Eurokangas

UUDISTA PUUTARHATUOLIN PÄÄLLINEN

Itsetehty puutarhatuolin päällinen
Ompeluohje puutarhatuolin päällinen

Vanha puutarhatuoli uudistuu raikkailla päällisillä. Hyödynnä vanhaa pehmustetta kaavan piirtämisessä.

Ovatko puutarhatuoliesi päälliset jo hieman kulahtaneet? Helppo ja nopea tapa uudistaa vanhat kunnossa olevat puutarhatuolin pehmusteet on päällystää ne uudelleen. Piirrä kaava vanhasta päällisestä tai leikkaa kangas vanhan pehmusteen muodon mukaisesti. Toteutimme kuvan tuoliin helpon päällisen, joka on kätevästi irrotettavissa pesuun. Juju on takakappaleessa, joka on tehty kahdesta palasta, jotka menevät noin 20 cm päällekkäin. Etukappale on kauniisti yhtenäinen. Toteuta pehmuste kokonaan samasta kankaasta tai tee etu- ja takakappale eri kankaista leikitellen
 
Säänkestävät päälliset ompelet esimerkiksi Sunbrella-kankaasta. Sunbrella-kankaissa on erinomainen valonkesto, ja ne hylkivät likaa, kosteutta sekä hometta. Katetuille terasseille sopii myös esimerkiksi perinteikäs puuvillainen Pehtoori-kangas


TARVIKKEET


Kangasta tarvitaan etukappaleeseen pehmusteen korkeuden verran, takakappaleen korkeuteen pitää ottaa huomioon myös päällekkäin menevät osat (n. 20cm). Lisää mittaan pehmusteen sivun korkeus ja hieman saumavaroja.
 
Pehmusteen kiinnitykseen tarvitset kuminauhaa tuolin leveyden verran tai nyöriä noin 1,50 m.

Sunbrella-kankaat:

LEIKKUU


Leikkaa palat kauttaaltaan isommaksi kuin pehmuste. Ota huomioon pehmusteen paksuus ja lisää sivun osuus puoliksi sekä etu- että takakappaleeseen. Muista lisätä noin 1,5 cm saumavarat, takakappaleen päällekkäin meneviin sivuihin lisätään 4 cm saumanvarat.

Puutarhatuolin päällisen kaava

OMPELU


Ompele päärme (2 cm + 2 cm) takakappaleiden päällekkäin menevien lyhyiden sivujen reunaan.
 
Aseta selkänojaa vasten tuleva takakappale ensin etukappaleen päälle oikeat puolet vastakkain ja sen jälkeen toinen takakappale näiden päälle ja neulaa kankaat yhteen.
 
Mittaa tuolista sopiva paikka kiinnitysnauhoille tai kuminauhalle. Aseta nauhat kankaiden väliin sopivaan kiinnityskohtaan (nauhat sisäpuolelle). Kuminauha laitetaan kankaiden väliin yhtenä palana.  Pehmuste kiinnitetään tuoliin venyttämällä kuminauha tuolin selkänojan yli.

Puutarhatuoli
Puutarhatuolin päällisen kiinnittäminen

Leveä kuminauha pitää päällisen tukevati paikoillaan.

Ompele suoralla ompeleella kappaleet kiinni toisiinsa. Tee kulmiin aukileikkauksia, jos muoto on kaareva ja huolittele saumavarat yhteen. Käännä työ oikeinpäin ja siltä saumat auki. Pujota vanha pehmuste ja kiinnitä tuoliin.

ASIAKKAIDEMME ARVOSTELUITA

Suomen laajin myymäläverkosto ja kangasvalikoima

Ammattitaitoinen henkilöstö

Verhokankaat ompelusta asennukseen helposti yhdellä ostokerralla

Turvallinen kotimainen verkkokauppa