Eurokangas

VARJOSTIN PELLAVASTA

Tee se itse varjostin

Kankaisella varjostimella luot rennon tunnelman makuuhuoneeseen tai näyttävän katseenkiinnittäjän esimerkiksi olohuoneeseen. Kevyt pellava siivilöi valoa kauniisti ja keveytensä ansiosta laskeutuu kauniisti.

Hyödynnä vanhan varjostimen kehikkoa tai askartele kokonaan uusi. Varjostinkehikoita on saatavilla myös hyvin varustelluista askartelukaupoista tai hyödynnä kirpputorin aarteita.

Huolehdi valaisinta käyttäessäsi, että ilma kiertää varjostimen sisällä vapaasti, eikä varjostimen kangas kosketa lamppua. Ilmakierron varmistamiseksi älä kiristä varjostimen yläreunaa aivan kiinni, vaan jätä pieni aukko, josta myös pujotat lampun johdon. Valitse lampuksi kuumenematon energiansäästö- tai led-lamppu.

Varjostimen ompeluohje

TARVIKKEET


- Varjostimen kehikko, tarvittaessa valaisinjohtoa sekä lampunpidike
- Kangasta varjostimeksi, esimerkiksi laskeutuva ja kevyt pellava esim. Hurma- pellava.
- Ohutta nyöriä
- Ompelulankaa

Pellavakankaat:

OHJE


Varjostin ommellaan kehyksen päälle suorakaiteenmuotoiseksi hupuksi, joka kiristetään pussimaiseksi hupun ala- ja yläreunojen nauhakujien avulla.

Pellava varjostin kaava

Aloita mittaamalla valitsemasi varjostinkehikon ympärysmitta ja lisää muutama sentti saumavaroihin. Ympärysmitta on kangaspalan leveys.

Mittaa sopiva korkeus varjostimelle. Varjostin voi olla huomattavasti korkeampi kuin itse kehikko. Voit tarvittaessa tukea kangasta rautalangalla tai verhovaijerilla, jos teet varjostimesta huomattavasti alkuperäistä kehystä korkeamman.Tällöin varjostimen pohja muotoutuu kauniisti pussimaiseksi.

Lisää korkeuteen pituutta vielä minimissään 2 x kehyksen halkaisijan verran. Lisää myös saumavaroja noin 10 cm, jotta saat alaosasta pussittavan.

Huolittele sivut ja ompele suoralla ompeleella sivusauma niin, että ala- ja yläreunaan jää aukko nyörille. Ompele ala- ja yläreunaan 1,5-2 cm leveä nauhakuja. Pujota nauhat kujiin ja aseta varjostin paikoilleen.

ASIAKKAIDEMME ARVOSTELUITA

Suomen laajin myymäläverkosto ja kangasvalikoima

Ammattitaitoinen henkilöstö

Verhokankaat ompelusta asennukseen helposti yhdellä ostokerralla

Turvallinen kotimainen verkkokauppa