Eurokangas

VINKKEJÄ SUORAN VERHON OMPELUUN

suorat olohuoneen verhot, kuva: Piia Kalliomäki
Suorat makuuhuoneen verhot, kuva: @homevialaura

Verhoilla uudistat kodin ilmettä helposti. Suorien sivuverhojen ompelu ei ole vaikeaa, kunhan muistat tehdä ompelun eri vaiheet huolellisesti. Lue vinkkimme suoran verhon ompeluun ja onnistut varmasti

LÖYDÄ SOPIVA PITUUS

Ennen verhokankaan ostamista varmista verhojen sopiva pituus. Täyspitkät verhot ovat yleisin valinta verhojen pituudeksi. Täyspitkien verhojen sopiva pituus on yleensä pari senttimetriä lattiasta siten, ettei lattialistan yläreuna näy verhojen alta. Kun verhot ovat irti lattiapinnasta, ne laskeutuvat hyvin ja verhot eivät vaikeuta lattian puhtaanapitoa. Verhot voivat olla myös trendikkäästi ylipitkät, jolloin ne laskeutuvat juhlavasti lattialle.

Kun sopiva pituus on löytynyt lisää mittaan saumanvarat. Varaa kangasta saumanvaroihin noin 25-30 cm. Huomioi myös kuvioiden kohdistamiseen tarvittava kangasmäärä.

SIVUJEN OMPELU

Sivujen ompelu kannattaa aina, sillä siten saat kauniit ja viimeistellyt verhot. Parhaan lopputuloksen saat, kun leikkaat hulpiot pois, jos ne kiristävät tai ovat löysät. Siistejä ja tasaisia hulpioita ei tarvitse leikata pois.

Ompele sivuihin leveä päärme. Liian kapea sivupäärme tekee verhon sivusta kierteisen. Käännä sivut 2,5 cm kaksi kertaa. Säädä ompelukoneessasi piston pituus 4 mm, joka on sopiva verhojen ompeluun. Silitä ommellut sivut.

Suorien verhojen ompeleminen
Suorat verhot kattokiskolla

Verhon sivut kannattaa kääntää 2,5 cm verran kahdesti. Näin lopputulos on siisti, eivätkä verhojen sivut kierrä. 

VERHONAUHAN OMPELU

Silitä yläreunasta verhonauhan levyinen yksinkertainen käänne, joka tulee verhonauhan alle. Silitetty käänne helpottaa ompelua. Neulaa nauha ja käännä nauhan päät käänteen alle. Voit tässä vaiheessa ottaa verhonauhan narut esille ja solmia ne. Ompele nauhan kummatkin reunat ja päädyt. Ompele pitkät sivut aina samaan suuntaan.

Verhonauhan ompelu

Solmi verhonauhat narut, jotta ne eivät karkaa nauhaa ommellessa.

Verhonaujan ompelu voidaan tehdä usealla tavalla. Käytä tapaa, joka on sinulle luontevin. Sivujen ompelu voidaan tehdä myös nauhan kiinnittämisen jälkeen. Katso alta ohjeet verhonauhan ompeluun videon muodossa.

Verhonauhan kiinnitys sivujen ompelun jälkeen

Näin kiinnität verhonauhan suoralla ompeleella sivukäänteiden ompelun jälkeen.

Verhonauhan kiinnitys ennen sivujen ompelua

Katso videosta, kuinka verhonauha kiinnitetään ompelukoneen suoralla ompeleella ennen sivukäänteiden ompelua.

Wave-verhonauhan ompelu

Wave-verhonauhalla saat tehtyä itse kauniisti aaltoilevat verhot.

ALAKÄÄNTEEN OMPELU

Mittaa verhon valmismitta sivuista ja keskeltä verhoa ja merkitse alakäänteen paikka.

Alakäänteen leveys on noin 18 cm eli 9 + 9 cm päärme on pitkässä verhossa kauniin näköinen. Mitä pidempi verho, sitä leveämpi alapäärme voi olla. Käännä alareuna kolminkertaiseksi ja silitä käänteet. Käytä tarvittaessa nuppineuloja, jolloin käänteen ompelu on helpompaa.

VIIMEISTELY

Ompele kumpaankin alareunaan verhopainolle pieni tasku. Verhopainolla varmistetaan, että sivut pysyvät paikoillaan ja että verhot laskeutuvat kauniisti.

Verhojen alakäänteen ompelu
Tasku verhopainolle

Verhopainot pitävät verhon ryhdikkäänä. Ompele painoille pienet taskut alakäänteeseen.

Silitä tai höyrytä kevyesti valmiit verhot. Huolla verhoja säännöllisesti poistamalla irtopöly kevyesti verhoja ravistamalla tai tuulettamalla raikkaassa kuivassa ilmassa. Vinkkejä verhojen ja tekstiilien huoltoon löydät täältä.

ASIAKKAIDEMME ARVOSTELUITA

Suomen laajin myymäläverkosto ja kangasvalikoima

Ammattitaitoinen henkilöstö

Verhokankaat ompelusta asennukseen helposti yhdellä ostokerralla

Turvallinen kotimainen verkkokauppa