Laatikkopaita

Eurokangas Ompeluohjeet ja kaavat Laatikkotoppi

Kuvassa oleva laatikkopaita on ommeltu 80 cm korkeasta ja 105 cm leveästä palasta.

 Suorakaiteen muotoisesta palasta ommeltu paita on kiva ja nopea käsityö kesään! Yksinkertaisella kaavalla ommeltu laatikkopaita sopii ensimmäiseksi ompelutyöksi tai vaikkapa vanhan ompeluharrastuksen uudelleen lämmittelyyn. Valitse materiaaliksi vilpoisa sifonki, viskoosi tai trendikäs läpinäkyvä pitsi. Pue väljä ja rento paita esimerkiksi bikinien päälle tai kerroksittain narutopin kanssa. Rannalle ja kaupunkibulevardille sopiva tunika syntyy ompelemalla paita pidemmästä kappaleesta.

Eurokangas - Ompeluohjeet ja kaavat: Laatikkopaita kaava Eurokangas - Ompeluohjeet ja kaavat: Laatikkopaita kaava

1. Taita kangas oikeat puolet vastakkain. Säädä pituus haluamasi mittaan. Ota huomioon helman ja hihansuiden viimeistelyyn tarvittavat 1 - 2 cm käännevarat.

2. Piirrä ja leikkaa pääntie sekä sivusaumat. Yllä olevassa kuvassa kaula-aukko on 20cm leveä ja 5cm syvä. Sivusauma leikataan taiten kankaan puolivälistä, ja sen syvyys hihansuuhun nähden on noin 10 cm.

Eurokangas - Ompeluohjeet ja kaavat: Laatikkopaita kaava Eurokangas - Ompeluohjeet ja kaavat: Laatikkopaita kaava 

3. Ompele sivusaumat.

4. Viimeistele pääntie esimerkiksi nauhalla. Huolittele hihansuut ja helma nauhalla tai käänteellä.  Halutessasi voit jättää rispaantumattoman kankaan reunat huolittelematta.

 

Tarvikelista:

Sifongit

 

Viskoosit

 

Pitsit

 

Coats Duet -ompelulangat

 

Joustokanttinauhaa