Eurokangas

Näin syntyivät Antti Tuiskun Bailantai-keikkojen esiintymisasut

Kuva: Tuomas Vihavainen

Antti Tuisku hurmasi yleisönsä Bailantai-keikoillaan Helsingin Olympiastadionilla syyskuussa 2022. Suomen ykkösartisteihin lukeutuva Tuisku tarjosi upean show´n sekä musiikillisesti sekä esitysteknisesti. Jättimäisille screeneille heijastetut kuvat ja animaatiot, sekä valojen ilotulitus nostattivat tunnelman taivaan kattoon asti. Kangasfanien katseet kiinnittyivät myös Tuiskun huikeisiin keikka-asuihin, joiden taustalta löytyy huippuammattilaisten tiimi. Kysyimme pukusuunnittelija Suvi Hänniseltä, miten tällaisen keikan asut valmistuvat.

Artistilla on aina lopullinen sana asuihin liittyvissä asioissa, mutta käytännössä asujen suunnittelutyötä tehdään tiiviissä yhteistyössä artistin sekä design- ja puvustustiimin kanssa. Toteutusvaiheessa viestittelyä käydään kuvin ja sanoin, jotta lopputulos olisi kaikkia osapuolia miellyttävä ja tavoitteiden mukainen.

”Kun yhteistyötä on tehty jo useita vuosia, niin on helppo kanavoida artistin mieltymyksiä asuihin niin että visuaalinen ja tekninen toteutus kulkevat saumattomasti käsi kädessä.”, kuvailee Hänninen.

Kuvat: Hanna Nousiainen

Mittavan asukokonaisuuden puvustamiseen meni satoja työtunteja. Stylisti Vesa Silver ja Hänninen suunnittelivat Bailantain asujen mallit yhdessä. Varsinaiseen tekniseen toteutukseen osallistui useita ammattitaitoisia ompelijoita, ja ompelutyö suoritettiin noin 6 viikossa. Tärkeitä työvaiheita asujen tekemisessä olivat myös kaavoitus sekä kankaiden ja tarvikkeiden valinta Eurokankaalta.

”Sanotaan että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Antin sovituksiin käytimme noin 1,5 tuntia, ja itse muutoksia tuli todella vähän.”, kertoo Hänninen.

Aikataulut ovat tiukkoja, joten asujen toteutuksessa ei ole varaa virheisiin. Kaikki työryhmän jäsenet ovat alansa ammattilaisia, ja virhetilanteet pyritään ennakoimaan suunnittelussa jo hyvissä ajoin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö nopealla aikataulullakin pystyttäsi toteuttamaan jotakin ideaa. Esimerkiksi Tuiskun keikan trenssitakki syntyi vauhdilla.

”Olin erittäin tyytyväinen dynaamisiin catsuit-asuihin, joissa eri lycrat pääsivät hienosti oikeuksiinsa upean valosuunnittelun ansiosta. Näennäisestä yksinkertaisuudestaan huolimatta asut olivat oikeastaan kokonaisuutena työläimmät toteuttaa. Jokaiselle tanssijalle nimittäin kuositeltiin henkilökohtainen kaava siten, että asun kuviointi on synkassa vartalon mittasuhteiden kanssa ”, Hänninen hehkuttaa.

Keikan jälkeen asut pukuhuolletaan ja ne varastoidaan eri kohteisiin.

Kuvat: Hanna Nousiainen

ASIAKKAIDEMME ARVOSTELUITA

Suomen laajin myymäläverkosto ja kangasvalikoima

Ammattitaitoinen henkilöstö

Verhokankaat ompelusta asennukseen helposti yhdellä ostokerralla

Turvallinen kotimainen verkkokauppa