Eurokangas Pro: InnoStava-hanke

Eurokangas Pro - Innostava-hanke

Eurokangas mukana startup-yritysten työympäristön innovatiivisuutta tutkivassa InnoStaVa-hankkeessa

Eurokangas PRO on mukana Oulun yliopiston InnoStaVa-hankkeessa, jossa tutkitaan innovatiivisuutta tukevia tietotyöympäristöjä startup-yrityksissä. Euroopan aluekehitysrahaston tukemaa hanketta johtaa Oulun yliopiston Arkkitehtuurin tiedekunnan, Kasvatustieteellisen tiedekunnan Oppimisen ja koulutusteknologian tutkimusyksikön (LET) tutkijat. Hankkeessa tehdään yhteistyötä myös Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan tutkijoiden kanssa.

InnoStaVa-hankkeessa pyritään selvittämään, minkälaiset tilalliset elementit tukevat niin keskittymistä vaativaa yksin työskentelyä kuin yhteisöllisyyteen perustuvaa tiedon tuottamista.​ Tutkimus on osa suunnittelututkimusta (research-by-design), jossa uuden työympäristön suunnittelu pohjautuu tutkimukseen osallistuvien henkilöiden päivittäisten työtehtävien ja työympäristön havainnointiin.

Keskeistä tutkimuksessa on suunniteltujen konseptien pilotointi startup-yritysten työympäristöissä. Piloteissa arvioidaan erilaisten tilan toimintaan ja ilmapiiriin vaikuttavien elementtien vaikutusta työympäristöön. Arvioitavia elementtejä ovat muun muassa työpisteiden sijoittelu, akustoivat elementit, adaptiivinen valaistus, tilaa jakavat elementit ja yhteisöllistä työskentelyä tukevat elementit.

Eurokangas PRO:n toteuttamat tekstiilit ovat vahvasti mukana InnoStaVa-hankkeen ensimmäisessä pilottikohteessa. Ensimmäiset kuvat kohteena olevasta startup-yrityksestä osoittavat verhojen, tyynyjen ja mattojen vaikutuksen sekä visuaalisuuteen että tilan funktionaaliseen käyttöön. Eurokangas PRO jatkaa mukana hankkeessa sisustustekstiilien teknisen ja sisustuksellisen asiantuntijan roolissa.


Eurokangas Pro - Innostava-hanke

Eurokangas Pro - Innostava-hanke

Eurokangas Pro - Innostava-hanke

Eurokangas Pro - Innostava-hanke

 

Saammeko toteuttaa tekstiilit sinun kohteeseesi?

Ota yhteyttä Eurokankaan Projektimyyjään

Tutustu alta verkkokaupan paloturvallisten kankaiden valikoimaan. Lisätietoja ja lisää kangasvaihtoehtoja saat projektimyyjältäsi.

Paloturvalliset kankaatTilaa Eurokangas PROn uutiskirje!

Ideoita, inspiraatiota ja ajankohtaista tietoa julki- ja toimistotilojen tekstiilisisustamisesta. Uutiskirje on ilmainen ja voit perua tilauksen koska tahansa.

* Pakollinen tieto. Lue lisää Eurokankaan henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.