Suomalaiset suunnittelijat

  1. Design from Finland
    1. Design from Finland
    2. Suomalaiset suunnittelijat

Niina Aalto

NIINA AALTO

Eurokankaalle kuoseja suunnitellut Niina Aalto on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta muotoilijaksi ja jo opiskeluaikanaan hän kiinnostui kuosisuunnittelusta. Aalto on yksi suunnittelijaryhmä Studio Kelkan perustajajäsenistä.


Tutustu Niina Aallon Design from Finland -kuoseihin!

Liina Blom

LIINA BLOM

Liina Blom on taiteen maisteri ja muotoilija, joka on suunnitellut kuoseja useille eri yrityksille. Blomin tyyli on graafinen, mutta kuoseissa näkyy myös orgaaninen kädenjälki. Hänen yrityksensä Into Studio toimii moni- puolisesti designin parissa suunnittelusta konsultointiin.

Tutustu Liina Blomin Design from Finland -kuoseihin!

Maija Fagerlund

MAIJA FAGERLUND

Maija Fagerlund on taiteen maisteri ja kuosisuunnittelija, joka on työskennellyt monipuolisesti tekstiilisuunnittelun parissa. Fagerlund haluaa luoda kauniita ja raikkaita kuoseja, huumoria unohtamatta.

Tutustu Maija Fagerlundin Design from Finland -kuoseihin!

Emma Hagman

EMMA HAGMAN

Emma Hagman on Pariisissa koulutuksensa saanut tekstiilisuunnittelija, joka on erikoistunut painokuoseihin. Hänellä on monien vuosien kansainvälinen työkokemus sekä tekstiili-, vaate- että graafisesta suunnittelusta. Emman työt ovat visuaalisesti pelkistettyjä ja yksikerroksisia, mutta täynnä tarinoita ja satuja. Ne sopivat sekä rohkeille nuorille aikuisille että lapsille.

Tutustu Emma Hagmanin Design from Finland -kuoseihin!

Susanna Hoikkala

SUSANNA HOIKKALA

Susanna Hoikkala työskentelee tuotesuunnittelun, graafisen suunnittelun ja kuosisuunnittelun parissa. Muotoilun lisäksi hän on opiskellut taidehistoriaa ja taidegrafiikkaa. Hän on asiakaslähtöinen muotoilun ammattilainen, jonka tuotannossa olevat tuotteet liittyvät kodin sisustukseen ja keittiöön. Kuosisuunnittelussa Susannaa kiehtoo erityisesti sen nopea tempo, joka tarjoaa tilan toteuttaa ideoita tuotesuunnittelua raisummin ja raikkaammin.

Tutustu Susanna Hoikkalan Design from Finland -kuoseihin!

Eurokangas - Kaisa Koivuranta

KAISA KOIVURANTA

Teollinen muotoilija Kaisa Koivuranta yhdistää työssään pakkaussuunnitelijana muotoilua ja graafista suunnittelua. Kuosisuunnittelussa Kaisaa kiehtoo visuaalinen vapaus, jossa vain mielikuvitus on rajana.

Tutustu Kaisa Koivurannan Design from Finland -kuosiin!

Pinja Laine

PINJA LAINE

Muotoilijaksi valmistunut Pinja Laine on sydämeltään kuosisuunnittelija. Hetket, tunteet, värit ja valon liikkeet piirtyvät häneltä paperille kuin itsestään. Sekä luonto että värikäs kaupunkikulttuuri toimivat usein innoittajana.

Tutustu Pinja Laineen Design from Finland -kuoseihin!

Terhi Laine

TERHI LAINE

Terhi Laine on Turussa ja Berliinissä opiskellut tekstiilisuunnittelija. Terhin vahvuuksia ovat värit ja pintatekstuurit. Hän innostuu helposti ja tarttuu uusiin projekteihin reipasotteisesti. Terhin inspiraation lähteitä ovat matkustelu, värikäs kaupunkielämä ja ihmisten kohtaamiset. Kuosisuunnittelun hän aloittaa yleensä käsin piirtämällä tai maalaamalla, mutta tietokone on hyvä apuri viimeistelyssä.

Tutustu Terhi Laineen Design from Finland -kuoseihin!

Ulla Lapiolahti

ULLA LAPIOLAHTI

Ulla Lapiolahti työskentelee muotoilun, taiteen ja koulutuksen parissa. Kuosisuunnittelu on Ullan lempilapsi. Piirtäminen ja kuvantekeminen onnellistuttavat häntä – ja samoja hyvänolon tunnelmia Ulla pyrkii jakamaan kuosien kautta eteenpäin.

Tutustu Ulla Lapiolahden Design from Finland -kuoseihin!

Annastiina Mäkitalo

ANNASTIINA MÄKITALO

Annastiina Mäkitalo on AD/graafinen suunnittelija, joka pyörittää visualisointeihin erikoistunutta, innovatiivista ja ketterää yhden naisen mainostoimistoa Lohjalla.

Tutustu Annastiina Mäkitalon Design from Finland -kuoseihin!

Eurokangas - Emilia Paavilainen

EMILIA PAAVILAINEN

Lahtelainen Tiirismaan koulun yhdeksäsluokkalainen Emilia Paavilainen osallistui luokkansa kanssa Minna Canth aiheiseen suunnittelukilpailuun.

Tutustu Emlilia Paavilaisen Design from Finland -kuosiin!

Merja Palin

MERJA PALIN

Merja Palin on tekstiili- ja kuosisuunnittelija kesäpäivän pitäjästä Kangasalta. Palin on koko työuransa ollut tiiviisti tekemisissä värien, muotojen ja kuvioiden kanssa.”Suunnitteluni ideat pulppuavat luonnosta ja suomalaisuudesta. Muotokieleni on selkeää ja iloista. Kankaiden värityksiä luon intohimolla ja taidolla. On ollut hienoa olla luomassa Eurokankaan kanssa yhteistyössä uusia raikkaita kuoseja” Merja sanoo.

Tutustu Merja Palinin Design from Finland -kuoseihin!

 

Sari Pelho

SARI PELHO

Sari Pelho on kuosisuunnittelija ja kuvittaja. "Kuosini saavat innoituksensa luonnosta, elämästä kolmen pojan kanssa, asiakkaiden toiveista ja mielikuvitusmaailmasta. Työstän mielelläni akvarelleja ja sekatekniikkaa. Olen uskalias kokeilemaan erilaisia tyylejä."

Tutustu Sari Pelhon Design from Finland -kuoseihin!

Markku Piri

MARKKU PIRI

Markku Piri on suomalainen PRO FINLANDIA 2017-mitalin ansainnut taiteilija sekä poikkitaiteellinen muotoilija, joka on suunnitellut töitä useille kotimaisille sekä kansainvälisille brändeille. Pirin monipuolinen tuotanto ulottuu tekstiileistä, lasista ja keramiikasta aina keittiökalusteisiin sekä koruihin asti. Piri on tunnettu myös leipurintaidoistaan ja erityisesti herkullisista kakuistaan. Vuonna 2017 Pirillä on Suomen juhlavuoden ohjelmistoon sisältyvä näyttelykiertue Italiassa kolmessa eri museossa.

Tutustu Markku Pirin Design from Finland -kuoseihin!

Niina Ruokonen

NINA RUOKONEN

Nina Ruokonen on tekstiilisuunnittelija ja tuleva kuvaamataidon opettaja. Ninan tyyli on raikkaan skandinaavinen. Hänellä on vuosien kokemus erilaisten kuosien suuunnittelusta. Nina on lisäksi kiinnostunut lastenkulttuurista ja kuvittanut myös lastenkirjoja.

Tutustu Nina Ruokosen Design from Finland -kuoseihin! 

Melissa Sammalvaara

MELISSA SAMMALVAARA

Melissa Sammalvaara on tuleva taiteen maisteri Aalto-yliopistosta. Suunnittelijana Sammalvaaran vahvuus on jatkuva uuden luomisen into, joka näkyy Sammalvaaran työssä laaja-alaisena tekemisenä koruista kuoseihin. Suunnittelijaa inspiroi luonto, erilaiset materiaalit sekä kokeelliset luonnostelutekniikat.

Tutustu Melissa Sammalvaaran Design from Finland -kuoseihin!

Kirsi Sundell

KIRSI SUNDELL

Kuosisuunnittelijana Kirsi suosii käsivarapiirustusta ja etsii uusia tapoja luonnostella, vaikkei hyljeksi kuvankäsittelyä tai piirustusohjelmiakaan: tyypillisessä tapauksessa käsin tehty luonnos on hänelle raaka-ainetta, josta koneella kuoriutuu jotain ihan uutta. Vaikka Kirsin vuodenaika on kesä, hänkin myöntää, että pohjoisen maan vuodenaikojen vaihtelu on kuosisuunnittelijalle aarre: yksi vuodenaika on ronskeja, värikkäitä siveltimenvetoja ja toinen herkkä grafiikanlehti.

Tutustu Kirsi Sundellin Design from Finland -kuoseihin!

Salla Tervonen

SALLA TERVONEN

Suunnittelijana Salla Tervonen peilaa ympäristöään ja usein ideat saavat alkunsa pienistä arkipäivän asioista. Luonto, vanhat rakennukset ja kirpputorien värikäs valikoima inspiroivat suunnittelutyötä.

Tutustu Salla Tervosen Design from Finland -kuoseihin! 

Irina Ylänne

IRINA YLÄNNE

Irina Ylänne on tekstiilisuunnittelija, joka rakastaa tutkia eri materiaaleja. Hän inspiroituu väreistä, kerroksellisuudesta ja liikkeestä. Irinan vahvuuksia ovat painokuosit ja kudotut kankaat.

Tutustu Irina Ylänteen Design from Finland -kuoseihin!

TUULA WILÉN

Tuula WIlén

Tuula Wilén on tekstiilityön opettaja, vaatetusteknikko ja vaatetusalan muotoilija AMK, jolla on pitkä työkokemus sekä vaatetusalan suunnittelu- että opetustyöstä.

Tutustu Tuula Wilénin Design from Finland -kuoseihin!