Eurokangas

Kietaisuhame


Tämän helpon kietaisuhameen ompelet vain muutamalla suoralla saumalla. Ihana kietaisumalli korostaa kauniisti vyötäröä ja sopii niin arkeen kuin juhlaan. Ompele hame laskeutuvasta viskoosista, pellavasta, ohuesta puuvillasta tai paksummasta trikoosta.

Tarvikkeet

Kangasta 2 kertaa haluamasi hameen pituuden verran käännevaroineen (kankaan leveys 140 cm - 150 cm). Solmimisnauhat tulevat kappaleiden yli jäävistä sivuista tai voit käyttää valmista nauhaa.
Ompelulankaa
Nappeja
Kovike-/ tai tukikangasta halutessasi napinläven kohdalle

Viskoosikankaat
Pellavakankaat
Trikookankaat

Ohje

1. Mittaa vyötörön ympärys (vy) ja haluttu hameen mitta.
2. Leikkaa kankaasta kaksi samanlaista kappaletta.

Leveys: 2 x vyötärön ympärys (sisältää saumanvarat)

Korkeus: valmis hameen pituus käännevaroineen.

3. Varaa käännevaroihin yläreunaan 6 cm (3 cm + 3 cm= 6 cm) ja helmaan 3 cm.
4. Leikkaa ylijääneestä kankaasta solmimisnauhat (2 kpl). Ohuissa kankaissa voit ommella nauhat pussiin, jolloin leikattavien palojen koko on 8 cm x noin 50 cm. Valmiin nauhan leveys on 3 cm. Vinkki: Mikäli käyttämäsi kangas on jäykempää, voit tehdä nauhat pienellä päärmeellä, jotta solmimisnauhoista, ei tule liian jäykkiä tai käytä valmista nauhaa.

5. Käännä kappaleiden yläreunaan 3 cm + 3 cm leveä päärme.
6. Ompele sivusaumat, kiinnitä samalla solmimisnauhat. Huolittele saumavarat yhteen. Huolittele helma ja käännä 3 cm käänne.
7. Tee napinlävet 3 tai 4 kpl ja kiinnitä napit. Jos haluat, että napit jäävät näkyviin vyötärölle, kiinnitä napit etukappaleen sisäpuolelle ja tee napinlävet takakappaleeseen. Vinkki: Mikäli napinläpien ompelu ei ole lempipuuhaasi, voit ommella vyötärön toiseen reunaan (sisimmän napinläven kohtaan), pystysuoran ompeleen päärmeen korkuisena. Toiseen reunaan voit tehdä ainoastaan yhden napinläven tai käyttää pienen tarranauha palan.

Mittaa ensin vyötärönympärys. Pukeutumisaukko on ½ vyötärönympäryksestä. Sivut ovat ¼ vyötärönympäryksestä. Solmimisnauhan korkeus on 3 cm ja pituus n. 50 cm vyötärönympäryksestä tai haluamasi mitta. Halutessasi voit lisätä kuminauhan takakappaleen aukon reunaan tuomaan lisää istuvuutta.

Seuraava ompeluprojekti mietinnässä?

Kaipaatko lisää ideoita tuleviin ompeluprojekteihin? Ajattelimme, että sinua voisi kiinnostaa myös kellohameen ja hame kuminauhavyötäröllä ompeluohjeet!

ASIAKKAIDEMME ARVOSTELUITA

Suomen laajin myymäläverkosto ja kangasvalikoima

Ammattitaitoinen henkilöstö

Verhokankaat ompelusta asennukseen helposti yhdellä ostokerralla

Turvallinen kotimainen verkkokauppa