Eurokangas

NARUREPPU

Kätevässä narurepussa kulkevat mukana niin jumppavarusteet kuin metsäretken eväätkin. Ompele narureppu ohjeellamme!

Alkuperäinen ohje: Tost noi vaa -blogi

TARVIKKEET

 • Kangasta 80 x 50 cm (Vinkki! Tee reppu heijastavasta kankaasta. Näyt pimeässä!)
 • Sirkkoja / purjerenkaita 6 kpl (purjerenkaiden sijaan voit tehdä myös napinlävet)
 • Liimakangasta purjerenkaiden kiinnityspaikan vahvistamista varten
 • Nyöriä 9 mm 2 x 130 cm. (Aikuisen reppuun 2 x 150 - 160cm)
 • Ompelulankaa
 • Kulmapalat (vapaaehtoinen, esimerkiksi keinonahkaa) 10 x 10 cm

Lasten kankaat
Heijastavat kankaat

OHJE JA LEIKKUU

TYÖVAIHEET

 1. Aseta kangas vaakasuuntaisesti ompelupöydälle ja tee hakit eli merkinnät 20 cm päästä kankaan sivuista kuvan mukaisesti.

 2. Mittaa kummankin yläreunan merkinnästä 6 cm alaspäin ja merkitse kohdat kahdelle purjerenkaalle. Purjerenkaiden koosta riippuen etäisyys toisiinsa voi olla noin 3 – 5 cm. Vahvista purjerenkaiden paikat pienellä liimakangastilkulla tai valmiilla Prym liimakangasympyröillä, leikkaa reiät ja kiinnitä purjerenkaat paketin ohjeiden mukaisesti. Liimakankaasta tehdyt vahvikkeet estävät kankaan rypistymisen renkaiden kohdalta.

 3. Mikäli haluat reppuun särmää, ompele tässä vaiheessa kulmapalat. Leikkaa 10 x 10 cm pala diagonaalisesti kahtia, aseta palat alareunan merkkien päälle siten, että kolmion keskikohta on merkinnän kanssa pystysuorassa linjassa. Käytä rispaantumatonta kangasta tai käännä palan reunat sisään ja ompele reunat kankaan päältä.

 4. Ompele reppukankaan keskitaka eli kankaan pitkät reunat yhteen nurjalta. Huolittele sauma.

 5. Asettele nurjan työn keskitakasauma repun keskelle siten, että purjerenkaat ja kulmapalat asettuvat työn sivuille. Tässä vaiheessa huomaat, että repun etualareuna on hieman pidempi kuin taka-alareuna. Tee repun etualareunan keskiosaan laskos niin, että etu- ja taka-alareuna asettuvat samanmittaisiksi.

 6. Ompele pussin pohja. Käytä mieluiten tuplatikkausta (ompele kahdesti), jotta pohjasta tulee kestävä. Huolittele.

 7. Ompele nyörikuja. Käännä repun yläreunasta 6 cm nurjalle, josta 1 cm saumanvara käännetään kujan sisäpuolelle. Nyörikujan leveys on tällöin 5 cm. Käännä työ oikein päin ja ompele nyörikujan reuna oikealta puolelta 4,5 cm päästä repun suusta.

 8. Tikkaa tässä vaiheessa kulmapalan päältä noin 5 mm päästä palan reunasta. Vaikka et ole lisännyt kulmapaloja, tikkaa silti repun kulmat kuvan mukaisesti. Näin kulmiin lisättäviin purjerenkaisiin ei pääse kohdistumaan liikaa painetta ja vetoa.

 9. Lisää purjerenkaat repun alakulmiin, kulmapalojen päälle.

 10. Pujota nyörit. Pujota nuori yhdestä yläreunan purjerenkaasta sisään, kierrä kujan ympäri, ja ulos viereisestä purjerenkaasta. Pujota samainen nyöri repun alakulman purjerenkaan läpi, ja solmi nyörin päät. Mikäli nyörisi on tehty keinokuidusta, polta nyörin päät rispaantumisen estämiseksi. Lisää vielä toinen nyöri repun toiselle puolelle samalla ohjeella.

Reppu on valmis!

Vinkki! Reppuihin saat uutta ilmettä vaihtelemalla kankaan kuoseja sekä nyörien värityksiä. Tarvittaessa voit myös vuorittaa repun, joka tekee repusta hieman tukevamman. Nyörien sirkkarengaskiinnityksen voit myös halutessasi vaihtaa lenkkikiinnitykseen. Ompele kapeat kankaasta ommellut kangaslenkit repun sivusaumoihin ja pujota nyörit kangaslenkkien läpi.

ASIAKKAIDEMME ARVOSTELUITA

Suomen laajin myymäläverkosto ja kangasvalikoima

Ammattitaitoinen henkilöstö

Verhokankaat ompelusta asennukseen helposti yhdellä ostokerralla

Turvallinen kotimainen verkkokauppa