Eurokangas

Sisustustaulu kankaasta

Tee sisustustaulu kankaasta

Itse tehdyllä kankaisella sisustustaululla tai sisustustaulujen sarjalla saat tuotua kotiin persoonallisia yksityiskohtia helposti ja edullisesti. Valitse kangas oman sisustustyylisi mukaan, olipa se sitten pelkistetyn skandinaavinen tai runsas ja värikylläinen. Valitse vain mieleisesi kangas ja oikeankokoinen tausta!

Valitse sisustustaulun pohjaksi esimerkiksi sopivan kokoiset kiilakehykset, kevyt levy (esim. styroksi- tai kapalevy) tai nikkaroi kehykset itse puurimoista. Valitse sisustukseesi sopivan kokoinen yksittäinen taulu tai useampi taulu, mikäli toteutat sisustustauluista ryhmän. Lisäksi tarvitset niittipistoolin tai muun työkalun, jolla voit kiinnittää kankaan tukevasti kiinni taustaansa.

Taulukankaan valinta

Valitse kangas sisustustaulun tyylin ja roolin mukaan. Jos sisustustaulun on tarkoitus olla näyttävä yksityiskohta huoneessa, valitse värikkäitä ja kuosillisia kankaita. Jos taas sisustustaulu on harmoninen ja huomaamaton osa muuta sisustusta, valitse taulun kangas esimerkiksi värin ja struktuurin mukaan. Sisustus- ja valotauluun sopivia kankaita ovat esimerkiksi tukevat painetut puuvillakankaat ja pellavakankaat. Marimekko-aiheiseen sisustustauluun sopivat kaikki Marimekko-kankaat ja lasten huoneeseen leikkisät kuosit.

Hanki kangasta noin 20 cm enemmän kuin taulun koko, jotta saat sen nidottua taustaansa sujuvasti. Huomioi myös kankaan kuvion kohdistaminen kehykseen haluamallasi tavalla. Muista myös silittää kangas ennen kiinnitystä, jotta lopputulos on kauniin sileä ja rypytön.

Katso kuviolliset kankaat

Katso Marimekko-kankaat

Tarvittavat taustakankaat

Jotta sisustustaulusta tulee ryhdikäs ja viimeistellyn näköinen, kannattaa varsinaisen taulukankaan alle pingottaa levyvanua ja lakanakangasta taustakankaaksi. Tukeva tausta mahdollistaa minkä tahansa kankaan valinnan varsinaiseksi taulukankaaksi, koska tällöin kovin ohutkaan kangas ei kuulla läpi.

Leikkaa vanusta ja lakanakankaasta sopivan kokoiset palat eli noin 20 cm enemmän kuin kehyksen koko. Laita vanu alle ja lakanakangas sen päälle. Tarvittaessa saumuroi tai harsi ne kevyesti yhteen, jotta saat ne siististi nidottua kiinni kiilakehykseen. Nido varsinainen taulukangas paikalleen vasta tämän jälkeen.

Samalla idealla voit tehdä myös tunnelmallisen valotaulun tai käyttää verhoiltuja kehyksiä sängynpäätynä.

ASIAKKAIDEMME ARVOSTELUITA

Suomen laajin myymäläverkosto ja kangasvalikoima

Ammattitaitoinen henkilöstö

Verhokankaat ompelusta asennukseen helposti yhdellä ostokerralla

Turvallinen kotimainen verkkokauppa