Eurokangas

Lue vinkit pimennysverhojen valintaan


Kuva: Jutta KN

Pimennysverhoilla pimennät huoneen jos valoisuus häiritsee. Pimennysverhot tulevat tarpeeseen etenkin kevät- ja kesäaikana, kun auringon valo lisääntyy, sekä talvisin kaupunkialueella katulamppujen valaistessa ympäri vuorokauden. Pimennysverhoilla säätelet kätevästi tilaan tulevan valon määrää ja estät häiritsevät auringonsäteet tehokkaasti. Lue artikkelistamme, mitä eroa on Dimout- ja Blackout-pimennysverhoilla.

Pimennysverhot makuuhuoneeseen ja olohuoneeseen

Pimennysverhot ovat oiva valinta makuu- ja olohuoneiden valonhallintaan. Pimennysverhot auttavat pitämään auringonsäteet pois makuuhuoneesta ja takaavat hyvät yöunet valoisina öinä ja aamuina. Olohuoneissa pimennysverhoilla hallitset tilan valoisuutta tehokkaasti ja säätelet tilan tunnelmaa. Pimennysverhot takaavat täydellisen tv- ja elokuvaelämyksen, sillä hämärässä tilassa television kuva näkyy paremmin. Pimennysverhot sopivat myös lastenhuoneisiin, jossa tarvitaan pimennystä kaikkina vuodenaikoina. Työhuoneissa pimennysverhot estävät häiritsevät auringonsäteet näytöitä ja lisäävät keskittymistä kun tilaa voi hämärtää tarpeen mukaan.

Pimennysverhot sopivat kaikkiin kodin tiloihin! Kuvien verhot on ommeltu Reflex-kankaasta. Kuvat: Elisa Manninen

Dimout- vai Blackout-pimennysverhot?

Ominaisuuksista riippuen pimennysverhot joko hämärtävät tai pimentävät tilan kokonaan. Dimout-pimennysverhokangas hämärtää tilaa ja se on yleisin valinta makuuhuoneen pimennysverhoksi. Hämärtävyys on saatu aikaan kankaan tiiviin ja kerroksellisen kudonnan tai kudonnassa käytettyjen tummien lankojen avulla. Mikäli haluat pimentää huoneen täysin, valitse Blackout-pimennysverhokangas. Blackout-pimennysverhokankaan tehokas pimentävyys perustuu kankaan taustalle laminoituun kalvoon, joka estää valon läpi pääsemisen.

Sekä Dimout- että Blackout-verhokankaat ovat hyvin laskeutuvia. Tummat sävyt pimentävät vaaleita tehokkaammin, mutta paahteisissa oloissa tummat värit imevät myös itseensä lämpöä. Tällöin pimennysverhokankaaksi kannattaa valita Reflex-kangas, joka heijastaa takaisin ulkoa tulevaa lämpöä sekä vastaavasti eristää ulkoa sisälle pyrkivää kylmää ilmaa.

Pimentävyyttä voit tehostaa poimuttamalla verhoa runsaasti ja viemällä verhot reilusti yli ikkunan reunojen. Tupleveät pimennysverhot soveltuvat laajoihin ikkunapintoihin ja kauniisti poimutettuna luovat samalla ylellistä hotellitunnelmaa.

Dimout-pimennysverhokankaat
Blackout-pimennysverhokankaat
Tuplaleveät pimennysverhokankaat

Pimennysverhot soveltuvat ikkunan ainoaksi verhoksi, tai jos ikkunallasi on kaksi tai useampi verhokisko tai verhotanko, ripusta pimennysverhojen pariksi esimerkiksi kauniit kevyet ja läpikuultavat verhot. Myös rullaverhot tai screenkaihtimet soveltuvat pimennysverhojen pariksi, ja näin tilan hämäryys tehostuu. Lue lisää pimentävistä rullaverhoista ja hämärtävistä screenkaihtimista.

Inspiroidu pimennysverhoista

Bloggaaja ja graafinen muotoilija Tiina Ilmavirran makuuhuone viimeisteltiin mittojen mukaan teetetyillä pimennysverhoilla. Tiinan makuuhuoneeseen valikoitui tuplaleveä ja paloturvallinen Rusticae-pimennyskangas maanläheisessä beigen sävyssä B100. Kuvat: Tiima Ilmavirta.

Sisustussuunnittelija Jutta Nurmi valitsi makuuhuoneeseensa Summit-pimennyskankaan ja teetätti siitä Eurokankaan ompelupalvelussa runsaat verhot. Summit on dimout-kangas, joka hämärtää huoneen pehmeästi. Kuva: Jutta Nurmi.

Isotkaan ikkunat eivät ole este pimennysverhoille! Nordic Design Storyn makuuhuoneiden korkeat ikkunat kaipasivat pimennysverhoja hyvän yöunen takaamiseksi. Kodin kaikkiin makuuhuoneisiin asennettiin Donna-pimennysverhot sävyssä R200. Pitkät ja runsaat verhot peittävät ikkunan kokonaan, ja verhojen käyttömukavuutta lisäävät moottoroidut kiskot. Kuvat: Nordic Design Story

Pimennysverhokankaiden valikoima on laaja. Yleisin valinta pimennysverhokankaaksi on rauhallinen yksivärinen kangas hienovaraisella struktuurilla, mutta joskus kannattaa leikitellä myös väreillä! Värikkäillä ja kuviollisilla kankailla saat sisutukseen kauniin katseenkiinnittäjän sekä tunnelmaa. Kuviolliset pimennysverhot sopivat hyvin lastenhuoneisiin, makuuhuoneisiin ja työhuoneisiin. Värikkäiden pimennysverhojen pariksi soveltuvat yksiväriset läpikuultavat verhot.

Yksiväriset pimennysverhokankaat
Kuviolliset pimennysverhokankaat

Hyödynnä asiantuntijan apu - varaa aika verhosuunnitteluun

Kaipaatko asiantuntijan ideoita ja apua pimennysverhojen valintaan ja kodin verhosuunnitteluun? Varaa aika verhosuunnittelijaltamme, ja toteutetaan yhdessä unelmiesi verhot. Palvelemme myös etänä!

Varaa aika verhosuunnitteluun

Tilaa pimennysverhot mittojen mukaan

Ompelupalvelumme toteuttaa toiveidesi mukaiset pimennusverhot: valitse pimennysverhokangas kattavasta valikoimastamme, valitse haluamasi verhotyyppi ja verhojen määrä. Voit tilata mittojen mukaan ommellut pimennysverhot verkkokaupasta tai myymälästä.

Tilaa pimennysverhot mittojen mukaan
Myymälät ja aukioloajat

Mikäli olet löytänyt mieluisan verhokankaan, joka ei kuitenkaan ole pimentävä, voit myös vuorittaa verhot pimennyskankaalla.

ASIAKKAIDEMME ARVOSTELUITA

Suomen laajin myymäläverkosto ja kangasvalikoima

Ammattitaitoinen henkilöstö

Verhokankaat ompelusta asennukseen helposti yhdellä ostokerralla

Turvallinen kotimainen verkkokauppa