Eurokangas

Lattiatyyny

Iso lattiatyyny sopii löhöilyyn olohuoneeseen, lastenhuoneeseen tai vaikkapa makuuhuoneen lukunurkaksi! Katso ideat ja ohjeet kahden erilaisen - kukkallisen lattiatyynyn sekä leikkisän Mikki-tyynyn ompeluun!

Kukallinen lattiatyyny

Valitse tyynyn kankaaksi kestävää, hieman paksumpaa kangasta, esimerkiksi verhoilukangasta tai jämäkkää puuvillakangasta. Kesällä lattiatyyny muuntautuu unelmien löhöpaikaksi terassille tai parvekkeelle. Vettähylkivästä Sunbrella-kankaasta valmistettu tyyny ei säikähdä pientä vesisadettakaan. Sunbrella sopii myös lastenhuoneen lattiatyynyn kankaaksi helpon puhdistettavuuden ja likaahylkivyytensä ansiosta.

Ohjeen lattiatyyny on valmistettu upeasta Sonetti-verhoilukankaasta.

Verhoilukankaat
Ompelutarvikkeet ja vetoketjut

Tarvikkeet

Sisätyynyn ompelu

Ompele lakankankaasta sisäpussi, joka pitää sisätyynyt omissa lokeroissaan. Leikkaa lakanakankaasta 2 palaa kooltaan 1,12 m x 1,12 m. Mitat sisältävät saumavarat. Ompele palat yhteen suoralla ompeleella reunoistaan, mutta jätä reunoille kaksi aukkoa, joiden kautta sisätyynyt pujotetaan paikoilleen. (tähän ohjekuva sisältäen merkinnät)

Käännä tyynypussi ja ompele suoralla ompeleella lokerot tyynyille. Laita 1 sisätyyny jokaiseen osaan ja ompele aukot kiinni.

Päällisen ompelu

Leikkaa päällikankaasta kuvan mukaiset palat (1 kpl jokaista kokoa). Mitat sisältävät saumanvarat.

Ompele alaosien (A + B) väliin vetoketju niin, että A osa peittää vetoketjun.

Aseta alaosa päälliosaan oikeat puolet vastakkain ja ompele palat yhteen noin 5 cm päästä reunoista. Silitä saumat ja käännä tyyny oikein päin.

Ompele reunoihin tikkaus 4 cm päästä reunoista, jolloin saumavarat jäävät tukevoittamaan kanttausta ja kiinnittyvät tikkausompeleeseen.

Laita neljästä erillisestä tyynystä koottu sisätyyny sisälle ja kiinnitä päälliosa ja alaosa keskeltä toisiinsa muutamalla pistolla. Voit myös käyttää nappia keskellä tyynyä. Pisto pitää kankaat yhdessä ja muotoilee lattiatyynyn muhkeaksi.

Pyöreä lattiatyyny Mikki-matosta

Voit ommella leikkisän lattiatyynyn myös pyöreästä matosta. Käytä tyynyyn ohutta ja taipuisaa mattoa, esimerkiksi Mikki-mattoa.

Tarvikkeet

Ohje

Leikkaa maton kokoa vastaava alakappale verhoilukankaasta, lisää mittoihin noin sentin saumavara ja huolittele kangas siksakilla tai saumurilla. Ompele alakappale ja matto yhteen nurjat puolet vastakkain samalla kääntäen alakappaleen saumanvaraa tyynynpäällisen sisään. Jätä aukko sisätyynyä varten. Ompele sisätyyny lakanakankaasta täytteitä varten. Täytteeksi sopivat vanu tai muut pehmeät materiaalit. Asettele sisätyyny paikoilleen.

Tikkaa kääntöaukko umpeen pitkillä pistoilla.

Voilà! Lastenhuoneen uusi suosikkipaikka on syntynyt!

Verhoilukankaat
Ompelutarvikkeet ja vetoketjut

Seuraava ompeluprojekti mietinnässä?

Kaipaatko lisää ideoita tuleviin ompeluprojekteihin? Ajattelimme, että sinua voisi kiinnostaa myös torkkupeitteen ja kaitaliinasta tehtyjen korien ompeluohjeet!

ASIAKKAIDEMME ARVOSTELUITA

Suomen laajin myymäläverkosto ja kangasvalikoima

Ammattitaitoinen henkilöstö

Verhokankaat ompelusta asennukseen helposti yhdellä ostokerralla

Turvallinen kotimainen verkkokauppa