Eurokangas

HELPPO LIIVI

Liivi on syksyisin ja keväisin todella suosittu vaatekappale ja sillä on helppo lisätä kerroksia pukeutumiseen! Ompele juuri omaan tyyliisi sopiva liivi esimerkiksi tekoturkis-, teddy- tai tikkikankaasta.

TARVIKKEET

  • Kangasta 1 x liivin pituus
  • Ompelulankaa

Ompeluohjeen ja kaavapiirroksen löydät alempaa sivulta.

HAASTOIMME INSTAOMPELIJAT LIIVIHAASTEESEEN

Haastoimme Instagramista tutut ompelijattaret ompelemaan helpon liivin ohjeellamme käyttäen valitsemaansa kangasta. Katso haasteen tuotokset alta ja inspiroidu sinäkin! Yksi kaava - monta tyyliä!

“Eurokangas heitti haasteen kokeilla heidän nettisivuilta löytyvää liivikaavaa, joka on helppo piirtää väljän t-paidan kaavasta. Valitsin kankaaksi tikkitoppaa ja tein liivistä pitkän, puoliväliin säärtä ulottuvan. Huolittelin reunat ja saumanvarat vinonauhalla, jotta sisäpuolestakin tuli siisti. Jos valitset kankaan, joka ei rispaannu, voi tämän jättää tekemättä. Liivi on ihanan kevyt päällä ja suojaa kuitenkin tuulelta, ja sen voi tarvittaessa sulkea vyöllä.”

@eik.a

*"Helppo liivi syntyi hetkessä ohjeella, jossa kaavana käytetään isoa t-paitaa. Yksi liivi ja monta erilaista tunnelmaa!

Otin haasteen vastaan ja ommella surautin tummansinisestä villakankaasta liivin, joka lämmittää mukavasti ja näyttää toisaalta rennolta ja halutessa myös tyylikkäältä. Jatkoin etukappaleen leveyttä keskellä, jolloin sain halutun kaulusmaisen käänteen aikaiseksi. Koska kangas ei purkaannu jätin pääntien, kädentiet ja helman huolittelematta. Lisäsin myös ison taskun ja käytin vanhaa nauhaa vyön asemasta."*

@annakaikuu

Sisustusstoori ompeli liivin pehmoisesta tekoturkiksesta. Hieman polven yläpuolelle ylettyvä liivi sopii mainiosti yhteen sekä mekkojen että housujen kanssa. Nyörikiinnitys on käytännöllinen sekä tuo liiviin viimeistellyn ilmeen. Samasta kankaasta ommellut turkispompulat tuovat liiviin hauskaa leikkisyyttä.

@sisustusstoori

KAAVA

Kopioi liivin runko puolikkaasta väljästä t-paidasta tai valmiista liivistä. Valitse huopamainen, rispaantumaton materiaali niin selviät ilman reunojen huolittelua.

OMPELU

Leikkaa takakappale taitteelta ja etukappaleet sen vierestä. Ennen ompelua varmista, että etu- ja takakappaleen olka- ja sivusaumat ovat keskenään samanpituisia. Ompele olka- ja sivusaumat koneella tai käsin yhteen. Muista jättää kädentiet auki! Viimeistele liivi ompelemalla liivin etureunat, helma ja kädentie kapealla käänteellä. Voit käyttää viimeistelyyn myös vinonauhaa. Lisää halutessasi liiviin taskut, vyö tai muu mieleisesi kiinnitys. Liivi muuttuu moneen myös pituutta vaihtelemalla: ompele esimerkiksi pitkä tikkiliivi kaavaa pidentämällä tai lyhyt liivi esimerkiksi teddykankaasta!

Tekoturkikset
Tikkikankaat

SEURAAVA OMPELUPROJEKTI MIETINNÄSSÄ?

Kaipaatko lisää ideoita tuleviin ompeluprojekteihin? Ajattelimme, että sinua voisi kiinnostaa myös trendikkään kaulurin tai käytännällisen heijastavan liivin ompeluohjeet!

ASIAKKAIDEMME ARVOSTELUITA

Suomen laajin myymäläverkosto ja kangasvalikoima

Ammattitaitoinen henkilöstö

Verhokankaat ompelusta asennukseen helposti yhdellä ostokerralla

Turvallinen kotimainen verkkokauppa