Värien harmoniaa HUSin Uuden lastensairaalan tekstiileissä

Eurokangas PRO - HUS Uusi Lastensairaala Kuva: HUS Matti SnellmanHUS Uusi Lastensairaala julkisivukuva: HUS Matti Snellman

Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon vuonna 2018 voittanut Uusi lastensairaala ihastuttaa värikkäällä julkisivullaan ja kekseliäillä sisätilaratkaisuillaan. Modernin sairaalan sisustussuunnittelussa on otettu huomioon sekä hoitoprosessin vaatimukset että lasten ja heidän omaistensa toiveet viihtyisästä sairaalaympäristöstä. Toiveet on tehty toteutettaviksi: Eurokangas PRO:n Uuteen lastensairaalaan toimittamissa sisustustekstiileissä toistuu lempeiden värien harmonia sairaalaolosuhteisiin soveltuvissa materiaaleissa.

Uudessa lastensairaalassa tekstiileillä on useita käyttötarkoituksia

Kuten minkä tahansa sairaalakohteen, myös Uuden lastensairaalan sisätilojen tekstiileiltä vaaditaan ulkonäöllisten seikkojen lisäksi myös teknisiä ominaisuuksia. Eurokangas PRO toimitti sairaalan verhot, jotka kaikki ovat paloturvallisia ja vaativaan sairaalapesuun soveltuvia. Sisustustekstiilien monimuotoisuutta kuvastaa niiden erilaiset toiminnallisuudet ja käyttökohteet: peittävät verhot tuovat näkösuojaa, pimentävät verhot hämärtävät tilaa, ja suihkuverhot viimeistelevät pesutilojen käytännönläheisen sisustuksen. Luovan toiminnan monitoimitilaan asennettiin näyttävä esirippu esiintymislavan eteen ja kahvilan istuintyynyt verhoiltiin värikkäällä ja kulutusta kestävällä keinonahalla.

Eurokangas PRO oli mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa Uuden lastensairaalan tekstiilisisustusta yhteistyössä HUS Helsingin yliopistollisen sairaalan sekä Arkkitehtitoimisto SARC:in kanssa.  Arkkitehtitoimisto SARC:in Sisustusarkkitehti Pasi Hämäläinen kuvaa yhteistyötä Eurokangas PRO:n kanssa:
”Kokonaisuudessaan lastensairaalaprojekti sujui sen koko huomioon ottaen hämmästyttävän kitkattomasti. Kati Uusikauppilan kanssa järjestyi ongelmatilanteissa –joita ei edes ollut monta – näppärästi tapaaminen jossa asiat laitettiin raiteilleen. SARCin puolesta olemme yhteistyöhön äärettömän tyytyväisiä.”

Rakennuksen värikäs ulkokuori on jo ehtinyt muodostua maamerkiksi Helsingin Meilahdessa. Julkisivun kirjavien väripaneelien taakse ripustetut vaaleat verhot päästävät pirteät sävyt oikeuksiinsa.

Eurokangas PRO - HUS Uusi Lastensairaala Eurokangas PRO - HUS Uusi Lastensairaala

Eurokangas PRO - HUS Uusi Lastensairaala

Sairaalaympäristössä iloa ja luovuutta ruokkii esimerkiksi tämä monitoimitila, joka kutsuu esiintymään ja nauttimaan rennosta yhdessäolosta.

Eurokangas PRO - HUS Uusi Lastensairaala Eurokangas PRO - HUS Uusi Lastensairaala

Uuden lastensairaalan toisessa kerroksessa sijaitsevan kahvilan istuintyynyt toteutettiin yhteistyössä Iskun kanssa. 

Eurokangas PRO - HUS Uusi Lastensairaala

Rauhoittava okran keltainen verho peittää taakseen lasiseinän sekä akustoi tilan.

Eurokangas PRO - HUS Uusi Lastensairaala Eurokangas PRO - HUS Uusi Lastensairaala

 

Saammeko toteuttaa tekstiilit sinun kohteeseesi?

Ota yhteyttä Eurokankaan Projektimyyjään

Tutustu alta verkkokaupan paloturvallisten kankaiden valikoimaan. Lisätietoja ja lisää kangasvaihtoehtoja saat projektimyyjältäsi.

Paloturvalliset kankaatTilaa Eurokangas PROn uutiskirje!

Ideoita, inspiraatiota ja ajankohtaista tietoa julki- ja toimistotilojen tekstiilisisustamisesta. Uutiskirje on ilmainen ja voit perua tilauksen koska tahansa.

* Pakollinen tieto. Lue lisää Eurokankaan henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.