YSTÄVÄKIRJA: MEKKOTEHDAS

Ystävykset Sunna ja Kirsi tapasivat toisensa lasten harrastuksen kautta kymmenen vuotta sitten. He huomasivat pian, että heitä yhdisti rakkaus käsitöihin ja erityisesti mekkoihin. Pian tapaamisen jälkeen Sunna ja Kirsi perustivat yhteisen Mekkotehdas-blogin. Samoihin aikoihin ajatukset mekkokaavakirjan tekemisestä alkoivat hautua heidän mielissään. Ensimmäinen yhteinen kirja Mekkotehdas julkaistiin vuonna 2012. Seuraavat kirjat Mekkotehdas aikuisille ja Mekkotehdas koulutyttöjen tyyliin syntyivät seuraavien vuosien aikana. 

Eurokangas - Mekkotehtaan Sunna ja Kirsi tapasivat lastensa harrastusten kautta


Miten päädyitte ompeluharrastuksen pariin?
Ompelu on kuulunut meidän molempien elämään ihan lapsuudesta asti. Teinivuosiin mennessä ompelukilometrejä oli jo kertynyt melkoisesti molemmille. Kirsi ompeli ruutuhousut koko kaveripiirilleen ja Sunna kulki tyytyväisenä itsetehdyissä Hessu-Hopo housuissaan kotikulmillaan.

Mikä on parasta ompeluharrastuksessa?
Käsityöt kulkevat jatkuvasti ajatuksissamme mukana. Joka päivä ei aina ehdi ommella, mutta jatkuvasti on joku projekti meneillään. Kaupungilla käydessä tulee usein poiketuksi kangaskaupassa ja päässä muhii jo ajatus seuraavasta mekosta. Yhdessä ompeleminen on meistä ihana tapa viettää aikaa. Valitettavan harvoin siihen on nykyään arjen keskellä aikaa.

Eurokangas - Ompelu on kuulunut Sunnan ja Kirsin harrastuksiin lapsuudesta asti

Mitkä ovat lempivärejänne ja -materiaalejanne?
Meitä viehättää hyvin samanhenkinen värimaailma. Molemmat pidämme maanläheisistä ja murretuista väreistä. Erityisesti keväisin kukikkaat kuosit ja heleät pastellit tarttuvat mukaan kangaslaareista. Kuosivalinnoissamme olemme toivottoman tarkkoja. Tiedämme jo vuosien kokemuksella, mitkä kankaat tulevat käyttöön. Nykyään punnitsemme tarkkaan pilkkukuosin rytmityksen jo kaupassa, ettei tulisi hutilyöntejä. Krookusten ohella yksi ihanimmista kevään merkeistä on kun, Eurokankaan viskoosilaarit täyttyvät jälleen villakangassesongin jälkeen.

Eurokangas - "Yhdessä ompeleminen on meistä ihana tapa viettää aikaa", kertovat Sunna ja Kirsi

Mitkä on mieleenpainuvin ompelutyönne?
Yhdessä ommelluista projekteista mieleenpainuvimpia ovat olleet tyttärillemme ommellut tanssiaismekot pormestarin itsenäisyyspäiväjuhliin. Kirsi on ommellut elämänsä aikana useammankin hääpuvun. Nämä työt ovat jo aikaa vievyytensä vuoksi mieleenpainuvia, toki myös tunnepuolella erityisen merkityksellisiä. Sunnan tärkeimpiä saaavutuksia ompelun saralla ovat suvun perinteisen mallin mukaan ommellut saamenpuvut perheelle.

Eurokangas - Sunnan ja Kirsin upeimpia taidonnäytteitä ovat tanssiais- ja morsiusmekot

Mikä tai kuka inspiroi teitä ompelussa?
Usein se on kangas, joka sytyttää ajatuksen ompelusta. Vaellamme usein kangaslaareille inspiroitumaan, vailla sen suurempaa tavoitetta. Ideoita ompeluun poimimme kaikkialta; kaupoista, lehdistä, instagramista ja pinterestistä.

Mitä aiotte ommella seuraavaksi?
Ei kai tässä muuta ole mielessä, kuin keväiset mekot. Aiemmista vuosista poiketen mekkoja on tullut ommelluksi lähinnä itselle lasten pikkumekkovaiheen päätyttyä. 

Eurokangas - Ideioita ompeluun Sunna ja Kirsi poimivat mm. kirjoista ja lehdistä sekä somesta

Kertokaa hieman tekemistänne kaavakirjoista.
Käsityökaavakirjamme ovat liittyneet aina vahvasti omaan elämäntilanteeseemme. Ensimmäinen kirjamme Mekkotehdas julkaistiin, tyttäriemme ollessa pieniä, vuonna 2012. Siinä on mekkomalleja pienille tytöille arkeen ja juhlaan. Lisäksi kirjasta löytyy lukuisia oheisompeluksia leikkeihin. Seuraavaksi syntyi Mekkotehdas aikuisille, joka julkaistiin v. 2015. Ennen kuin edellinen kirja oli julkaistu, olimme jo aloittaneet uuden suunnittelun. Mekkotehdas koulutyttöjen tyyliin julkaistiin syksyllä 2016. Tässä kirjassa on vaatekaavoja kouluikäisille lapsille. 

Eurokangas - Mekkotehtaalta on ilmestynyt jo kolme kaavakirjaa

Mitä haaveita teillä on ompeluun liittyen?
Toivomme käsityöinnon jatkuvan tulevaisuudessakin. Toivomme myös että, ruuhkavuosien jälkeen yhteisille projekteille jäisi taas enemmän aikaa.

Eurokangas - Ystävykset suuntaavat iloisin mielin kohti uusia ompeluhaasteita

Mikä on kantis-Eurokankaanne ja mitä terveisiä lähettäisit sinne?
Pääkaupunkiseudun Eurokankaissa tulee vierailluksi kaikkein eniten. Sunna kieppaa työmatkalla usein Helsingin keskustan Eurokankaan kautta ja Kirsi huristelee helposti Vantaan Tammistoon. Molemmissa on tullut käydyksi niin usein, että vastaanotto on varsin tuttavallinen ja osa myyjistä tietää jo heti mikä meihin vetoaa.

Kurkkaa Mekkotehtaan blogiin

Seuraa Mekkotehdasta Instagramissa


<< PALAA EDELLISEEN I LUE SEURAAVA JUTTU >>


 

Kaipaatko ompeluinspiraatiota? Tilaa uutiskirje!

Saat ideoita, inspiraatiota, etuja ja ohjeita suoraan sähköpostiisi. Uutiskirje on ilmainen ja voit perua tilauksen koska tahansa.

* Pakollinen tieto. Lue lisää Eurokankaan henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta