Eurokangas

Heijastava liivi

Heijastava liivi lapsille

Heijastava liivi on helppo pukea ja sujahtaa nopeasti paksujenkin ulkoiluvaatteiden ylle. Ompele liivi ohuehkosta heijastavasta kankaasta, jolloin liivi on kevyt ja huomaamaton päällä. Sivujen kuminauhat pitävät liivin hyvin paikoillaan eivätkä helmat lepata tuulessa. Ompele liivejä kerralla useampi kappale ja sujauta mukaan tarha- tai koulureppuun, harrastuskassiin, eteisen kaappiin sekä vaikkapa autoon!

Huomaathan, että heijastavan kankaan, nauhan tai muun heijastavan materiaalin käyttö ei ole henkilösuojain eikä korvaa asianmukaista heijastinta tai heijastinliiviä. Käytä pimeällä liikkuessasi aina myös tavallista heijastinta.

Koko: 3-7-vuotiaalle. 

Ohje ja kuvat: Anni Ignatius, sormustin.fi 

Heijastava liivi tytölle
Heijastinliivi hohtaa pimeässä

TARVIKKEET

Heijastavat kankaat:

OHJE

1. Leikkaa kaksi liivikappaletta heijastavasta kankaasta kuvan mittojen mukaan. Kappale on 30 cm leveä ja 40 cm korkea. Olkaimet ovat 5 cm leveät ja keskelle leikataan pääntie, joka on 10 cm syvä. Pyöristä helman reunat kaareviksi. Varmista, että pääntie on riittävän iso mahtuakseen lapsen takin kauluksen ja hupun ympäri. Tee pääntiestä tarvittaessa isompi.

Kaava heijastavaan liiviin

2. Aseta liivikappaleet oikeat puolet vastakkain ja ompele suoralla ompeleella olkaimet.

Heijastavan liivin olkapäiden ompelu

3. Kanttaa pääntie. Aseta vinonauhan oikea puoli heijastavan kankaan nurjaa puolta vasten ja ompele suoralla ompeleella. Saat aloituskohdan siistiksi, kun käännät vinonauhan pään alusta kaksin kerroin.

Heijastavan liivin vinonauhan ompelu

4. Käännä vinonauha oikealle puolelle ja ompele se nauhan reunasta kiinni.

Heijastavan liivin reunojen ompelu

5. Ompele vinonauha liiviin reunoille kuten kohdassa kolme.

6. Käännä vinonauha suoraksi, mutta älä vielä taita sitä oikealle puolelle. Leikkaa kuminauhasta kaksi 10 cm mittaista pätkää. Kiinnitä kuminauha siksakilla liivin reunaan n. 15 cm korkeudelle helmasta katsoen. Kuminauha kiinnittyy liivin nurjalle puolelle vinonauhan kohdalle, mutta siksak-ommel ei tule näkyviin oikealle puolelle. Kiinnitä kuminauhan toinen pää takakappaleelle samaan kohtaan samalla tavalla. Kiinnitä myös toinen kuminauha toiselle kyljelle. Mikäli liivi tulee isommalle lapselle, voit mitata kuminauhan pidemmäksi ja tarvittaessa asettaa sen alemmas.

Heijastavan liivin kuminauhan ompelu

7. Käännä vinonauha liivin oikealle puolelle ja ompele se suoralla ompeleella reunastaan kiinni.

Heijastava liivi lähikuva

Seuraava ompeluprojekti mietinnässä?

Kaipaatko lisää ideoita tuleviin ompeluprojekteihin? Ajattelimme, että sinua voisi kiinnostaa myös rähinärukkasten, tuubihuivin tai sadeviitan ompeluohjeet!

ASIAKKAIDEMME ARVOSTELUITA

Suomen laajin myymäläverkosto ja kangasvalikoima

Ammattitaitoinen henkilöstö

Verhokankaat ompelusta asennukseen helposti yhdellä ostokerralla

Turvallinen kotimainen verkkokauppa