Eurokangas

HELPPO SÄNGYNPÄÄTY KIILAKEHYKSISTÄ

Itse tehty sängynpääty

Valmista helppo sängynpääty hyödyntäen kevyitä taulunkehyksiä. Taulunkehykset vuorataan kankaisella hupulla, jota vaihtamalla saat aina uutta ilmettä makuuhuoneeseen. Voit myös tehdä verhoilusta kiinteän, jolloin päädyn valmistaminen on entistä helpompaa!

Valitse sängynpäädyn kankaaksi verhoilukangasta tai esimerkiksi paksumpaa pellavaa tai puuvillaa, joka kestää kulutusta ja on jämäkkä. Ohjeen pääty on valmistettu Mainz-verhoilukankaasta.

Tässä ohjeessa taulunkehyksinä käytetään kevyitä kiilakehyksiä, joita on saatavilla useita eri kokoja. Kuvan kokonaisuus on tehty kahdesta erillisestä 80x120 kokoisesta kehyksestä, jolloin pääty on sopiva parisänkyyn. Valitse kehysten koko omaan sänkysi mittojen mukaisesti. Usein sängynpääty on hieman leveämpi kuin sänky, jolloin se kehystää vuoteen kauniisti.

Valmiit päädyt asennetaan lattialle ja tuetaan vuoteen avulla paikoilleen.

Sängynpääty kankaasta

TARVIKKEET

  • Kiilakehyksiä. Valitse haluamasi koko sekä määrä. Parisänkyyn (lev. 160 cm) tarvitset kaksi 80x120 cm kokoista kiilakehystä.
  • Vaihtoehto 1 kiinteä verhoilu: Lakanakangasta päädyn koon mukaisesti sekä noin 5 cm ylimääräistä pituus- ja leveyssuunnassa.
  • Vaihtoehto 2 irrotettava huppu: Lakanakangasta kuten edellä sekä lisäksi irtohuppuun kehyksen korkeuden verran kangasta.
  • Levyvanua (150 g). Vanulevyn tulee peittää kiilakehyksistä rakennetun päädyn pinta-ala kokonaan. Vanua tulee olla vähintään yksi kerros, mutta käytettäessä useampaa kerrosta kokonaisuudesta tulee muhkeampi. Huomioi, että vanun kiinnitystä varten tarvitset 5 cm ylimääräistä pituus- ja leveyssuunnassa.
  • Haluamaasi kangasta päädyn koon mukaisesti sekä noin 10 cm ylimääräistä pituus- ja leveyssuunnassa. Tarkista tarvitsemasi määrä ohjeesta.
  • Ompelulankaa
  • Verhoiluun tarkoitettu nitoja

Verhoilukankaat:

Kiilakehykset:

OHJE

Vaihtoehto 1. Kiinteä verhoilu

Leikkaa vanusta sekä lakanakankaasta 5 cm kiilakehystä suurempi pala kauttaaltaan. Ompele vanun ja lakanakankaan reunat kiinni toisiinsa.

Aseta kiilakehys pöydälle tai lattialle levitetyn vanun ja lakanakanaan päälle. Nido kokonaisuus kiinni kehykseen niin, että lakanakangas jää päällimmäiseksi.

Kiilakehykset

Leikkaa haluamastasi päällikankaasta noin 7-8 cm isompi kuin kehys ja huolittele reunat siksakilla. Nido kangas kiinni kehykseen. Nosta kehys pystyyn ja asenna seinän ja patjan väliin.

 

Vaihtoehto 2. Irrotettava huppu

Leikkaa vanusta sekä lakanakankaasta 5 cm kiilakehystä suurempi pala pituus- ja leveyssuunnassa. Ompele vanun ja lakanakankaan reunat kiinni toisiinsa.

Aseta kiilakehys pöydälle tai lattialle levitetyn vanun ja lakanakanaan päälle. Nido kokonaisuus kiinni kehykseen niin, että lakanakangas jää päällimmäiseksi.

Seuraavaksi valmistetaan huppu. Leikkaa haluamastasi päällikankaasta noin 10 cm kiilakehystä suurempi pala pituus- ja leveyssuunnassa, jolloin kangas kääntyy reilusti päädyn nurjalle puolelle. Leikkaa lakanakangas leveyssuunnastaa noin 6 cm päällikangasta kapeammaksi. Käytä lakanakankaan korkeutena kehyksen korkeutta.

Kangashuppu sängynpäätyyn

Ompele päällikankaan kulmat jiiriin. Tarvittaessa löydät ohjeita vinon kulman ompeluun Googlesta tai Youtubesta.

Sängynpäädyn takaosa

Yhdistä suoralla ompeleella lakanakangas ja päällikangas toisiinsa oikeat puolet vastakkain. Huolittele reunat siksakilla. Jätä alareuna avoimeksi. Huom! Varmista hupun oikea koko ennen huolittelua, jotta voit tarvittaessa muokata huppua kehykseen sopivaksi.

Leikkaa alareuna tasaiseksi ja jätä alareunaan noin 3 cm saumanvaraa ja huolittele avoimeksi jätetty alareuna siksakilla. Käännä lakana- ja päällikankaan alareunoista noin 3 cm leveä yksinkertainen päärme ja ompele suoraommel. Vedä pussi kehyksen päälle.

Painetut kankaat:

ASIAKKAIDEMME ARVOSTELUITA

Suomen laajin myymäläverkosto ja kangasvalikoima

Ammattitaitoinen henkilöstö

Verhokankaat ompelusta asennukseen helposti yhdellä ostokerralla

Turvallinen kotimainen verkkokauppa