Eurokangas

Aamuvarhain heräävä suosikkijuontaja Anni Hautala: "En nukkuisi ilman pimentäviä verhoja

Radio Suomi Popin juontaja Anni Hautalan perheen kodissa on mukavan lämmintä ja viihtyisää. Idyllinen 70-luvun omakotitalo huokuu aikakautensa selkeälinjaista tyyliä ja kotoisaa tunnelmaa, jota tavoiteltiin myös Eurokankaan toteuttamissa verhoratkaisuissa.

Lämpöä ja kodikuutta talon tyyliä kunnioittaen

Anni Hautalan sisustuksen uudistuksessa lähtökohtana oli hyödyntää ensisijaisesti kierrätettyä ja tuunattua. Sisustukseen haettiin lämmintä tunnelmaa ja pehmeää värimaailmaa, joka tukee 1970-luvulla rakennetun talon virtaviivaista ilmettä. ”Hankimme kaiken muun kirppareilta, paitsi verhot. Verhoilimme jopa vanhan sohvan uudelleen sen sijaan, että olisimme ostaneet uuden”, Anni kuvailee ja kiittelee sisustussuunnittelija Anna-Kaisa Melvasta onnistuneesta lopputuloksesta sekä avusta projektissa.

Verhoihin ja rullaverhoihin Anni halusi panostaa, koska ne ovat uudessa kodissa tärkeässä roolissa sekä sisustuksen kehystäjinä että valon-, lämpötilan ja näkymien säätelijöinä. ”Meille oli alusta asti selvää, että verhoja tulee. Koti tuntuu kolkolta ilman verhoja”, toteaa Anni, joka ei kuitenkaan halunnut menettää hermojaan valmisverhojen kanssa. Anna-Kaisa ehdotti Eurokangasta ja mittojen mukaan suomalaisena työnä valmistettuja verhoja, verhokiskoja ja rullaverhoja. Eurokankaan verhosuunnittelija Hanna Säävälä kutsuttiin paikan päälle ottamaan mittoja ja tekemään ehdotusta.

Anni valitsi olohuoneeseen ja makuuhuoneeseen suorat sivuverhot ja lastenhuoneeseen, keittiöön sekä alakerran tv-huoneeseen kaukosäätimellä ohjatut moottoroidut rullaverhot. Projekti suunnittelusta, toteutukseen ja asennukseen sujui vaivattomasti sovitussa aikataulussa. Verhot ommeltiin Eurokankaan Tammiston ompelimossa, kiskot valmistettiin Vantaalla Kiskotalossa ja rullaverhot Eurokankaan kaihdintehtaalla Lahdessa. Eurokankaan asentaja asensi kaikki tuotteet paikalleen. Anni kiittelee asiantuntijoita: ”ehdotukset olivat täydellisiä, en olisi osannut pyytää tällaista” ja hehkuttaa suomalaisena Avainlippu-työnä valmistettuja tuotteita: ”Mittatilaustuote on investointi, joka kestää aikaa ja on just eikä melkein sopiva!”

Makuuhuoneessa pitää olla oikeasti pimeää

Aamujuontajan työssä korostuvat hyvä ja riittävä uni. Nukkumaan on rauhoituttava aikaisin, ja makuuhuone vaatii silloin täydellistä pimentämistä. Tämä onnistuu oikeilla verho- ja ripustusratkaisuilla. Anni Hautalan makuuhuoneeseen valo tulvii sisään isoista ikkunoista sekä lasisesta väliovesta olohuoneen ja makuuhuoneen välillä. Sisustussuunnittelija Anna-Kaisa Melvakselle tämä ei ollut ongelma, vaan hän lähti työstämään ratkaisua Eurokankaan verhoasiantuntijan Hanna Säävälän kanssa.

”Meillä ei ole ollut näin hienoja verhoja ikinä. Nämä todella toimii ja pimentää!”, Anni huudahtaa ja kertoo että huone on öisin niin pilkkopimeä, ettei vesilasiakaan löydä pöydältä kuin käsikopelolla. Verhokankaaksi Annin makuuhuoneeseen valikoitui lämpimän harmaan sävyinen pimennyskangas, joka on täysin pimentävä eli blackout. Verhot ripustettiin Wave-verhonauhalla kauniin aaltoilevan lopputuloksen aikaan saamiseksi. Kattokiskoilla verhot ulottuvat katosta lattiaan korostaen avaruutta ja huonekorkeutta. Runsaat ja kauniisti laskeutuvat verhot tuovat huoneeseen tavoiteltua lämpöä ja pehmeyttä, mutta ne myös vaimentavat ääntä. Makuuhuoneesta olohuoneeseen puolelle näkyvät verhot vuoritettiin samalla kankaalla olohuoneen verhojen kanssa yhtenäisen ilmeen saavuttamiseksi.

Lastenhuoneen verhoksi hankittiin sisustukseen sopiva pimentävä rullaverho siniharmaalla kankaalla ja valkoisella alalistalla. Rullaverho on hyvä valinta silloin, kun tilaan ei haluta perinteisiä verhoja, mutta ikkunaan kuitenkin kaivataan näkö- ja valosuojaa. Moottoroidulla mekanismilla ja kaukosäätimellä toimiva rullaverho on arjessa helppokäyttöinen: se liikkuu nappia painamalla alas ja ylös.

Keittiön verhoksi Anni valitsi tyylikkään vaalean, niin ikään kaukosäätimellä toimivan moottoroidun rullaverhon.

Verhokankaaksi makuuhuoneeseen valittiin täysin pimentävä, blackout-laatuinen Apollo-pimennyskangas. Apollon laajasta värivalikoimasta tilaan valittiin lämpimän harmaa, H200 sävy.

Ota asiantuntija avuksi

Anni luotti projektissaan asiantuntijoihin ja nauttii juuri sellaisesta lämminhenkisen kodikkaasta sisustuksesta, mikä perheen toiveissa olikin. Kodin sisustus on nyt kerralla eheä kokonaisuus, joka kestää aikaa ja elämää. Kaikki verhot ovat Suomessa mittojen mukaan valmistettuja. Sivuverhot ovat oikean pituiset ja kauko-ohjaimella toimivat rullaverhot helpottavat lapsiperheen arkea.

Eurokankaan laaja valikoima erilaisia kankaita, verhomalleja ja teknisiä ratkaisuja yllätti Annin.

Oman kokemuksensa vakuuttamana hän rohkaisee muita kodin sisustusta ja verhoja miettivää: ”Rohkeasti vaan yhteyttä Eurokankaaseen ja varaa kotikäynti. On sen arvoista. Säästät omaa mielenterveyttä ja tuskailua. Saa vinkkejä ja näkemyksiä!”

Varaa aika verhosuunnitteluun

Tilaa pimennysverhot mittojen mukaan

Tilaa rullaverhot mittojen mukaan

ASIAKKAIDEMME ARVOSTELUITA

Suomen laajin myymäläverkosto ja kangasvalikoima

Ammattitaitoinen henkilöstö

Verhokankaat ompelusta asennukseen helposti yhdellä ostokerralla

Turvallinen kotimainen verkkokauppa