkokauppa