Eurokangas

Sadeviitta

Sadeviitta lähikuva

Unohda kertakäyttöiset muoviset sadeviitat ja tee itsellesi persoonallinen ja kestävä viitta sadetta pitävästä ja hengittävästä kankaasta. Viitasta on iloa ulkoillessa, retkeillessä, pyöräillessä, ulkoilmatapahtumissa tai vaikkapa urheilukatsomossa.
 
Viitan koko on reilu, ja viitan alle saat suojaan myös reppusi. Viitta on myös nopea pukea päälle sekä riisua. Kooltaan viitta on tehty aikuisen mittaan, mutta pituutta ja leveyttä muuttamalla saat tehtyä helposti myös pienemmän koon. Pituus kannattaa miettiä aina käyttötarkoituksen mukaan. Urheilukatsomossa viihtyvän kannattaa tehdä ohjettakin pidempi malli, jolloin myös jalat pysyvät istuessa sateelta suojassa.
 
Ompele viitalle myös kätevä säilytyspussi, niin se kulkee kätevästi mukana myös arkena eikä sade pääse yllättämään.

Sadeviitta edestä
Sadeviitta takaa

TARVIKKEET


- Vettä hylkivää kangasta viittaosaan 210 cm (tai haluttu mitta) ja huppuun 50 cm. Kuvan viitassa on käytetty sateenpitävää Camo Raincoat -kangasta.
Nyöriä hupun reunaan 130 cm
Painoneppareita viitan sivuun 4 kpl tai ompele sivu kiinni
Saumateippiä, jolla voit tiivistää hupun kiinnityssauman

Sadetakkikankaat:

LEIKKUU

Huomioi, että mitat sisältävät saumanvarat. Tarkista ennen leikkuuta piirtämistäsi kaavoista, että hupun reuna on saman mittainen pääaukon kanssa. Varmista pääaukon suuruus, jotta viitta menee helposti pään yli, eikä kiristä, vaikka viitan alla olisi toinen vaatekerta.

 

Leikkaa viittaosa taitteelta, jolloin olalle ei tule saumaa, josta vesi pääsisi viitan sisäpuolelle. Leikkaa huppu kaksinkertaisesta kankaasta.

OMPELU

Ompele viitan sivut ja helma kolminkertaiseksi. Päärmeen leveys on noin 2-2,5 cm (kuvan 1 mukaisesti).

Aseta huppun osat oikeat puolet vastakkain ja ompele suoralla ompeleella hupun keskisauma 1 cm saumanvaroilla. Huolittele, mikäli kangas vaatii huolittelun.
 
Hupun keskisauman voi ommella halutessasi pussisaumalla, jolloin saumasta tulee erityisen siisti. Aseta hupun osat nurjat puolet vastakkain ja ompele suorasauma noin 0,5 cm päähän. Käännä työ ja ompele toinen suoraommel niin, että saumavarat jäävät sisälle eli pussiin. (kuva 2.)
 
Tee noin 1,5 cm pitkä napinläpi nyöriä varten alkaen 5,5 cm päästä kulmasta. (kuva 3.)

Sadeviitan sivujen ompelu
Kuva 1. Päärmeen ompelu.
Sadeviitan helma
Kuva 3. Napinläven paikka.
Sadeviitan sivut
Kuva 2. Pussisauman ompelu huppuun.


Käännä hupun etureunaan kolminkertainen päärme, jonka leveys on 2-2,5 cm. Ompele hupun etusauma suoralla ompeleella. Käytä 1,5 cm saumavaroja. Avaa sauma ja käännä kumpikin saumavara erikseen kaksinkerroin ja tikkaa ne. (kuvat 4. ja 5.)

Sadeviitan nyörit
Kuva 4. Käännä hupun etureunaan kolminkertainen päärme
Sadeviitan kaulus
Kuva 5. Käännä hupun etusauman kumpikin saumavara erikseen kaksinkerroin ja tikkaa ne.

Kiinnitä huppu osa viitan pääaukkoon suoralla ompeleella ja huolittele, mikäli kangas vaatii huolittelun. 
 
Kiinnitä painonapit tai ompele sivusaumat kiinni päällitikkauksella noin 25 cm alueelta. Varmista kiinnityspaikat, jotta ne tulevat sinulle luonteviin kohtiin. Jätä noin 40 cm leveät käsiaukot.
 
Lopuksi ompele halutessasi sadeviitalle kätevä säilytyspussi. Tee pussi kahdesta suorakaiteen muotoisesta palasta. Valmiin pussin koko noin 22x35 cm. Ompele kapea päärme pussin yläreunaan ja ompele pussin sivut ja alareuna yhteen oikeat puolet vastakkain. Pussin suuhun voit myös halutessasi omella nauhakujan ja pujottaa nauhan, jolla saat kiristettyä pussin suun.

Säilytyspussi sadeviitalle

ASIAKKAIDEMME ARVOSTELUITA

Suomen laajin myymäläverkosto ja kangasvalikoima

Ammattitaitoinen henkilöstö

Verhokankaat ompelusta asennukseen helposti yhdellä ostokerralla

Turvallinen kotimainen verkkokauppa