Eurokangas

KELLOHAME

Kellohame ompeluohje

TARVIKKEET

-Kangasta n. 2 m (leveys 140-150 cm)
-Tukikangasta
-Kuminauhaa vyötärölle
-Ompelulankaa


Mittaa vyötärönympärys, lantionympärys ja haluttu hameen pituus kaavan piirtämistä varten.

Viskoosit:

Polyesterit:

Puuvillat:

KAAVA

Mittaa hameen pituus kaavapaperille ja piirrä hameen kaareva alareuna ja vyötäröaukko kuvan osoittamalla tavalla. Hameen vyötäröaukko kaavalla on 1/4 lantionympäryksestä, johon on lisätty
väljyysvara n. 4-5 cm pukemisen helpottamiseksi. Lisää 1 cm saumavarat.

LEIKKUU

Leikkaa 2 kappaletta taitteelta, jolloin saat hameesta täyskellon. Hyvä hameen pituus valmiina on n. 65-70 cm. Mittaa hameen vyötärökaitaleen pituus kaavasta ja lisää 1 cm saumanvara.
Leikkaa kaitale taitteelta. Kaitaleen korkeus on 12 cm eli valmiina 5 cm.

OMPELU

  1. Ompele sivusaumat suoralla ompeleella ja huolittele reunat. Silitä saumat ja käännä hame. Tee 0,5 cm hakki keskelle eteen ja taakse.
  2. Silitä tukikangas vyötärökaitaleen nurjalle puolelle ja merkitse hakeilla keskietu ja –taka. Ompele kaitale lyhyistä saumoista oikeat puolet vastakkain suoralla ompeleella. Taita kaitale pituussuunnassa kahtia ja laita kaitaleen sisään kuminauha, jonka valmis pituus on vyötärönympärys + 2-3 cm.
  3. Neulaa vyötärökaitaleen molemmat reunat hameeseen oikeat puolet vastakkain kohdistamalla hakit. Kuminauhan vuoksi vyötärökaitaletta pitää venyttää ommellessa.
  4. Tee helmaan päärme. Esimerkiksi rullapäärme sopii hyvin ohuille kankaille. Paksummat kankaat on helpompi huolitella ja kääntää kerran. Rypytyslangan ompelu ulkokaarelle helpottaa käänteen ompelua.
Kellohame kaava

Seuraava ompeluprojekti mietinnässä?

Kaipaatko lisää ideoita tuleviin ompeluprojekteihin? Ajattelimme, että sinua voisi kiinnostaa myös kietaisuhameen ja hame kuminauhavyötäröllä ompeluohjeet!

ASIAKKAIDEMME ARVOSTELUITA

Suomen laajin myymäläverkosto ja kangasvalikoima

Ammattitaitoinen henkilöstö

Verhokankaat ompelusta asennukseen helposti yhdellä ostokerralla

Turvallinen kotimainen verkkokauppa