Eurokangas

KIILAKEHYKSET

Tee kangastaulu kiilakehysten avulla

TEE ITSE SISUSTUSTAULU KIILAKEHYKSILLÄ – NÄILLÄ OHJEILLA ONNISTUT

Itse tehdyllä kankaisella sisustustaululla tai sisustustaulujen sarjalla saat tuotua kotiin persoonallisia yksityiskohtia helposti ja edullisesti. Valitse kangas oman sisustustyylisi mukaan, olipa se sitten pelkistetyn skandinaavinen tai runsas ja värikylläinen. Kokosimme helpot ohjeet sisustustaulujen tekemiseen. Valitse vain mieleisesi kangas, oikeankokoinen kiilakehys sekä hanki tarvittavat tarvikkeet. Näillä ohjeilla onnistut varmasti!

Kiilakehysten asennus

KIILAKEHYKSEN VALINTA

Puinen kiilakehys on tukeva ja käytännöllinen pohja kaikille sisustus- ja valotauluille. Kiilakehyksellä sisustustaulun valmistaminen on helppoa, sillä kehyksen kokoaminen onnistuu ilman mitään työkaluja ja taulukangas vain pingotetaan sekä nidotaan kiinni kehykseen. Valitse sisustukseesi sopivan kokoinen yksittäinen kiilakehys tai useampi kiilakehys, mikäli toteutat sisustustauluista ryhmän. 

TAULUKANKAAN VALINTA

Valitse kangas sisustustaulun tyylin ja roolin mukaan. Jos sisustustaulun on tarkoitus olla näyttävä yksityiskohta huoneessa, valitse värikkäitä ja kuosillisia kankaita. Jos taas sisustustaulu on harmoninen ja huomaamaton osa muuta sisustusta, valitse taulun kangas esimerkiksi värin ja struktuurin mukaan. Sisustus- ja valotauluun sopivia kankaita ovat esimerkiksi tukevat painetut puuvillakankaat ja pellavakankaat. Marimekko-aiheiseen sisustustauluun sopivat kaikki Marimekko-kankaat ja lasten huoneeseen leikkisät kuosit.

Hanki kangasta noin 20 cm enemmän kuin taulun koko, jotta saat sen nidottua kehykseen sujuvasti. Huomioi myös kankaan kuvion kohdistaminen kehykseen haluamallasi tavalla.

Muumi kankaasta tehty sisustustaulu

TARVITTAVAT TAUSTAKANKAAT

Jotta sisustustaulusta tulee ryhdikäs ja viimeistellyn näköinen, kannattaa varsinaisen taulukankaan alle pingottaa levyvanua ja lakanakangasta taustakankaaksi. Tukeva tausta mahdollistaa minkä tahansa kankaan valinnan varsinaiseksi taulukankaaksi, koska kovin ohutkaan kangas ei kuulla läpi eivätkä kehykset pääse painautumaan kankaaseen.

Leikkaa vanusta ja lakanakankaasta sopivan kokoiset palat eli noin 20 cm enemmän kuin kehyksen koko. Laita vanu alle ja lakanakangas sen päälle. Tarvittaessa saumuroi tai harsi ne kevyesti yhteen, jotta saat ne siististi nidottua kiinni kiilakehykseen. Nido varsinainen taulukangas paikalleen vasta tämän jälkeen.

Poro kiilakehys kangastaulu

Kiilakehyksten avulla voit tehdä myös tunnelmallisen valotaulun tai käyttää verhoiltuja kehyksiä sängynpäätynä

SISUSTUSTAULUN KIINNITYS

Sisustustauluun kannattaa tehdä ripustuslanka esimerkiksi silmukkaruuveilla ja Colorado-nyörillä. Ripustuslangan avulla taulu on helppo kiinnittää seinälle vaikkapa taulukoukulla. 

ASIAKKAIDEMME ARVOSTELUITA

Suomen laajin myymäläverkosto ja kangasvalikoima

Ammattitaitoinen henkilöstö

Verhokankaat ompelusta asennukseen helposti yhdellä ostokerralla

Turvallinen kotimainen verkkokauppa