Helsinki-Vantaan lentoasemalle tuotiin pala luontoa digiprintattujen verhojen avulla

Eurokangas - Eurokangas PRO toimitti Helsinki-Vantaan lentokentälle koivurnkoiset paneeliverhot

Uudistuvan Helsinki-Vantaan lentoaseman suunnittelussa on otettu huomioon hektisen matkailun asettamat vaatimukset sekä toiveet ainutlaatuisen suomalaisen luonnon huomioimisesta erilaisissa sisustusratkaisuissa. Eurokangas PRO toteutti yhteistyössä PES-Architects -arkkitehtitoimiston kanssa Finavian toiveet ja toi luonnon lähelle matkustajia koivurunkoisten paneeliverhojen avulla. Yhteensä 80 paneeliverhosta ja oviteippauksista muodostuva graafisen raikas kokonaisuus toteutettiin syyskuussa 2019 lentokentän laajennusosaan Rajavartioston passintarkastusalueelle.

Eurokangas - Mustavalkoinen koivumetsä loihdittiin kankaalle digitulostuksen avulla Eurokangas - Mustavalkoinen koivumetsä loihdittiin kankaalle digitulostuksen avulla

Mustavalkoinen koivumetsä loihdittiin kankaalle digitulostuksen avulla. Kankaaksi valikoitui ryhdikäs sekä paloturvallinen Svenssonin Incendo-kangas, joka suodattaa auringonvaloa sekä lämpöä säilyttäen silti läpinäkyvyyden. Häikäisyn ehkäisy on tilassa erityisen tärkeää passiautomaattien toiminnan vuoksi. 

Paneeliverhojen asennus toteutettiin 5-uraisiin paneelikiskoihin, jolloin niitä on helppo liikutella eri sommitelmien aikaansaamiseksi. Ilmeestä saatiin yhtenäinen teippaamalla myös tilan liukuovet. 

Eurokangas - Ilmeestä saatiin yhtenäinen teippaamalla myös tilan liukuovet.

”Lopputulos on näyttävä ja toivottavasti myös asiakkaat noteeraavat uudistuneen tilan. Verhojen avulla saimme suomalaisen luonnon osaksi hektistä lentomatkailua ja toivottavasti se toimii asiakkaillemme rauhoittavana ja keskustelua herättävänä elementtinä”, kertoo Finavia Oyj:n Head of Facility Development Merja Haapanen.

Vaikka projekti oli laajuudessaan mittava, Eurokangas PROn ripeät liikkeet saivat Haapaselta kiitosta. ”Oli mahtavaa saada kohteestamme tarjous hyvinkin lyhyellä varoitusajalla. Yhteistyö oli kaikkinensa nopeaa, sujuvaa ja joustavaa”, Haapanen kiittää.

Eurokangas - ”Verhojen avulla saimme suomalaisen luonnon osaksi hektistä lentomatkailua”, kertoo Finavia Oy:n Head of Facility Development Merja Haapanen.

Kuvat: Aku Mattila


Saammeko toteuttaa tekstiilit sinun kohteeseesi?

Ota yhteyttä Eurokankaan Projektimyyjään

Tutustu alta verkkokaupan paloturvallisten kankaiden valikoimaan. Lisätietoja ja lisää kangasvaihtoehtoja saat projektimyyjältäsi.

Paloturvalliset kankaat


 

Tilaa Eurokangas PROn uutiskirje!

Ideoita, inspiraatiota ja ajankohtaista tietoa julki- ja toimistotilojen tekstiilisisustamisesta. Uutiskirje on ilmainen ja voit perua tilauksen koska tahansa.

* Pakollinen tieto. Lue lisää Eurokankaan henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.