Eurokangas

Kauluri

Ompele trendikäs kauluri villaneuloksesta

Tämän vuoden trendiasuste on pitkän mallinen kauluri, joka lämmittää ja tuo uutta ilmettä pukeutumiseen. Kaulurin voi ommella mistä tahansa neuloskankaasta: esimerkiksi merinovillasta tai sekoiteneuloksista.

Kauluri voi hyvin ulottua kokonaan olkapäiden päälle tai vaihtoehtoisesti sen voi tehdä kapeampana. Ota leveyttä suunnitellessasi huomioon se, että kauluri on riittävän leveä myös rintojen kohdalta. Huomioi myös käyttämäsi neuloksen joustavuus ja palautuvuus (myös kaulusosan).

Ompeluohje ja kuvat: Sanna Suonpää / Kototeko

Tarvikkeet

Merinovillakauluri: esimerkiksi City Look Merino, noin 110 cm, kankaan leveys 160 cm. Varaa kangasta enemmän, jos kankaan leveys on kapeampi.

Sekoiteneuloskauluri: n. 55 cm

Ohuesta merinovillasta ommeltu kauluri on tehty kaksinkertaisesta kankaasta. Paksummasta neuloksesta kauluri kannattaa tehdä yksinkertaisena.

Käytä ompeluun saumuria tai ompelukoneen joustavia ompeleita ja huolitteluun tiheää siksakkia. Yksinkertaisen kaulurin reunojen huolitteluun tarvitset kaksoisneulan.

Merinovillat
Villakankaat

Mitat

Ohjeen mitat ovat suuntaa antavia. Mitat sisältävät saumanvarat. Kauluri on suunniteltu aikuiselle, pienennä tai suurenna mittoja tarpeesi mukaan.

Ompeluohje

Versio 1: Kaksinkertainen kauluri ohuesta neuloksesta

Merinovillakaulurin kaikki osat ommellaan kaksinkertaisesta kankaasta. Näin kaulurista tulee ryhdikkäämpi, lämpimämpi ja helpommin huoliteltava.

  1. Leikkaa 1 kpl (osa B) kaulusosa sekä yht. 4 kpl suorakulmion muotoisia paloja (osa A). Pienennä tai suurenna paloja tarvittaessa omien mittojesi mukaisesti.

  2. Ompele kaulus: aseta kuvassa kolmioilla merkityt sivut oikeat puolet vastatusten ja ompele sauma. Käännä kauluri oikein päin ja taita pystysuunnassa kaksinkerroin.

  3. Leikkaa pääntiet etu- ja takakappaleisiin. Merkitse etukappaleen pääntien syvyydeksi (KE) 3 cm ja takakappaleen syvyydeksi (KT) 2 cm. Mittaa kaulusosan leveys ja leikkaa pääntie saman mittaiseksi. Huolehdi, että etu- ja takakappaleiden olkasaumat säilyvät pääntien leikkuun jälkeen saman mittaisina.

  4. Yhdistä etu- ja takakappaleet: aseta etu- ja takakappaleet (4 x A) olkapäiltä oikeat puolet vastatusten ja ompele olkasaumat saumurilla tai ompelukoneen joustavalla ompeleella. Olkasauman ommel kannattaa kaartaa hieman alaspäin olkapään muotoa mukaillen: näin kauluri laskeutuu olkapäiltä kauniimmin. Nyt sinulla on kaulurista päälliosa ja vuorikappale.

  5. Aseta päälliosa ja vuoriosat oikeat puolet vastatusten. Neulaa huolella erityisesti olkapäiden kohdalta ja pääntieltä. Ompele osat yhteen sivuilta ja alareunasta. Käännä työ oikein päin. Työnnä kulmat ulos. Höyrytä työ tai silitä kostean liinan läpi – silitä sivu- ja alasaumat litteiksi.

  6. Neulaa kaulusosa pääntielle siten, että sen takasauma asettuu keskitaka-kohtaan. Ompele kaulus kiinni. Käännä työ oikein päin ja viimeistele vielä höyryttämällä.

Versio 2: Kauluri paksusta neuloksesta

  1. Leikkaa 1 kpl kaulusosa (osa D) sekä yht. 2 kpl suorakolmion muotoisia kappaleita (osa C).

  2. -3. Kuten merinovillakaulurin ohjeessa.

  3. Aseta etu- ja takakappaleet olkapääkohdistaan oikeat puolet vastatusten ja ompele olkasaumat saumurilla tai ompelukoneen joustavalla ompeleella.

  4. Neulaa kaulusosa pääntielle oikeat puolet vastatusten siten, että kauluksen takasauma asettuu keskitaka-kohtaan. Ompele kaulus kiinni. Käännä työ oikein päin. Pyöristä etu- ja takakappaleiden reunojen kulmat, huolittele reunat saumurilla tai tiheällä siksakilla. Taita reuna kaksinkerroin ja ompele kaksoisneulalla. Viimeistele työ höyryttämällä.

SEURAAVA OMPELUPROJEKTI MIETINNÄSSÄ?
Kaipaatko lisää ideoita tuleviin ompeluprojekteihin? Ajattelimme, että sinua voisi kiinnostaa myös lämpimän ja trendikkään helpon liivin ompeluohje!

ASIAKKAIDEMME ARVOSTELUITA

Suomen laajin myymäläverkosto ja kangasvalikoima

Ammattitaitoinen henkilöstö

Verhokankaat ompelusta asennukseen helposti yhdellä ostokerralla

Turvallinen kotimainen verkkokauppa