Eurokangas

Vinkit eläintalouden maton valintaan

Sopiiko matto eläintalouteen? Mitä kannattaa ottaa huomioon valittaessa mattoa eläintalouteen? Mikä materiaali kestää sekä aikaa että eläinten vauhdikkaita leikkejä? Miten puhdistan maton, jossa on koirankarvoja tai likaa? Kaikkiin näihin kysymyksiin ja moniin muihin saat vastauksen tästä artikkelista.

Oikeanlaisen maton valinta helpottaa eläintalouden arkea. Matot ovat eläintaloudessa hyvinkin hyödylliset ja käytännölliset, sillä ne suojaavat lattiaa nelijalkaisten kavereiden kynsien aiheuttamilta naarmuilta. Matto toimii hyvin myös liukastumisen esteenä, sillä se estää tassujen sutimisen kovalla ja liukkaalla lattialla. Näin ollen matto suojaa samalla myös karvakavereiden lonkkia ja niveliä, sekä ennalta ehkäisee niihin liittyviä sairauksia. Kannattaa varmistaa, että mattojen alla on liukumista estävä materiaali.

Suosi tiiviitä ja jämäkkiä mattoja

Eläintaloudessa kannattaa suosia tiiviisti kudottuja ja sileitä mattoja, jotka ovat kestäviä, helppohoitoisia ja vaivattomia puhdistaa. Näissä matoissa karvat jäävät maton päälle, jolloin ne on helppo siivota pois. Nukkamatoissa kannattaa suosia tiivis- ja matalanukkaisia, jolloin karva ei jää nukkien väliin. Valittaessa tarpeeksi jämäkkä matto varmistetaan, ettei matto pääse rullautumaan vauhdikkaammissakaan leikeissä tassujen alta. Valikoimassamme on monia mattovaihtoehtoja, joilla sisustat kodistasi kivan näköisen unohtamatta mattojen toimivuutta eläintaloudessa.

VM Carpetin laadukkaat matot

Laadukkaasta VM Carpet -mattovalikoimastamme löytyy useita eläintalouteen sopivia mattoja, muutaman mainitaksemme: Hattara, Tunturi, Esmeralda, Elsa ja Matilda. Nämä kaikki ovat tiiviitä ja kestäviä mattoja, jotka kestävät eläintaloudessa varmasti niin aikaa kuin karvakavereiden vauhdikkaita leikkejäkin. Yllä olevissa kuvissa Lulu-koiran alla on VM Carpetin Hattara-matto sävyssä valkoinen. Hyvänä lisänä edellä mainittujen VM Carpet -mattojen pohjalla on valmiiksi joko EVA- tai EVAPOLYTEX® -materiaali, joka estää maton liukumisen. Pohjamateriaalit soveltuvat kaikille lattiapinnoille, myös lattialämmitteisiin huoneisiin. Näin ollen erikseen ei tarvitse ostaa liukuestettä matolle. VM Carpetin matot ovat helposti puhdistettavia, jolloin soveltuvat erinomaisesti eläin- kuin lapsiperheeseen.

Oman mallistomme villamatot

Myös omasta mallistostamme löytyy laaja valikoima erilaisia nelijalkaisten koteihin sopivia mattoja. Villa on hyvä materiaali matossa, sillä villa hylkii likaa ja sen päältä on helppo pudistaa karvat sekä muut liat pois. Villamatoistamme suosittelemme ajattomia ja neutraaleja vaihtoehtoja. Villamatot pitävät myös omistajien varpaat lämpimänä ja näyttävät hyvältä monenlaisissa kodeissa. Mattojen pohjalla ei ole valmiiksi materiaalia, joka estää liukumisen. Meiltä löydät edullisesti maton alle myös liukuesteitä.

Parhaat vinkit maton puhdistamiseen ja karvojen poistoon

Perinteisesti matot puhdistetaan pesemällä ja imuroimalla. Meillä on kuitenkin tarjota lisää niksejä maton puhdistukseen ja osa nikseistä käy myös sohvan puhdistamiseen. Puhdista liat sekä ota koirankarvat ja kissankarvat pois matosta seuraavilla vinkeillä:

  • Teippiharja. Tällä saat matosta näppärästi irti niin koirankarvat kuin muutkin hiukset ja pölypallot. Teippiharjan etuna on se, että se ottaa tiukasti takertuneet karvat pois.
  • Kumilasta. Usko tai älä, mutta perinteinen ikkunalasta putsaa matosta tehokkaasti siihen kiinnittyneet karvat!
  • Kostea rätti. Toimii samalla periaatteella kuin teippiharja: karvat tarttuvat vaivattomasti kosteaan materiaaliin.
  • Kuran harjaus. Kuraa kannattaa ensin harjata vaikkapa kuivalla juuriharjalla, ennen kuin alkaa kastelemaan pintaa. Näin ehkäistään kuran turha leviäminen mattoon.
  • Tahranpoistoaine. Mikäli mattoon on päätynyt likatahra, kannattaa se puhdistaa mahdollisimman pian vaikkapa tahranpoistoainetta hyödyntämällä.

ASIAKKAIDEMME ARVOSTELUITA

Suomen laajin myymäläverkosto ja kangasvalikoima

Ammattitaitoinen henkilöstö

Verhokankaat ompelusta asennukseen helposti yhdellä ostokerralla

Turvallinen kotimainen verkkokauppa