Eurokangas

ESILIINA

Esiliinan ompeluohje
Esiliinan ompeluohje

TARVIKKEET

Pellavakangasta tai muuta esiliinaksi sopivaa kangasta noin 1m (menekki riippuu esiliinan halutusta pituudesta). Kankaana kuvan esiliinassa on käytetty Paula -pellavakangasta.
- 30 mm leveää vinonauhaa 1 m
- Nauhoihin tukevaa kangasta 40 cm
Ompelulankaa

Pellavakankaat :

Esiliinan kaava

Kaava sisältää saumanvarat.

KAAVAT JA LEIKKUU

- Suorien sivujen käänteisiin on varattu kangasta 6 cm (3 cm +3 cm). Kaareviin reunoihin ei tarvita saumanvaroja sillä huolittelu tehdään vinonauhalla.
- Leikkaa taskua varten 29 cm x 42 cm pala. Taskun yläreunan käänteeseen on varattu  6 cm (3 cm + 3 cm) ja muihin sivuihin 1 cm.
- Leikkaa solmimisnauhoihin 2 kpl 13 cm x 115 cm näin nauhat yltävät silloin solmittavaksi eteen.
- Leikkaa niskanauhaan 1 kpl 13 cm x 90 cm.
- Tarkista nauhojen pituus vielä ennen ompelua, jotta ne istuvat oikein.

OMPELU

1. Ompele esiliinan sivut, helma, yläosan suora reuna ja taskun yläreuna 3 cm + 3 cm käänteellä. Jätä nauhojen kiinnitystä varten 4,5 cm aukot käänteisiin (sivujen yläreunaan ja yläosan toiseen kulmaan).

2. Käännä taskun muut reunat 1 cm verran ja ompele tasku kiinni esiliinaan taskun reunasta. Tee toinen suoraommel noin 1 cm päähän reunasta, jolloin saumavarat jäävät taskun sisäosassa piiloon ja taskusta tulee tukeva.

3. Silitä vinonauha pituussuunnassa kaksinkerroin (helpottaa nauhan ompelua) ja ompele se esiliinan kaareviin reunoihin. Käännä alussa ja lopussa vinonauhan päät siististi nauhan sisälle.

4. Taita solmimisnauhat nelinkerroin pituussuunnassa ja silitä. Ompele nauhojen toinen pää umpeen ja sen jälkeen pitkät sivut.

5. Asettele solmimisnauhat aukkokohtiin ja varmista niiden oikea mitta. Kiinnitä nauhat suoralla ompeleella, taita nauha ja vahvista toisella suoralla ompeleella.

6. Tee napinläpi noin 3 cm leveänä, jolloin se on hieman kapeampi kuin nauha. Vedä nauha napinlävestä ja tee solmu. Vaihtoehtoisesti voit ommella niskanauhaan napin tai tehdä kiinnityksen renkailla.

Ompele esiliina helpolla ohjeella

ASIAKKAIDEMME ARVOSTELUITA

Suomen laajin myymäläverkosto ja kangasvalikoima

Ammattitaitoinen henkilöstö

Verhokankaat ompelusta asennukseen helposti yhdellä ostokerralla

Turvallinen kotimainen verkkokauppa