Ylellinen torkkupeite

Eurokangas - Ompele ylellinen peite

Ihanan pehmoinen torkkupeite syntyy kun päällystät tavallisen täkin ylellisillä kankailla. Täkkinä voit käyttää ilmavaa untuvatäkkiä tai vanhaa täkkiä, jota voit pehmentää tarvittaessa vanulevyllä.

Valitse kankaiksi rohkeita kuoseja tai harmonisia yksivärisiä. Voit myös leikitellä eri kuosien yhdistelmillä. Kuvan täkissä on yhdistelty kukallista Fiorea sekä yksiväristä Ottoman-samettia. Lisämausteen täkkiin saat käyttämällä reunoissa tere-nauhaa. Vinkki! Paksusta sametista tehtynä peitosta tulee ihanan raskas, jolloin se mukautuu rentouttavasti vartaloa vasten.

Eurokangas - Yhdistä peitteeseen rohkeasti voimakkaita värejä!

Kankaita sisustukseen

Samettikankaat


Tarvikkeet

- Vanha täkki tai peite. Valmiit peitteet ovat kooltaan noin 150x200 cm. Täkki voi olla hieman leveämpi kuin kankaan leveys, tällöin valmiiseen täkkiin saadaan hieman muhkeutta.
- Kangasta (leveys 140-150 cm) täkin koon verran. Muista huomioida päädyn saumavarat!
- Terenauhaa peiton ympärysmitan verran sekä noin 15 cm ylimääräistä.
- Ompelulankaa

Ohje

Leikkaa kankaan pituus 2 cm isommaksi kuin peite ja pyöristä kulmia aavistuksen verran, jolloin terenauhan ompelu on helpompaa.

Eurokangas - Tereen ompelu peitteen kulmaan on helpompaa, kun pyöristät kulmia hieman

Terenauhan ompelu on helpompaa, kun pyöristät kankaiden kulmia.

Ompele terenauha suoralla ompeleella ensin toiseen kankaaseen. Kiinnitä ja ompele terenauha kankaan oikealle puolelle. Yhdistä tämän jälkeen kankaat toisiinsa oikeat puolet vastakkain. Terenauha jää kankaiden väliin. Jätä päätyyn kääntöaukko, joka on leveydeltään noin 60 cm, mutta älä vielä käännä peitettä oikein päin.

Eurokangas - Vinkki! Tereen päättely onnistuu, kun asettelet päät limittäin

Tereen päättely onnistuu, kun asettelet nauhan päät limittäin.

Leikkaa kulman saumavaroihin muutama hakki (aukileikkaus), jotta kulmat kääntyvät kauniisti.

Asettele täkki tasaisesti nurinpäin oleville kankaille. Kiinnitä täkki saumanvaroihin muutamalla pistolla noin 30-40 cm välein, jolloin täkki pysyy paikoillaan.

Käännä peite oikeinpäin ja ompele kääntöaukko huomaamattomasti kiinni käsin.

Kiinnitä täkki ja kankaat vielä toisiinsa muutamista kohdista käsin. Normaalin kokoiseen peitteeseen riittää 6-8 pistokohtaa. Tee kiinnitys ristipistoilla tai muulla haluamallasi pistolla. Voit käyttää kiinnitykseen myös nappeja, jotka ompelet kiinni tiukasti. 

Kankaita sisustukseen

Samettikankaat

Ompelutarvikkeet